Ολυμπιακός: Ξανά ρυθμιστής του τίτλου, αλλά του χρόνου οφείλει να πάρει το πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός έβγαλε κατά κάποιο τρόπο άλλον πρωταθλητή την τελευταία διετία, αλλά τη νέα σεζόν θα πρέπει να γιορτάσει τα 100ά του γενέθλια με την κούπα για παρέα * Τώρα όμως έχει μία δουλειά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ολυμπιακός: Ξανά ρυθμιστής του τίτλου, αλλά του χρόνου οφείλει να πάρει το πρωτάθλημα

Ο Χρήστος Κόντης είπε ότι δεν άξιζε το 2-2 η ομάδα του και πως έπρεπε να κερδίσει. Πράγματι, η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο σε σχέση με την δίχως ένταση εικόνα του Ολυμπιακού μάς οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι το 1-0 ίσως να ήταν και κολακευτικό για τους Πειραιώτες. Δύο χαμένα τετ α τετ ο Γερεμέγεφ, ένα δοκάρι ο Μπακασέτας, άλλο ένα καλό σουτ ο Μαντσίνι και φυσικά το γκολ - πέναλτι του Μπακασέτα.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε με άλλον αέρα. Θα μπορούσε να ισοφαρίσει αν ήταν πιο προσεκτικός, αλλά μίλησε η κλάση του Μπερνάρ και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στο «τριφύλλι». Αυτό ήταν! Σαν να γύρισε τσιπάκι ο Ολυμπιακός και χάρη σε έναν Ποντένσε που ανάγκασε μία μερίδα του κόσμου του Παναθηναϊκού να τον χειροκροτήσει, αλλά και τις σωστές αλλαγές του Μεντιλίμπαρ, πήρε αυτό που δικαιούταν!

Βάσει της συνολικής εικόνας στα πλέι οφ και ειδικά των τελευταίων αγώνων, «φώναζε» από μακριά ότι ο Παναθηναϊκός πήγαινε ολοταχώς για τέταρτος.

Το γεγονός ότι οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη έχοντας το υπέρ τους 2-0, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αποτελέσει μέρος της συζήτησης του Χρήστου Κόντη και των παικτών του στο Κορωπί. Ο Ολυμπιακός έβγαλε μία αντίδραση που δεν είχε βγάλει σε άλλα ματς όταν βρισκόταν πίσω στο σκορ με 0-1. Τώρα, έβγαλε αντίδραση στο 0-2 κι αυτό οφείλεται όχι μόνο στον Ποντένσε, αλλά και στον χαρακτήρα που έβγαλαν οι «ερυθρόλευκοι» όταν ο Παναθηναϊκός άρχισε να χάνει μέτρα και ο Κόντης προχώρησε σε αναγκαστικές αλλαγές λόγω των τραυματισμών των Μπερνάρ, Τσέριν και Χουάνκαρ.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν θα μπορούσε να σημειώσει περισσότερα τέρματα στο πρώτο μέρος, αλλά και ο Ολυμπιακός μετά το 2-0 θα μπορούσε να κάνει ολική ανατροπή και να φύγει με το διπλό. Η αποβολή του Ποντένσε τού χάλασε τα σχέδια.

Κατά τ’ άλλα, ο Ολυμπιακός στις τελευταίες δύο σεζόν βγάζει τον... πρωταθλητή. Πέρσι έβγαλε την ΑΕΚ, φέτος τον ΠΑΟΚ κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ αντίστοιχα.

Καιρός είναι του χρόνου να βγει εκείνος πρωταθλητής στα 100ά γενέθλιά του. Η αλήθεια είναι ότι σε επίπεδο πάγκου δεν υπάρχουν ερωτηματικά και οι πρώτες βάσεις έχουν μπει.

Πριν από δύο χρόνια ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν εκείνος που ξεκινούσε τη χρονιά, αλλά ο Πορτογάλος είχε αρχίσει να χάνει πόντους με την προβληματική εικόνα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2021-22, παρότι είχε πάρει τότε πρωτάθλημα. Ήρθε ο αποκλεισμός από τη Μακάμπι Χάιφα και μετά πατήθηκε το κουμπί του πανικού με ένα σωρό αλλαγές προπονητών και μεταγραφικών κινήσεων.

Πέρσι τέτοια εποχή, ο Ολυμπιακός πήγαινε για τον Τζενάρο Γκατούζο, υπήρχαν αντιδράσεις από τον κόσμο, ψάχτηκε για αρκετούς προπονητές, τελικά έφερε τεχνικό διευθυντή (Αντόνιο Κορδόν) και εκείνος έφερε τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός προπονητής αποχώρησε, ο σύλλογος πήγε σε ένα αποτυχημένο πορτογαλικό μοντέλο (Πέδρο Άλβες - Κάρλος Καρβαλιάλ), στη συνέχεια έδωσε τα κλειδιά στον Μεντιλίμπαρ και ο Ολυμπιακός από εκεί που είχε χάσει τη χρονιά τον Φεβρουάριο, κυνήγησε τις πιθανότητές του για τον τίτλο τον Μάιο και βρίσκεται στον τελικό του Κόνφερενς. Η φετινή χρονιά έμοιαζε με τρεις σεζόν!

Οι Πειραιώτες λοιπόν οφείλουν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην μείνουν και τρίτη χρονιά χωρίς πρωτάθλημα. Έως τότε φυσικά έχει μία δουλειά να κάνει στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 29 Μαίου.

ΥΓ: Ο ΠΑΟΚ έκανε το απίθανο να μοιάζει πιθανό. Και για αυτό το λόγο του αξίζουν πολλά μπράβο. Για την επιμονή του, για το γεγονός ότι στήριξε τον Ραζβάν Λουτσέσκου όταν είχε περάσει μία δύσκολη περίοδο και για το ότι στην κρίσιμη καμπή των πλέι οφ που η μπάλα έκαιγε και προερχόταν από το 1-1 με τη Λαμία, κέρδισε τέσσερα σερί «μεγάλα ματς». Άποψή μας είναι ότι το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχασε το πρωτάθλημα, οφείλεται στον παμπόνηρο και ικανότατο Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και στον Ματίας Αλμέιδα που έκανε αρκετούς κακούς χειρισμούς στις τελευταίες στροφές των πλέι οφ. Επίσης, διέλυσε όλους όσους έλεγαν ότι όσοι στραβοπατήσουν από τον Άρη και τη Λαμία, θα μείνουν εκτός τίτλου. Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Άρη στην Τούμπα και ήρθε ισόπαλος με τη Λαμία στη Φθιώτιδα. Τώρα όλη η Θεσσαλονίκη είναι στους δρόμους!