Τα «μαζεμένα» του Πάρντο στον Ολυμπιακό και η Άρσεναλ

 

Για 3,5 χρόνια ο Φελίπε Πάρντο ανήκε στον Ολυμπιακό, με αυτά που έμειναν να είναι η καλή πρώτη σεζόν, η έξοχη εμφάνιση στο Emirates, αλλά και το εντυπωσιακό με τα γκολ που πέτυχε. Τα έβαζε μαζεμένα και μετά για καιρό... ξεχνούσε!

Τα «μαζεμένα» του Πάρντο στον Ολυμπιακό και η Άρσεναλ

Στη σκιά της άφιξης και της ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Φράνκο Σολδάνο, πέρασε στα...ψιλά η αποχώρηση του Φελίπε Πάρντο από τον Ολυμπιακό. Ενός παίκτη που ανήκε στο ρόστερ της ομάδας για 3,5 χρόνια, από το καλοκαίρι του 2015 όταν τον έφερε από την Μπράγκα ο Μάρκο Σίλβα, αλλά ουσιαστικά έκανε μόνο μία καλή σεζόν, την πρώτη. Ενώ για ένα εξάμηνο είχε δοθεί δανεικός στην Ναντ και το φετινό εξάμηνο δεν υπολογιζόταν από τον Πέδρο Μαρτίνς, ειδικά έπειτα από την απογοητευτική εμφάνισή του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό, όταν ο Πορτογάλος τεχνικός τον είχε στην ενδεκάδα και τον άλλαξε στο ημίχρονο.

Αξίζει να γίνει μια αποχαιρετιστήρια αναφορά στον Κολομβιανό εξτρέμ που θα συνεχίσει την καριέρα του στο Μεξικό με την Τολούκα, έπειτα από 5,5 χρόνια στην Ευρώπη όταν άφησε την πατρίδα του για να παίξει στην Μπράγκα. Ο Πάρντο είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν μπόρεσε να «πιάσει» στον Ολυμπιακό, παρότι μην ξεχνάμε ότι ήταν στην προεπιλογή της Εθνικής Κολομβίας και ήταν μια ανάσα από το να παίξει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου στη διάρκεια της θητείας του στην ελληνική ομάδα.

Στην πρώτη σεζόν του με τον Ολυμπιακό ο Πάρντο είχε 8 γκολ και 7 ασίστ, αφήνοντας μεγάλες υποσχέσεις για τη συνέχεια. Θα θυμόμαστε πάντα από εκείνη τη χρονιά την έξοχη εμφάνισή του στο θρίαμβο επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο, όταν είχε βάλει το πρώτο γκολ ανοίγοντας το σκορ και όταν είχε συμμετοχή στο νικητήριο με την μπαλιά στον Φινμπόγκασον. Όπως φυσικά και τα γκολ στον όμιλο επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που έδωσαν τη νίκη στο Καραϊσκάκη.

Το εκπληκτικό με τον Πάρντο ήταν πως όσο έπαιξε στον Ολυμπιακό είχε κάποια ξεσπάσματα με μαζεμένα γκολ και μετά χανόταν. Προσέξτε: Το 2015-16 βάζει τα γκολ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και με την Άρσεναλ στον όμιλο, αλλά στο πρωτάθλημα σκόραρε μόνο τον Γενάρη του 2016 εναντίον του Πανιώνιου, του Λεβαδειακού και του Αστέρα για το Κύπελλο. Και μετά έβαλε ξανά γκολ τον Απρίλη, μέσα σε μία εβδομάδα με Πανθρακικό και Παναιτωλικό!

Την επόμενη χρονιά είχε 2 γκολ εναντίον του Πλατανιά για το Κύπελλο κι άλλο ένα με τα Χανιά. Ενώ πέρυσι έβαλε συνολικά 4 γκολ για τον Ολυμπιακό, πάλι μαζεμένα! Τα 2 με την Σπόρτινγκ στο 2-3 του Σεπτέμβρη και άλλα 2 πάλι εναντίον του Πλατανιά! Τον Νοέμβριο, για το πρωτάθλημα αυτή τη φορά.

Σαν να ξεκινούσε κάτι καλό και να το άφηνε ημιτελές. Όπως ακριβώς ήταν οι περισσότερες προσπάθειες που έκανε από τα πλάγια. Ημιτελείς. Διότι συνήθως τον βλέπαμε να κάνει ωραίες διεισδύσεις, με προσποιήσεις και ντρίμπλες που μπορούσαν να εκθέσουν τους αμυντικούς, αλλά δίχως ολοκλήρωση στις σέντρες ή στα σουτ που επιχειρούσε.

Στο δικό μου μυαλό, ο Φελίπε Πάρντο θα μείνει ως ένας εξτρέμ με πολλές ικανότητες, ο οποίος για διάφορους λόγους δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει στην καριέρα του στον Ολυμπιακό. Κι ενώ έδειξε την πρώτη του χρονιά ότι μπορούσε να δώσει πολλά, στη συνέχεια οδηγήθηκε σε αγωνιστική καθίζηση με κάποιες εκλάμψεις, φτάνοντας στο τέλος να αποτελέσει ένα «βαρίδι» που από καιρό ήθελε να ξεφορτωθεί ο Ολυμπιακός και τελικά τα κατάφερε με την χτεσινή εξέλιξη και τη συμφωνία με τους Μεξικανούς...