Άρης - AEK 1-1 (4-2 πεν.): Στην 8αδα οι Θεσσαλονικείς με ήρωα των Κουέστα στη «ρώσικη ρουλέτα»!

Ο Άρης επικράτησε της AEK στα πέναλτι (4-2) αφού και το δεύτερο ματς των δύο ομάδων έληξε ισόπαλο (1-1) και δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Πρωταγωνιστής ο Κούεστα με δύο αποκρούσεις στη διαδικασία (επί των Bίντα και Πόνσε)

Άρης - AEK 1-1 (4-2 πεν.): Στην 8αδα οι Θεσσαλονικείς με ήρωα των Κουέστα στη «ρώσικη ρουλέτα»!

Με ήρωα τον (προερχόμενο από τραυματισμό) Χούλιαν Κουέστα, που απέκρουσε δύο εκτελέσεις πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα», όπου κρίθηκε το ζευγάρι, ο Άρης επικράτησε της ΑΕΚ 4-2 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Προηγήθηκαν 90 λεπτά που έληξαν ισόπαλα (1-1) μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Δίχως την βαρύτητα του εκτός έδρας γκολ το ματς πήγε στην παράταση κι αφού κι εκεί δεν άλλαξε κάτι η ομάδα που θ' αντιμετωπίσει στους «8» όποιον περάσει από το Νίκη Βόλου - Λεβαδειακός προέκυψε από την ψυχοφθόρο διαδικασία με τον Ίβηρα γκολκίπερ ν' ...αποκαθηλώνει την κάτοχο του τροπαίου.

Με λιγότερο ροτέισον από το πρώτο ματς αλλά και τρία προβλήματα της τελευταίας στιγμής (Σιμάνσκι, Eλιάσον, Κάλενς) τα οποία προστέθηκαν στις απουσίες των Λιβάι Γκαρσία και Κώστα Γαλανοπούλου, αλλά και τις απουσίες των διεθνών (Ζίνι, Μoυκουντί, Μοχαμάντι, Χατζισαφί) παρέταξε ο Αλμέιδα στον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Κυπέλλου κόντρα στον Άρη.

Από την άλλη μόνο με μια αλλαγή σε σχέση με το πρώτο ματς παρέταξε ο Άκης Μάντζιος τον Άρη. Τον τραυματία στην Ν. Φιλαδέλφεια Ζιλ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απαιτητικοί στο ξεκίνημα του αγώνα ψάχνοντας το γκολ με κύριο επιθετικό άξονα τον Βίντα που είχε στο 14' ακυρωθέν τέρμα (οφσάιντ) αφού ήταν εκτεθειμένος σε κεφαλιά πάσα του Μήτογλου.

Ο Kροάτης είχε και δύο σουτ σε ισάριθμα λεπτά (32'-33') που αποκρούστηκαν από τον Κουέστα και πέρασαν άουτ αντίστοιχα.

Έτσι, αφού ούτε το τέρμα του Μορόν μέτρησε (26') για οφσάιντ (στην πάσα του Νταρίντα) η υπεροχή της ΑΕΚ καρποφόρησε στις καθυστερήσεις του ημίχρονου (45+1').

Από κόρνερ του Μάνταλου κι αφού ο Γιόνσον είδε το «στοπ» του Koυέστα ο Γκατσίνοβιτς με γυριστό μέσα στην αναμπουμπούλα άνοιξε το σκορ.

Παρά την ψυχρολουσία οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν γρήγορα στην επανάληψη (58') από άλλη μια στατική φάση: φάουλ του Σουλεϊμάνοφ και κεφαλιά του Moρόν.

Μέχρι την συμπλήρωση των 90 η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει το γκολ για να γλιτώσει την παράταση αλλά δεν απείλησε αφού οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και το ματς πήγε στον εξτρά χρόνο.

Στη διάρκεια της το ματς αναλώθηκε στη δύναμη και την θέληση με τις δύο ομάδες να αλληλεξουδετερώνονται να οδηγούνται στα πέναλτι.

Εκεί ο Κούεστα απέκρουσε δύο εκτελέσεις (των Βίντα και Πόνσε) στέλνοντας την ομάδα του στην επόμενη φάση, παρότι ο Φετφατζίδης αστόχησε.

Διαδικασία των πέναλτι

Φαμπιάνο 1-0 Βίντα (απόκρουση)

Μορόν 2-0 Φαν Βέερτ 2-1

Φετφατζίδης (άουτ) Πόνσε (απόκρουση)

Nταρίντα 3-1 Πινέδα 3-2

Βερστράτε 4-2

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΡΗΣ - AEK 1-1 (4-2 πεν.)

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Σκόρερ: 58' Μορόν - 45+1’ Γκατσίνοβιτς.

Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο).

Κίτρινες κάρτες: Οντουμπάτζο (71’), Φαμπιάνο (58’)- Σιντιμπέ (7’), Ρότα (56’), Πήλιος (65'), Mάνταλος (79'), Πισάρο (90+5'), Αθανασιάδης (113'), Μήτογλου (119').

Κόκκινες κάρτες: -

ΑPHΣ (Μάντζιος): Κουέστα - Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (λ.τρ. 39’ Ρόουζ), Μοντόγια (106’ Φεράρι) – Ντουκουρέ (53’ Zαμόρα), Τζούρασεκ (90+1’ Bερστράτε), Νταρίντα (53’ Φετφατζίδης) - Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο - Μορόν.

AEK (Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα (74’ Αραούχο), Μήτογλου, Βίντα, Σιντιμπέ (62’ Πήλιος) - Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (106' Φαν Bέερτ), Άμραμπατ (83’ Φερνάντες) – Μάνταλος (83’ Πισάρο), Τσούμπερ (74’ Πόνσε).