Ολυμπιακός: Η δύναμη των Έσε, Τσικίνιο και το γκολ

Έσε και Τσικίνιο είναι οι παίκτες «κλειδιά» για την αγωνιστική μεταμόρφωση του Ολυμπιακού και την κυριαρχία του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ολυμπιακός: Η δύναμη των Έσε, Τσικίνιο και το γκολ

Η αναβάθμιση των χαφ είναι το κλειδί της αγωνιστικής μεταμόρφωσης του Ολυμπιακού. Όταν οι κεντρικοί του μέσοι είναι καλά όλη η ομάδα λειτουργεί εξαιρετικά. Στη Νέα Φιλαδέλφεια οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή με τον Σαντιάγκο Έσε και τον Τσικίνιο να κάνουν εξαιρετικό ματς.

Απαντήσεις Μεντιλίμπαρ για ΑΕΚ και Όρτα

Ο Αργεντινός που παρά το γεγονός ότι παίζει σερί παιχνίδια εδώ και ένα χρόνο μπορεί να μην ήταν τόσο δημιουργικός, αλλά ανασταλτικά ήταν γι' ακόμα μία φορά παντού. Ο Έσε έχει καλύψει τους χώρους και έχει εξαφανίσει τον Πινέδα σε ένα ματς που ο Μεξικανός δεν φάνηκε στο γήπεδο. Είχε μάλιστα και την τρομερή ευκαιρία στο φινάλε του πρώτου μέρους να σκοράρει, αλλά τον σταμάτησε ο Αθανασιάδης.

Αυτό είναι το κακό για τον Ολυμπιακό

Όσον αφορά στον Τσικίνιο έχει συμμετοχή στις φάσεις που δημιούργησε η ομάδα του Πειραιά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Πορτογάλος πέρασε τη μπαλιά στον Έσε που τον έβγαλε απέναντι από τον Αθανασιάδη και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Ο Τσικίνιο έχει κλέψει τη μπάλα και έχει περάσει την πάσα στον Ποντένσε και στη συνέχεια δημιουργείται η ευκαιρία του Ελ Κααμπί. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πορτογάλος χαφ είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό και ο Αθανασιάδης απέκρουσε. Ο Τσικίνιο πέρασε τη μπαλιά και στον Ζέλσον που αστόχησε με κεφαλιά.

Εάν πρέπει να βρούμε ένα μειονέκτημα σε αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές αυτό είναι πως δεν έχουν το γκολ. Ούτε ο Τσικίνιο, ούτε και ο Έσε δεν έχουν καταφέρει να βρουν δίχτυα ακόμη.