ΑΕΚ: O ήρωας Αθανασιάδης και η δύσκολη συνέχεια

Από την γκάφα με τον Πανσερραϊκό και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Άρη, στην αποθέωση για την εμφάνισή του κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Αθανασιάδης μετατράπηκε σε ήρωα της ΑΕΚ, που έχει όμως δύσκολη αποστολή μπροστά του ενόψει της συνέχειας.

ΑΕΚ: O ήρωας Αθανασιάδης και η δύσκολη συνέχεια

Πανηγυρικό είναι το κλίμα στο «στρατόπεδο» της ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα με 1-0 στην «OPAP Arena» για τη δεύτερη αγωνιστική των playoff. Μία νίκη που διατήρησε την «Ένωση» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League και αναπτέρωσε τις ελπίδες της στη μάχη που μαίνεται για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, αλλά και που συνάμα έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί των «κιτρινόμαυρων» στα παιχνίδια κόντρα στους «ερυθρόλευκους». Ένα αρνητικό σερί που κρατούσε δέκα ολόκληρα χρόνια (σ. Σεπτέμβρη του 2017), αφού τόσο ήταν το διάστημα από τότε που η ΑΕΚ κέρδισε για τελευταία φορά τον Ολυμπιακό ως γηπεδούχος.

Ήρωας της βραδιάς στην «OPAP Arena» ήταν ο τερματοφύλακας της «Ένωσης», Γιώργος Αθανασιάδης, ο οποίος μπορεί να άκουσε πολλά για τις εμφανίσεις του το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο με την παρουσία του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κατάφερε να αντιστρέψει τα αρνητικά σχόλια προς το πρόσωπό του.

Ο Έλληνας γκολκίπερ βρέθηκε στο επίκεντρο στο ισόπαλο 2-2 με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όταν με την ΑΕΚ να κρατά στα χέρια της το τρίποντο (2-1), ένα τραγικό του λάθος έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν στο 94’ με τον Θυμιάνη και να πάρουν τελικά τον πόντο.

Υπήρχε όμως και συνέχεια, αφού προτιμήθηκε και στο παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας τον Γενάρη κόντρα στον Άρη, με τους «κιτρινόμαυρους» να γνωρίζουν τελικά την ήττα στα πέναλτι και να αποκλείονται από τη συνέχεια του θεσμού. Αυτό το ματς ήταν τελικά και το τελευταίο του Αθανασιάδη, μέχρι όμως χθες το βράδυ!

Τότε που επιλέχθηκε την τελευταία στιγμή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αντί του Τσίτσαν Στάνκοβιτς, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας άσκησης για τα αμυντικά στημένα. Εκεί ο Έλληνας γκολκίπερ πήρε την… εκδίκησή του και με την εξαιρετική του εμφάνιση βοήθησε τους «κιτρινόμαυρους» να φτάσουν τελικά και στο τρίποντο. Κι όλα αυτά, λίγες μόλις ημέρες πριν τα γενέθλιά του (σ. 7 Απριλίου).

«Έκανα κάποια λάθη στα προηγούμενα παιχνίδια, δεν κρύβομαι ήμουν ο πρώτος που το είπα. Όλοι κάνουμε λάθη. Δεν χρειάζεται να δώσω απαντήσεις. Και πέρυσι η χρονιά μου ήταν καλή και πρόπερσι η χρονιά μου ήταν καλή. Είχα μια άσχημη περίοδο, σε όλους μπορεί να συμβεί. Προχωράμε. Σηκώθηκα ξανά και βοήθησα την ομάδα. Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη το αφιερώνω στον γιο μου τον Ιωακείμ. Αν δεν ήταν αυτός θα τα είχα παρατήσει», είπε σε δηλώσεις του.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια, είναι αν θα υπάρξει και συνέχεια με μεγάλες βραδιές για τον ίδιο, αφού ο Στάνκοβιτς εκτιμάται ότι πολύ δύσκολα θα προλάβει κάποια από τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν και έτσι το βάρος ενόψει της συνέχειας θα πέσει πάνω στον Αθανασιάδη. Ο Έλληνας τερματοφύλακας καλείται πλέον να αποδείξει ότι τα όσα έγιναν κόντρα στον Ολυμπιακό δεν ήταν τυχαία. Και πρώτα απ’ όλα ενόψει του ματς της Τετάρτης (3/4) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.