Ολυμπιακός: Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του Μεντιλίμπαρ

Λίγες ημέρες πριν το Ιστορικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε και έγινε επίσημο ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα κάθεται στον πάγκο του κλαμπ και τη νέα σεζόν. Η μεγάλη του επιτυχία, όμως, είναι άλλη…

Ολυμπιακός: Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του Μεντιλίμπαρ

Το ποια θα είναι η εξέλιξη της συνεργασίας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με τον Ολυμπιακό κανείς δεν το γνωρίζει. Η πειραϊκή ΠΑΕ το πρωί του Σαββάτου (13/4) επισημοποίησε τη συμφωνία της με τον Βάσκο προπονητή, ο οποίος θα αναλάβει το χτίσιμο της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Ολυμπιακός: Ανανέωσε ο Μεντιλίμπαρ

Η πρώτη κουβέντα ανάμεσα σε Μεντιλίμπαρ και Ολυμπιακό έγινε μετά τη βαριά εντός έδρας ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Τότε τον φώναξε στη σουίτα ο Βαγγέλης Μαρινάκης και του είπε να ανανεώσουν το συμβόλαιο του. Δεν ήταν αρνητικός ο 63χρονος προπονητής, αλλά η συμφωνία έγινε οριστική πριν λίγες ημέρες.

Πριν περίπου μία εβδομάδα βρέθηκε στην Ελλάδα ο ατζέντης του Βάσκου, ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ και έπεσαν οι υπογραφές στο νέο συμβόλαιο που θα έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Ο 63χρονος προπονητής είναι μία από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις που έχουν καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ήδη έχει κοουτσάρει τους «ερυθρόλευκους» σε 13 παιχνίδια και έχει δέκα νίκες και τρεις ήττες. Σε λίγες ημέρες παίζει το πιο ιστορικό ματς για το κλαμπ, αφού θα διεκδικήσει την πρόκριση στον ημιτελικό του Conference League. Εάν τα καταφέρει θα γίνει ο πρώτος προπονητής στην Ιστορία του Ολυμπιακού που θα έχει οδηγήσει την ομάδα σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Μεντιλίμπαρ, όμως, είναι πως μέσα από μόλις 13 παιχνίδια έχει καταφέρει και έχει βάλει τη σφραγίδα του στο κλαμπ. Ακόμα και τώρα να έφευγε από τον Ολυμπιακό δεν θα ξεχνιόταν ποτέ. Και οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι.

Πρώτον πήρε μία ομάδα που ήταν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, σε τραγική κατάσταση και βουτηγμένη στην εσωστρέφεια και την έκανε ένα υποδειγματικό σύνολο που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και αυτό που ταιριάζει στο κλαμπ.

Επανέφερε την ηρεμία στην ομάδα και τους έκανε όλους να ονειρεύονται ξανά ότι μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα. Κατάφερε να αξιοποιήσει ποδοσφαιριστές που ήταν παροπλισμένοι το προηγούμενο διάστημα και να τους κάνει πρωταγωνιστές.

Έχει διατηρήσει στο κόλπο ακόμα και αυτούς που δεν ξεκινούν βασικοί. Όσοι έρχονται από τον πάγκο μπαίνουν στο παιχνίδι και προσφέρουν και δίνουν σημαντικές βοήθειες. Ο Ολυμπιακός πλέον έχει ένα αγωνιστικό πλάνο και ένα σχέδιο. Είναι μία ομάδα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που ζει και πεθαίνει με αυτά. Έτσι, όμως, η φιλοσοφία του Μεντιλίμπαρ και την πέρασε στο κλαμπ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να κερδίσει τον κόσμο του Ολυμπιακού που του αναγνωρίζει πως έκανε την ομάδα ικανή να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο. Ο Βάσκος προπονητής υπέγραψε νέο συμβόλαιο και είναι ίσως ο μοναδικός προπονητής που χρειάστηκε ελάχιστο χρόνο για να κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός απαιτητικού κλαμπ που βάζει πολύ μεγάλη πίεση στον προπονητή.