Ολυμπιακός: Ομάδα το καλοκαίρι με ίδιο προπονητή και Ευρώπη

Και να αποκλείσει την Μακάμπι ή να νικήσει την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός ομάδα με σταθερότητα θα γίνει τη νέα σεζόν με τον ίδιο προπονητή. Τώρα ο στόχος είναι παιχνίδι με παιχνίδι και να μην τα παρατήσει. 

Ολυμπιακός: Ομάδα το καλοκαίρι με ίδιο προπονητή και Ευρώπη

Από εκεί που ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να βγει τέταρτος και να αποκλειστεί από την Φερεντσβάρος, πέρασε τρίτος, σάρωσε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, απέκλεισε τους Ούγγρους, άρχισε να νιώθει έτοιμος για ακόμη πιο μακριά στην Ευρώπη και για τίτλο στην Ελλάδα.

Τώρα είναι ξανά τέταρτος, έχασε 1-4 από την Μακάμπι και 1-3 από τον ΠΑΟ, έχει ουσιαστικά αποκλειστεί από την Ευρώπη και μοιάζει ψυχολογικά να απέχει πολύ περισσότερο από πέντε βαθμούς από την κορυφή.

Ακόμη κι αν πάει στην Σερβία και περάσει στους «8» και μετά στη Νέα Φιλαδέλφεια νικήσει την ΑΕΚ ξαναπλησιάζοντας να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει γίνει ομάδα. Οι ομάδες γίνονται τα καλοκαίρια από τους προπονητές και τις κατάλληλες κινήσεις στο ρόστερ. Καλούς παίκτες έχει και τώρα ο Ολυμπιακός. Και στην άμυνα. Καλό προπονητή έχει επίσης. Ομάδα δεν έχει. Δεν γίνεται να υπάρχει σταθερή ομάδα που να χτιστεί αυτή την εποχή, στο τέλος της σεζόν.

Άρα θα πρέπει να μην αλλάξει η απόφαση ούτε να φθαρεί ο Μεντιλίμπαρ, να μην απογοητευτεί ο ίδιος και οι παίκτες που έχει για τώρα και για μετά. Ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλο δρόμο. Κάθε ματς να μένει πίσω. Το 4-1 στην Τούμπα, το 1-3 από τον Παναθηναϊκό. Η πρόκριση με τους Ούγγρους, ο αποκλεισμός από τους Ισραηλινούς.

Μόνο το επόμενο παιχνίδι μετράει. Στην Ευρώπη το επόμενο ματς απαιτεί νίκη κι ας μην έχει πρόκριση. Στην Ελλάδα επίσης μάχη για νίκη ή τουλάχιστον ισοπαλία. Κάθε βαθμός είναι πολύτιμος, κάθε αγώνας χρειάζεται restart. Αποκλείεται ο Ολυμπιακός να δεχτεί ξανά τόσο εύκολα και μαζεμένα γκολ. Αποκλείεται να ξαναβάλει τόσο εύκολα και μαζεμένα όπως με τον ΠΑΟΚ. Πολύ δύσκολο φαίνεται σε αυτό το σημείο να έχει σταθερότητα, αποτελέσματα όμως μπορεί να πάρει. Υποχρεωμένος είναι.

Πιο πολύ απ' όλα είναι υποχρεωμένος να παίξει στην Ευρώπη τη νέα σεζόν. Πρώτος, το ιδανικότερο. Δεύτερος και τρίτος, αποδεκτό. Τέταρτος μπορεί να μείνει έξω. Ο Παναθηναϊκός μια χαρά έπαιξε στο Φάληρο, αλλά κι αυτός σταθερός δεν είναι. Κι από τον Άρη στο Κύπελλο δεν θα είναι και... θαύμα εάν ηττηθεί. Τότε ο τέταρτος δεν παίζει Ευρώπη του χρόνου κι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να μπει σε αυτά τα ρίσκα.

Έτσι ώστε με τον Βάσκο τεχνικό που ακόμα μαθαίνει στις νίκες και στις ήττες, να γίνει ξανά πραγματική ομάδα. Το καλοκαίρι. Στην προετοιμασία. Με σταθερούς στόχους.

Τώρα αυτό που προέχει είναι αγώνας με αγώνα το καλύτερο δυνατό. Χωρίς υπερβολές στις νίκες και καταρρεύσεις στις ήττες. Χωρίς χοντράδες σαν κι αυτές των δύο τελευταίων αγώνων, από τους αμυντικούς και όχι μόνο. Όπως κι από τον προπονητή, μόνο που αυτός δεν είναι υποχρεωμένος να φτιάξει τώρα την ομάδα. Αποτελέσματα χρειάζεται για να μην φθαρεί. Και για να φτιάξει ομάδα το καλοκαίρι.

Ο κόσμος πικραίνεται, δεν μπορεί να ανεχθεί πράγματα και σίγουρα έχει άλλες προσδοκίες, αλλά αυτός ο κόσμος καταλαβαίνει ποιό είναι το σωστό. Και δείχνει πραγματικά διατεθειμένος να κάνει το παν για να στηρίξει και όχι να διαλύσει. Μέχρι να δει ξανά τον Ολυμπιακό του να «διαλύει» ξανά σε μόνιμη, σταθερή βάση. Να είναι ξανά πολύ καλή ομάδα, χωρίς αρνητικές παρενθέσεις τύπου 1-3 και 1-4 ή εκλάμψεις σαν αυτές που προηγήθηκαν.