Κόντης: «Μας έριξε ψυχολογικά το γκολ του Ποντένσε»

Ο Χρήστος Κόντης στάθηκε στο γκολ του Ποντένσε, ενώ τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας. 

Κόντης: «Μας έριξε ψυχολογικά το γκολ του Ποντένσε»

Τέταρτος τερμάτισε στο φετινό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, αφού δεν μπόρεσε να νικήσει εντός έδρας τον Ολυμπιακό στο τελευταίο ματς της Super League.

Πλέον η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι μονόδρομος για τους «πράσινους», αφού σε περίπτωση ήττας θα μείνουν εκτός Ευρώπης. Αυτό τόνισε στη συνέντευξη Τύπου και ο Χρήστος Κόντης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το πώς γύρισε ο διακόπτης μετά το 2-0: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αισθανθήκαμε στο πρώτο ημίχρονο ότι κάναμε το παιχνίδι που θέλαμε, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, βγάλαμε ένταση, ωραίους συνδυασμούς, αλλά δυστυχώς στο δεύτερο μέρος είχαμε κάποια προβλήματα αναγκαστικών αλλαγών πως ο Τσέριν, ο Χουάνκαρ και ο Μπερνάρ. Οι Τσέριν και Χουάνκαρ μας δημιούργησαν πρόβλημα στη διαχείριση του παιχνιδιού, έχοντας τον Βιλένα μέσα έπρεπε να τον βάλουμε αριστερά. Όταν το σκορ πήγε στο 2-0, ο Ολυμπιακός έπρεπε να πιέσει περισσότερο, μπήκε ο Γιόβετιτς, αλλά δεν νιώθαμε ότι απειλούμαστε. Βέβαια, μπήκε το γκολ του Ποντένσε που ήταν αυτό μας έριξε ψυχολογικά και μετά από εκεί δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Δυστυχώς ήταν μία καλή προσπάθεια έως ενός σημείου κι όταν έχεις το 2-0 στην έδρα σου, θα πρέπει να βρεις τον τρόπο, να κρατήσεις το αποτέλεσμα και να μην δεχτείς άλλο γκολ».

Για το ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που κλήθηκε να διαχειριστεί αυτές τις μέρες που βρίσκεται ως πρώτος προπονητής Και ποιο είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα ενόψει τελικού: «Σε δύο μέρες δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Προσπαθήσαμε να τονώσουμε την ομάδα και να τους δώσουμε ένα αγωνιστικό πλάνο για να βγουν οι ιδέες μας στο γήπεδο. Πιο πολύ με βίντεο παρά με προπόνηση έγινε αυτό. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι σε μία τέτοια κατάσταση δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε το παρελθόν. Εγώ είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, έχουμε πέντε μέρες μπρστά μας, έχουμε ένα μεγάλο ματς, ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι το πώς θα κερδίσουμε, το πώς θα βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό και νομίζω ότι σε αυτό το ματς θα είμαστε ακόμη καλύτεροι απ’ ό,τι ήμασταν σήμερα. Μέσα από τις προπονήσεις θα βγάλουμε κι άλλα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο».

Για το εάν η ισοπαλία φέρνει περισσότερο άγχος ενόψει τελικού: «Αυτά τα ματς είναι για τους μεγάλους παίκτες. Εμείς έχουμε μεγάλους παίκτες και αυτοί θα πρέπει να ανταπεξέλθουν. Πριν από το παιχνίδι υπάρχει πάντα το ψυχολογικό στρες, αλλά από την άλλη αυτά τα ματς είναι για μεγάλους παίκτες. Το ρόστερ μας έχει καλούς ποδοσφαιριστές, εγώ πιστεύω σε αυτούς και εκείνοι πρέπει να πιστέψουν στους εαυτούς τους. Όπως είπα ξανά, αυτό το ματς θα πρέπει να το βάλουμε στο πλάι και να δούμε πώς θα κερδίσουμε τον τελικό».