Ολυμπιακός: Η πρώτη φορά του Μεντιλίμπαρ

Η διακοπή του πρωταθλήματος δίνει την ευκαιρία στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να δουλέψει για πρώτη φορά σε συνθήκες προπόνησης στη θητεία του στον Ολυμπιακό. 

Ολυμπιακός: Η πρώτη φορά του Μεντιλίμπαρ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε την ευκαιρία αυτές τις ημέρες του ρεπό για τον Ολυμπιακό να ξεκουραστεί και ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές του έπειτα από μία περίοδο έντονης αγωνιστικής δράσης. Με μεγάλες προκρίσεις στην Ευρώπη, με μία σπουδαία νίκη στην Τούμπα, με μία μεγάλη ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Ο Βάσκος τεχνικός έχει αναμφίβολα καταφέρει να περάσει το επιθετικό του πνεύμα στην ομάδα και να δείξει αρκετές από τις αλλαγές που επιδίωξε από την πρώτη στιγμή να επιφέρει στον τρόπο παιχνιδιού της. Είναι επίσης πραγματικότητα ότι δεν έχει κατορθώσει λόγω του προγράμματος και των διαδοχικών αγώνων να δουλέψει κάποια πράγματα που ο ίδιος θα ήθελε στις προπονήσεις της ομάδας. Πιθανώς στις στατικές φάσεις, αλλά και γενικότερα στη λειτουργία του Ολυμπιακού που θέλει να παρουσιάσει υπό τις οδηγίες του.

Φυσικά ήξερε καλά ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει από τότε που ανέλαβε καθώς από τις 10 Φεβρουαρίου και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ που είδε από τη σουίτα, ακολούθησαν σερί αγώνες με την Φερεντσβάρος, τον ΠΑΟΚ, τη ρεβάνς με τους Ούγγρους, τον Αστέρα, τον Παναιτωλικό, τον Βόλο, το πρώτο ματς με την Μακάμπι, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και η ρεβάνς στη Σερβία με τους Ισραηλινούς. Σύνολο δέκα αγώνες.

Το ίδιο πρόγραμμα θα ισχύσει και από το ντέρμπι με την ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν, ειδικά τώρα που η ομάδα έχει και τους αγώνες με την Φενέρμπαχτσε και πιθανώς κι άλλους. Κάθε τρεις μέρες αγώνας. Με ταξίδια.

Συνεπώς η μοναδική φορά σε αυτή τη σεζόν που θα έχει λίγο καιρό να κάνει κανονικές προπονήσεις θα είναι τώρα. Από την Τρίτη (19/3) έως την παραμονή του ντέρμπι με την ΑΕΚ (31/3). Δεν είναι μικρό το διάστημα για να δείξει κι άλλες πτυχές από τη δουλειά του σε καθημερινό ρυθμό προπόνησης χωρίς τον έναν αγώνα μετά τον άλλον. Κι ας λείπουν αρκετοί διεθνείς.