Ολυμπιακός: Ας πηγαίνει αγωνιστική με αγωνιστική και στο τέλος θα κάνει ταμείο!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πριν από τη σέντρα του ντέρμπι της Λεωφόρου είπε ότι δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα * Πόσο εφικτό όμως είναι ο Ολυμπιακός να φέρει τούμπα μία φαινομενικά εξαιρετικά δύσκολη και εναντίον του κατάσταση ως προς την κατάκτηση της κορυφής;

Ολυμπιακός: Ας πηγαίνει αγωνιστική με αγωνιστική και στο τέλος θα κάνει ταμείο!

Από αγωνιστική σε αγωνιστική γίνεται το «έλα να δεις» στα πλέι οφ. Πότε ο ΠΑΟΚ και πότε η ΑΕΚ παραχωρεί ο ένας την κορυφή στον άλλον. Ο Παναθηναϊκός από εκεί που μπήκε τέταρτος στα πλέι οφ, πέρασε τρίτος με το διπλό στο Καραϊσκάκη και η κατάσταση στην 3η – 4η θέση παραμένει αναλλοίωτη.

Την ίδια στιγμή ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να φέρει τούμπα την κατάσταση και να πάρει το πρωτάθλημα. Πώς θα συμβεί αυτό; Αν κερδίσει όλα τα παιχνίδια που ακολουθούν, αλλά και να στραβοπατήσουν οι αντίπαλοί του.

Αν ακολουθήσουμε τη μαθηματική οδό, τότε ναι, ο Ολυμπιακός έχει τις πιθανότητές του. Τις λιγότερες βέβαια απ’ τους υπόλοιπους τρεις βάσει της βαθμολογικής του θέσης. Ρεαλιστικά είναι δύσκολο να πάει… τρένο μέχρι το τέλος με «7Χ7». Δεν είναι απίθανο όταν μιλάμε για Ολυμπιακό, αλλά είναι δύσκολο γιατί απέναντί του δεν έχει ομαδούλες, ασχέτως αν οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν τα δικά τους σοβαρά πρόβλημα.

Όλα αυτά, όμως, είναι υποθετικά σενάρια που δεν υπάρχει κανένας λόγος να ρίξουμε στο τραπέζι τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Έτσι όπως είναι διαμορφωμένα τα πλέι οφ, θα πρέπει να πηγαίνουμε αγωνιστική με αγωνιστική. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να κοιτάζει το πώς θα προσπεράσει τον Παναθηναϊκό.

Αυτό που κρατάμε σίγουρα είναι ότι ο Ολυμπιακός μετά τις απογοητευτικές βραδιές με Μακάμπι και Παναθηναϊκό στο Φάληρο έχει αρχίσει να πείθει με την εικόνα του, να προκαλεί πονοκεφάλους στους αντιπάλους του και κυρίως να επιβεβαιώνει ότι έχει αδικήσει κατά κάποιο τρόπο και τον εαυτό του.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια άξιζε βάσει ευκαιριών να κερδίσει. Με τον Άρη μετέτρεψε το ματς σε μία εύκολη βραδιά. Την Κυριακή (7/4) έχει τη Λαμία για να μειώσει τη διαφορά από ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ (ίσως και από τους δύο αν έρθει ισόπαλο το μεταξύ τους ματς), αλλά και να δούμε τι μαντάτα θα φέρει η αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό.

Πρωτίστως, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει τη δουλειά του απέναντι σε μία Λαμία που δεν έχει τίποτα να χάσει και στην Τούμπα έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να κάνει κάπου τη ζημιά.