Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Με κεκτημένη ταχύτητα παρέσυρε τους Θεσσαλονικείς

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 2-1 του ΠΑΟΚ στη Super League με γκολ των Κίνι (27’) και Ζέλσον (61’), ενώ οι Θεσσαλονικείς μείωσαν στο 90’+3’ με τον Αντόνιο. Ζωντανοί για τον τίτλο οι Πειραιώτες.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Με κεκτημένη ταχύτητα παρέσυρε τους Θεσσαλονικείς

Ο Ολυμπιακός έδωσε συνέχεια στις επιτυχίες του λίγες ημέρες μετά την πρόκριση επί τη Φενέρμπαχτσε, αφού επικράτησε με σκορ 2-1 του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι από τους Θεσσαλονικείς στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκαν με τον Κίνι (27’) και τον Ζέλσον (61’), ενώ ο ΠΑΟΚ μείωσε με τον Αντόνιο στο (90’+3’). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους γηπεδούχους αν και στο φινάλε τα έδωσε όλα για να σώσει τον βαθμό.

Άλλος Ολυμπιακός, λίγες αλλαγές ο Λουτσέσκου

Ο Μεντιλίμπαρ λίγες ημέρες μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League επέλεξε να προχωρήσει σε οχτώ αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Όλη η άμυνα άλλαξε με Κίνι, Ρέτσο, Άμπι και Ρίτσαρντς να παίζουν από την αρχή. Ο Ιμπόρα ήταν βασικός μπροστά τους με τον Όρτα δίπλα του και τον Τσικίνιο πιο μπροστά, ενώ Ποντένσε και Ζέλσον έπαιξαν στα άκρα και ο Ναβάρο στην κορυφή. Από την πλευρά του ο Λουτσέσκου δεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Μπριζ. Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη και Μπάμπα έπαιξαν στην άμυνα με τον Οζντόεφ να παίζει θέση δίπλα στον Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Τάισον και Μουργκ έπαιξαν πίσω από τον Τόμας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με τρομερή ένταση στο παιχνίδι και με σκοπό να πιέσει στην πρώτη πάσα τον ΠΑΟΚ. Οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ έκαναν πολύ δύσκολη τη ζωή αυτών του Λουτσέσκου, αφού δεν τους άφηναν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα. Παράλληλα η ομάδα του Πειραιά έψαξε πάσες στην πλάτη της άμυνας και ο Ναβάρο έκανε εξαιρετικά αυτή τη δουλειά. Σε δύο περιπτώσεις τον έχασε ο Κουλιεράκης, αλλά ο Ισπανός επιθετικός είχε ξεκινήσει από θέση οφσάιντ.

Κυριαρχικό ποδόσφαιρο και γκολ

Στο 25’, όμως ο Ναβάρο ξέφυγε και πάλι και ο Κουλιεράκης τον ανέτρεψε για να δείξει ο Νογκέιρα την άσπρη βούλα. Ο Ποντένσε είδε τον Κοτάρσκι να αποκρούει το πέναλτι, αλλά ο Κίνι που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έβγαζε μεγάλες φάσεις, αλλά ήταν είχε πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελε με τον Ναβάρο να κάνει σπουδαίο παιχνίδι και τον ΠΑΟΚ να βλέπει τους Μπάμπα και Τάισον να αδυνατούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Έδειξε να το καθαρίζει, αλλά...

Δεν άλλαξε την τακτική του ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Πειραιώτες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με την ίδια ενέργεια. Οι ποδοσφαιριστές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πίεσαν ασφυκτικά την ομάδα της Θεσσαλονίκης και δεν την άφησαν να πάρει ανάσα και να φτιάξει παιχνίδι. Ο Λουτσέσκου στο 60’ έβαλε στο ματς τον Ντεσπόντοφ και τον Σαμάτα για να γίνει πιο επικίνδυνος, αλλά πριν προλάβουν να ζεσταθούν έγινε το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Σε μία υποδειγματική επίθεση ο Ποντένσε πέρασε την κάθετη για τον Ζέλσον και αυτός που βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι πλάσαρε σωστά για το 2-0.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να μην έχει δημιουργήσει κανένα θέμα στον Τζολάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη απειλεί του ΠΑΟΚ ήταν στο 77’ με τον Μπάμπα να κάνει ένα επικίνδυνο γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Τζολάκης απομάκρυνε δύσκολα. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 2-1 με τον Αντόνιο και τα τελευταία λεπτά απέκτησαν δραματικό χαρακτήρα, αλλά χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα με ισοφάριση ο Ολυμπιακός, που τελικά πήρε τη μεγάλη νίκη.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Νογκέιρα (Πορτογαλία)

Σκόρερ: 27’ Κίνι, 61’ Μάρτινς, 90’+3’ Αντόνιο

Κίτρινες: 25’, Κουλιεράκης, 35’ Άμπι, 63’ Α. Ζίβκοβιτς, 64’ Ζ. Ζίβκοβιτς, 90’ Μπάμπα

Συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης – Κίνι (0’+4’ Βέζο), Ρέτσος, Άμπι, Ρίτσαρντς – Ιμπόρα, Τσικίνιο (78’ Έσε), Όρτα (85’ Καρβάλιο)– Ποντένσε, Μαρτίνς (78’ Μασούρας), Ναβάρο (85’ Ελ Κααμπί)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι – Σάστρε (79’ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Μεϊτέ (74’ Σβαμπ), Οζντόεφ – Ζίβκοβιτς, Μουργκ (60’ Ντεσπόντοφ), Τάισον (79’ Αντόνιο)– Τόμας (60’ Σαμάτα).