Αυτό είναι το κακό για τον Ολυμπιακό

Ο αρκετά καλός Ολυμπιακός ηττήθηκε από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά τη ζημιά δεν την έπαθε σε αυτό το ματς.  

Αυτό είναι το κακό για τον Ολυμπιακό

Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι πως έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που δεν του αρκεί μία καλή εμφάνιση, διότι έχει ανάγκη από τα αποτελέσματα. Εάν αυτή η ήττα δεν τον άφηνε στο -8 από την κορυφή και δεν τον κρατούσε στην τέταρτη θέση που θέλει πάση θυσία να την αποφύγει τότε θα είχε πολλά θετικά να δει από αυτό το ματς.

Τη ζημιά η ομάδα του Πειραιά την έχει πάθει κατά τη διάρκεια της σεζόν, την έπαθε με την αφέλεια της στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, απλά στη Νέα Φιλαδέλφεια τιμωρήθηκε σκληρά από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος από την ΑΕΚ, ήταν η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες και με βάση αυτές άξιζε να πάρει και το ματς. Σε αντίθεση με τους «κιτρινόμαρους» που δεν είχαν κανένα πλάνο ανάπτυξης.

Βέβαια το ποδόσφαιρο δεν δίκαιο άθλημα και κάπως έτσι οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ έφυγαν με άδεια τα χέρια από ένα παιχνίδι που το κυνήγησαν μέχρι το τέλος και θα μπορούσαν να το πάρουν αν ήταν πιο εύστοχοι. Ο Βάσκος το δούλεψε αρκετά το ματς και το έπαιξε στα ίσια. Ήξερε πότε θα ανεβάσει την ομάδα του στο γήπεδο και πότε θα πάρει τα ρίσκα του. Σε αντίθεση με τον Αλμέιδα που δεν έχει κάνει και το καλύτερο κοουτσάρισμα κι ας αποθεώνεται για τις αλλαγές του.

Ο Ολυμπιακός είδε τα κενά που δημιουργήθηκαν στο γήπεδο από τις αλλαγές του Αλμέιδα και πίεσε πολύ την ΑΕΚ, έχασε ευκαιρίες που δεν χάνονται και τελικά έχασε και το ματς. Ο Γιόβετιτς που είναι ένας ποδοσφαιριστής μεγάλης κλάσης έχει αστοχήσει σε κενή εστία και σε ένα σημείο που ο αντίπαλος έδειχνε να τα έχει χαμένα. Κι όμως ένας παίκτης μεγάλης κλάσης χάνει ένα γκολ από αυτά που δεν χάνονται.

Και στη συνέχεια ο ίδιος ο Γιόβετιτς είναι αυτός που χάνει τη μπάλα και ξεκινάει η φάση του γκολ. Ένα γκολ που θα μπορούσε να το έχει αποτρέψει ο Ρέτσος, αλλά προτίμησε να μη δεχτεί την κόκκινη κάρτα και άφησε τον Ελίασον να σκοράρει. Ο Έλληνας στόπερ σε γενικές γραμμές έχει κάνει καλό ματς, αλλά και πάλι κάνει ένα σοβαρό λάθος όπως έχει κάνει σε πάρα πολλά ματς. Μία σύμπτωση που πλέον παύει να είναι σύμπτωση και δείχνει την έλλειψη καθαρού μυαλό και φυσικά τη δυσκολία κρίσιμων αποφάσεων. Μη ξεχνάμε ότι ακόμα και στο ματς με τη Μακάμπι κάνει ένα ανόητο πέναλτι που λίγο έλειψε να τινάξει στον… αέρα την ανατροπή.

Όπως και να ‘χει η χοντρή ζημιά έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό στον Ολυμπιακό και απλά τώρα προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Δεν είναι εύκολο να το κάνεις αυτό όταν μπαίνεις στην τελική ευθεία και το κάθε λάθος κοστίζει.