Ολυμπιακός: Γιατί ζήτησε αλλαγή του παρατηρητή της ΔΕΑΒ με τον Βόλο

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε να αλλάξει ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ στο ματς με τον Βόλο διότι υπάρχουν στοιχεία ότι είναι φίλαθλος άλλης μεγάλης ομάδας. 

Ολυμπιακός: Γιατί ζήτησε αλλαγή του παρατηρητή της ΔΕΑΒ με τον Βόλο

Με επιστολή στη ΔΕΑΒ και κοινοποίηση στον Γιάννη Βρούτση, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε να αλλάξει ο παρατηρητής της επιτροπής που ορίστηκε στον αγώνα της Κυριακής (3/3) με τον Βόλο στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης», στο οποίο θα υπάρχει κόσμος στις εξέδρες.

Η πειραϊκή ΠΑΕ έχει στοιχεία μέσω του διαδικτύου ότι ο εν λόγω παρατηρητής είναι φίλαθλος άλλης μεγάλης ομάδας και με βάση τον αναβαθμισμένο ρόλο που έχει μέσω του νέου αθλητικού νόμου η ΔΕΑΒ και τη δυνατότητά της να επιβάλλει ποινές τιμωρίας έδρας όπως συνέβη με τον ΠΑΟΚ, θεωρεί ότι δεν ήταν ορθή αυτή η επιλογή και ζητά την ανάκλησή της.

«Είναι απορίας άξιο πως η Επιτροπή σας σε ένα τέτοιο σημείο του πρωταθλήματος προέβη σε έναν τέτοιο ορισμό ενός προσώπου με αυτά τα χαρακτηριστικά όταν πλέον από το ρόλο και τη θέση των Παρατηρητών της ΔΕΑΒ μπορεί να προκύψει σαφής διαμόρφωση των όρων διεξαγωγής του Πρωταθλήματος. Υποθέτουμε ότι η πολιτική ηγεσία, τόσο του Υπουργείου όσο και ευρύτερα, δεν προχώρησε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να μετατραπεί η ΔΕΑΒ σε εργαλείο αλλοίωσης των όρων διεξαγωγής των αθλητικών διοργανώσεων, ούτε για να χρησιμοποιηθούν οι Παρατηρητές της ΔΕΑΒ ως εργαλεία επιτηδείων ή για να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις οπαδικές τους προτιμήσεις. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα και χωρίς χρονοτριβή στην ανάκληση του ορισμού του συγκεκριμένου προσώπου και την αντικατάστασή του από άλλον Παρατηρητή που θα εκπληρώνει τουλάχιστον τα εχέγγυα της αμεροληψίας και της ακεραιότητας», αναφέρει στην επιστολή της προς την ΔΕΑΒ η ΠΑΕ Ολυμπιακός.