Ολυμπιακός: Η πέμπτη φορά του Στέφαν Γιόβετιτς

Ο Στέφαν Γιόβετιτς επιβεβαίωσε με τον Άρη ότι δεν είναι μόνο για 20λεπτα, παίζοντας για πέμπτη φορά βασικός με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Η πέμπτη φορά του Στέφαν Γιόβετιτς

Ο Στέφαν Γιόβετιτς αποτέλεσε στο 3-0 του Ολυμπιακού με τον Άρη τον άνθρωπο για «όλες τις δουλειές»! Ένας παίκτης που δημιουργούσε, που πρωταρχικό του μέλημα ήταν να διευκολύνει τους συμπαίκτες του, να τους ανοίξει χώρους και αν τους δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν τον Κουέστα ή ακόμη-ακόμη και να σκοράρουν.

Ο Μαυροβούνιος επιθετικός είχε έναν διαφορετικό ρόλο σε σχέση με τον ρόλο που του έδινε ο Μεντιλίμπαρ στα προηγούμενα παιχνίδια. Αυτή τη φορά αποφάσισε να τον βάλει κατα κάποιο τρόπο πίσω από τον Ελ Κααμπί σε έναν ρόλο... Φορτούνη, αλλά πατώντας λίγο περισσότερο στην περιοχή.

Είναι ένας ρόλος που έχει στην Εθνική του και η αλήθεια είναι ότι ο Μεντιλίμπαρ το παραδέχτηκε και μετά το παιχνίδι με τον Άρη, ότι η θέση που του ταιριάζει είναι περισσότερο σε ρόλο επιτελικού χαφ.

Συνήθως όποτε τον έβαζε στα τελευταία 20 λεπτά, τον βλέπαμε είτε σε ρόλο δεύτερου επιθετικού, είτε ως αριστερό εξτρέμ.

Την Τετάρτη (3/4) αποφάσισε να τον τοποθετήσει πίσω από τον Ελ Κααμπί και είναι γεγονός ότι επρόκειτο για μία επιλογή που του βγήκε στο 100%.

Αν αξίζει κάτι να αναφέρουμε επίσης είναι ότι ο Γιόβετιτς έκοψε κάθε συζήτηση για το αν μπορεί να παίξει βασικός ή όχι. Αν έχει δηλαδή τις αντοχές να βγάλει ένα ματς ξεκινώντας στην ενδεκάδα ή είναι μόνο για 15-20 λεπτά που τον χρησιμοποιούσε συνήθως ο Μεντιλίμπαρ.

Βέβαια, σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε ότι στο Μαυροβούνιο παίζει μονίμως βασικός, είτε πρόκειται για επίσημο, είτε για φιλικό αγώνα. Δεν βγαίνει ποτέ από την ενδεκάδα! Άρα έχει αποδείξει ότι βρίσκεται σε κατάσταση ώστε να βγάζει 90λεπτα.

Από εκεί και πέρα, όμως, είναι και θέμα προσέγγισης από πλευράς Μεντιλίμπαρ ανάλογα με τον αντίπαλο που έχει απέναντί του.

Για παράδειγμα, θεωρούμε ότι ο Βάσκος τεχνικός θα μετάνιωσε κατά κάποιο τρόπο για το γεγονός ότι όταν αποφάσισε να παίξει με 4-4-2 με τον Παναθηναϊκό, χρησιμοποίησε τον Ναβάρο μαζί με τον Ελ Κααμπί και όχι τον Γιόβετιτς με τον Μαροκινό.

Η ουσία είναι ότι ο Μαυροβούνιος απέδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει και από την αρχή.

Το φοβερό με τον Μαυροβούνιο αστέρα είναι ότι έχει παίξει φέτος σε 28 ματς και μόλις σε 5 παιχνίδια τον είδαμε βασικό!

Συγκεκριμένα, με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο (0-1), με τον ΟΦΗ στην Κρήτη (2-0), με τον Παναιτωλικό στο Φάληρο (3-1). με τη Λαμία στη Φθιώτιδα (0-1) και χθες με τον Άρη (3-0).

Όπως και να το κάνουμε, για το μέγεθος του Γιόβετιτς οι 5 φορές βασικός σε 28 παιχνίδια είναι ένας πάρα πολύ μικρός αριθμός.