Ολυμπιακός: Τι έχει κάνει και τι θέλει να κάνει ο Όρτα

Ο Αντρέ Όρτα έχει βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό στη δημιουργία, αυτό που ψάχνει για την καθοριστική συνέχεια και την τελική ευθεία της σεζόν. 

Ολυμπιακός: Τι έχει κάνει και τι θέλει να κάνει ο Όρτα

Από την πρώτη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού ως δανεικός από την Μπράγκα, ο Αντρέ Όρτα έδειξε την ποιότητά του και έχει βοηθήσει σημαντικά την ομάδα στην οποία θα παίζει έως το τέλος της περιόδου. Για μετά θα φανεί το καλοκαίρι, καθώς υπάρχει σαφώς η θέληση να προχωρήσει κι άλλο η συνεργασία των δύο πλευρών, με τη διαφορά ότι η Μπράγκα είναι μία ομάδα πάντα σκληρή σε διαπραγματεύσεις.

Αλλά αυτά είναι ακόμη μακριά, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του εννιά κρισιμότατα παιχνίδια για τα play off του πρωταθλήματος και από δύο έως... πέντε στο Conference League. Κι ο Όρτα θα είναι ένας κομβικός παίκτης στο πλάνο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Στις δέκα συμμετοχές του έως τώρα στον Ολυμπιακό ο Πορτογάλος μέσος πλησιάζει σχεδόν το χρόνο συμμετοχής που είχε φέτος στην Μπράγκα σε εικοσι πέντε αγώνες, τους περισσότερους ως αλλαγή.

Έχει ήδη πιστωθεί δύο ασίστ (όσες είχε και στην Πορτογαλία φέτος), ενώ δεν έχει βάλει ακόμη γκολ παρόλο που το έχει ψάξει πολύ κυρίως με μακρινά σουτ. Με την Μπράγκα έβαλε φέτος δύο τέρματα (στο ίδιο ματς, το εκτός έδρας 3-3 με την Ρίο Άβε) και είναι σίγουρα ένας στόχος του να βρει δίχτυα και με τον Ολυμπιακό.

Ένας παίκτης με προσωπικότητα και υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία αυτές τις μέρες έως την επανέναρξη τόσο να ξεκουραστεί όσο και να δουλέψει καλά με σκοπό να έχει μεγαλύτερη διάρκεια καλής απόδοσης και τρεξιμάτων μέσα στους αγώνες.