Super League: ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 0-1: Ο Αστέρας στον αφρό, ο ΠΑΣ στον βυθό

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε στους «Ζωσιμάδες» τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-1) με γκολ στις καθυστερήσεις και τον έσπρωξε στον γκρεμό   

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 0-1: Ο Αστέρας στον αφρό, ο ΠΑΣ στον βυθό

Μάχη παραμονής δόθηκε στους «Ζωσιμάδες» ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Αστέρα Τρίπολης, στην οποία επιβλήθηκαν στις καθυστερήσει με γκολ του Ατιένθα οι φιλοξενούμενοι (0-1). Αποτέλεσμα με το οποίο σταμάτησε το αρνητικό σερί τεσσάρων ηττών και διατήρησε αποστάσεις ασφαλείας από την γραμμή υποβιβασμού.

Αντίθετα, ο ΠΑΣ συμπλήρωσε επτά παιχνίδια δίχως νίκη και τέσσερις ήττες ανάμεσά τους και φυσικά με τέτοιο απολογισμό όντας και ο ουραγός της κατάταξης εδώ και καιρό, απλά περιμένει την τυπική επικύρωση του μοιραίου, δηλαδή του υποβιβασμού στη δεύτερη κατηγορία

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε με όλες τις δυνάμεις του για να ανοίξει το σκορ, κατέγραψε πολλές τελικές προσπάθειες κέρδισε πλήθος κόρνερ, αλλά το άγχος των παικτών του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν εμφανές και δεν βρήκαν ούτε μία φορά τον στόχο.

Στην επανάληψη, ο Αστέρας ανέβασε ταχύτητες, είχε με τα σειρά του ορισμένες καλές στιγμές, και κατάφερε το τελικό «χτύπημα» στο 93’. Πήρε το διπλό και επέστρεψε με θετικό πρόσημο στη βάση του, αναμένοντας πλέον με άνεση το φινάλε των πλέι άουτ.

ΤΟ ΓΚΟΛ
93’: Ο Μπαρτόλο εκτέλεσε φάουλ και ο προωθημένος Ατιένθα με προβολή χάρισε την νίκη στον Αστέρα Τρίπολης (0-1).

Η μικρογραφία
ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 0-1
Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»
Σκόρερ: 93’ Ατιένθα
Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)
Κίτρινες: Παντελάκης, Κόντε, Ροσέρο, Καλτσάς, Ρεγκίς, Ατιένθα, Μιριτέλο

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι - Σόρια, Σομποτσίνσκι, Παντελάκης, Κιάκος - Καραχάλιος, Τζίνο (60’ Ντεμίρ), Ροζάλες (65’ Ριένστρα), Ροσέρο (60’ Λεό)- Παμλίδης (65’ Τζίμας), Κόντε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής - Λύρατζης, Καστάνιο, Ατιένθα, Χουχούμης – Γιαμπλόνσκι (89’ Βαλιέντε), Αλάγκμπε (63’ Γκος) – Καλτσάς (70’ Ζουγλής), Παλάσιος (46’ Μπαρτόλο), Ρεγκίς – Μιριτέλο (89’ Μάντζης)