Ολυμπιακός: Αναγκαστικό «φρεσκάρισμα» στα άκρα της άμυνας

Οι μικροενοχλήσεις του Φρανσίσκο Ορτέγκα και ο Ροντινέι που δεν είναι στο 100% βάζουν σε σκέψεις τον Μεντιλίμπαρ ενόψει Άρη και Λαμίας.

Ολυμπιακός: Αναγκαστικό «φρεσκάρισμα» στα άκρα της άμυνας

Ενα «φρεσκάρισμα» στα άκρα της ερυθρόλευκης θα δούμε στα δύο ματς που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός με Άρη στο Καραϊσκάκη (3/4) και Λαμία στο «Αθ. Διάκος»( 7/4).

Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα έχει κάποιες μικροενοχλήσεις από το παιχνίδι με την ΑΕΚ και η πρόθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι να τον προφυλάξει στο παιχνίδι με τον Άρη και... βλέπουμε τι θα γίνει με τη Λαμία.

Δεν έχει κάτι το ανησυχητικό, αλλά δεν έχει κανένα νόημα να ρισκάρει την παρουσία του από τη στιγμή που υπάρχει η εναλλακτική του Ομάρ Ρίτσαρντς. Βέβαια, η απογευματινή προπόνηση της Τρίτης (2/4) θα κρίνει οριστικά την παρουσία του Αργεντινού ή όχι στην αποστολή.

Από εκεί και πέρα βεβαίως, είναι ένα καλό ερώτημα ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστεί ο Μεντιλίμπαρ τον Ροντινέι.

Ο Βραζιλιάνος δεν είναι στο 100%, έχει παίξει με ενέσεις σε ορισμένα παιχνίδια το τελευταίο διάστημα και στη Ν. Φιλαδέλφεια ήταν εμφανές ότι δεν είχε την ένταση που είχε σε άλλα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να μην φανεί καθόλου στο δημιουργικό κομμάτι.

Είναι λοιπόν ένα ζήτημα αν ο Μεντιλίμπαρ θα τον ξεκινήσει κόντρα στον Άρη (3/4) ή θα επιστρατεύσει τον Κίνι. Αυτή τη στιγμή είναι στο 50-50 η παρουσία του Βραζιλιάνου ή του Ισπανού στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ο στόχος του Βάσκου τεχνικού του Ολυμπιακού δεν είναι άλλος από το να τους έχει και τους δύο βασικούς ακραίους μπακ στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας στον πρώτο προημιτελικό του Κόνφερενς με τη Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη (11/4).