Σέκουλιτς: «Λάθη που κάνουν αρχάριοι στην άμυνα και στα ριμπάουντ»
Οι δηλώσεις του Αλεξάνταρ Σέκουλιτς μετά την ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Ζαλγκίρις.
Ο Αλεξάντερ Σέκουλιτς μίλησε για την εντός έδρας ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Ζαλγκίρις, τόνισε πως η ομάδα του υπέπεσε σε λάθη που κάνουν οι αρχάριοι και υπογράμμισε πως οι Καταλανοί χρειάζονται χρόνο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την εξέλιξη του αγώνα: «Για τρία δεκάλεπτα είχαμε το παιχνίδι υπό έλεγχο, αλλά στο τελευταίο δεν αντιδράσαμε σωστά. Αφήσαμε τον καλύτερο σκόρερ τους, τον Κάρσεν Έντουαρντς, να βρει καλές θέσεις και να εκτελέσει εύκολα σουτ, τα οποία έβαλε. Στη συνέχεια χάσαμε την ψυχραιμία και την αυτοπεποίθησή μας, μας κυρίευσε το άγχος».
Για όσα έλειψαν στην τέταρτη περίοδο: «Χρειαζόμασταν μεγαλύτερη... αίσθηση του επείγοντος. Αφήσαμε τη Ζαλγκίρις να κάνει ό,τι ήθελε και κάναμε λάθη που κάνουν αρχάριοι στην άμυνα και στο ριμπάουντ».
Για την εξέλιξη της ομάδας του: «Δεν θέλω να είμαι κάποιος που παραπονιέται συνέχεια, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο για να εξελιχθούμε ως ομάδα και οι δύσκολες στιγμές αποτελούν μέρος αυτής της διαδικασίας. Είμαστε μια νέα ομάδα που σταδιακά δένει. Σήμερα εκτελέσαμε το πλάνο σχεδόν στην εντέλεια για 30 λεπτά, αλλά χάσαμε τη συγκέντρωση και τη συνέπεια που πρέπει να διατηρούμε σε κάθε λεπτό».
Για την αμυντική αντιμετώπιση του Κέβιν Πάντερ: «Αυτό πρέπει να αφήνει περισσότερο χώρο στους υπόλοιπους παίκτες».
Για το μάθημα της ήττας και την ενότητα της ομάδας: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι ως μάθημα. Να είμαστε συνεπείς και να παραμένουμε ενωμένοι ως ομάδα στις δύσκολες στιγμές. Στο τελευταίο δεκάλεπτο διαλυθήκαμε ως ομάδα, σταματήσαμε να πιστεύουμε».