Αγνοείται το πέναλτι για τον Ολυμπιακό!

Η ομάδα του Πειραιά είναι μακράν πρώτη στις επιθέσεις στο πρωτάθλημα, αλλά έχει πάρει λιγότερα πέναλτι από άλλες 6 ομάδες! Και μάλιστα από τη 2η αγωνιστική δεν κέρδισε ούτε ένα, ενώ έχουν γίνει τουλάχιστον 7 που έπρεπε να καταλογιστούν!

Αγνοείται το πέναλτι για τον Ολυμπιακό!

Δεν είναι σίγουρα μόνο θέμα διαιτησίας το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει απομακρυνθεί από την κορυφή και το στόχο του τίτλου. Προφανώς και εάν οι ερυθρόλευκοι είχαν αξιοποιήσει την ανωτερότητά τους σε όλα τα φετινά παιχνίδια τους, θα είχαν πολύ ψηλότερη θέση. Ενώ είναι βέβαιο ότι με τόσες πολλές χαμένες ευκαιρίες στα παιχνίδια τους, ήταν επόμενο ότι θα υπάρξουν απώλειες και τέτοια απόσταση από την κορυφή, η οποία δεν αιτιολογείται από την απόδοση του ίδιου του Ολυμπιακού και των ανταγωνιστών του.

Είναι, όμως, και θέμα διαιτησίας. Ξεκάθαρα. Διότι είναι τουλάχιστον παράξενο να έχει κάνει ο Ολυμπιακός με μεγάλη διαφορά τις περισσότερες επιθέσεις και τελικές προσπάθειες από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά να μην κερδίζει πέναλτι. Με τελευταίο κρούσμα αυτό με πρωταγωνιστή τον Τζήλο στην αναμέτρηση της Ξάνθης. Στην οποία μπορεί οι Πειραιώτες να είχαν πάλι κύμα μεγάλων ευκαιριών, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά εφόσον είχε δοθεί από τον Θεσσαλό διαιτητή τουλάχιστον το πρώτο από τα δύο πέναλτι που έγιναν, τότε όλη η εικόνα του παιχνιδιού πιθανότατα θα ήταν διαφορετική. Όπως και η έκβασή του.
Ο Ολυμπιακός έχει κάνει στο φετινό πρωτάθλημα 207 τελικές προσπάθειες, αριθμός που απέχει πολύ από τις 148 της ΑΕΚ και του Αστέρα, τις 144 του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ, τις 131 του Παναθηναϊκού, τις 130 του Ατρόμητου ή τις 123 του Άρη.

Κι όμως, με τόσες επιθέσεις από τις πτέρυγες, τον άξονα ή με στατικές φάσεις, ο Ολυμπιακός έχει πάρει μόλις τα 2 πέναλτι των πρώτων αγωνιστικών. Εκείνο που έχασε ο Φορτούνης με τον Λεβαδειακό και εκείνο με το οποίο σκόραρε εναντίον του ΠΑΣ. Έκτοτε και σε 11 αναμετρήσεις δεν έχει δοθεί ούτε ένα πέναλτι υπέρ της πιο επιθετικής και απειλητικής ομάδας του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει 3 πέναλτι, από τα οποία κέρδισε ουσιαστικά τους βαθμούς στα ματς με Αστέρα, Άρη και Λάρισα, ενώ αυτό απέναντι στην ομάδα της Τρίπολης ήταν ανύπαρκτο. Ο Άρης έχει κερδίσει 6 πέναλτι, η Ξάνθη 4 όπως και ο Παναθηναϊκός, ενώ τον απολογισμό του Ολυμπιακού έχουν ομάδες όπως ο Παναιτωλικός και η Λαμία που είναι πολύ πιο κάτω σε βαθμολογία και επιθετικές επιδόσεις.
Κι αν πει κανείς ότι δεν υπήρξαν φάσεις για να πάρει πέναλτι ο Ολυμπιακός, δεν θα έχει καμία επαφή με το τι συμβαίνει στο φετινό πρωτάθλημα. Τουλάχιστον 7 περιπτώσεις υπήρξαν στις οποίες οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να έχουν την ευκαιρία να εκτελέσουν από την άσπρη βούλα.

Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη μπορεί στον… ΠΑΟΚ να θυμούνται το γκολ των γηπεδούχων που κακώς ακυρώθηκε, αλλά νωρίτερα υπήρχε το χέρι του Κούρντι στο 9΄σε σέντρα του Φορτούνη και το εξόφθαλμο τράβηγμα του Παπαγεωργίου στον Μπουχαλάκη στο 55΄.

Στην ήττα του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ, ο Σέζος αρνήθηκε το πέναλτι στο χέρι του Ποτουρίδη στις καθυστερήσεις, ώστε τουλάχιστον να υπάρξει η ευκαιρία ισοφάρισης.
Στο Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-1, ο Ελβετός Γιάκοτετ δεν είχε καταλογίσει το πέναλτι στο χέρι του Μακέντα στο 84΄, ενώ υπήρξε και αμφισβητούμενα φάση με τον Χατζηγιοβάννη αμέσως μετά.

Στο Περιστέρι ήταν πεντακάθαρο το πέναλτι στο σπρώξιμο που δέχτηκε εκτός φάσης ο Ποντένσε από τον Γιαννούλη στο 35΄. Αλλά ο Ευαγγέλου δεν το είχε δει.
Και προχτές στην Ξάνθη, ο Τζήλος δεν έδωσε τα τραβήγματα σε Σισέ, Τοροσίδη στο πρώτο μέρος και στον Μάνο στο τέλος. Με τον Τζήλο να έχει ξεσηκώσει όλο το γήπεδο στο Ολυμπιακός-Αστέρας, στην 3η αγωνιστική, όταν εκεί δεν «κατάπινε» πέναλτι, αλλά φάουλ γύρω από την περιοχή των φιλοξενούμενων. Σε Καμαρά, Φορτούνη, Λάζαρο. Και ξεχνούσε να βγάλει κάρτες στον Ιγκλέσιας που έπρεπε να είχε αποβληθεί από νωρίς στην επανάληψη…

Πολλά έχουν γίνει από τη διαιτησία φέτος, αλλά αυτό με το να μην παίρνει πέναλτι ο Ολυμπιακός έχει ξεπεράσει τα όρια της κωμωδίας.