Ολυμπιακός: Το στοίχημα του Μεντιλίμπαρ και το επίτευγμα δύο Ισπανών προπονητών

Η δύσκολη αποστολή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και το στοίχημα που καλείται να κερδίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Το στοίχημα του Μεντιλίμπαρ και το επίτευγμα δύο Ισπανών προπονητών

Το Σάββατο θα βρίσκεται (10/2) στην Ελλάδα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προκειμένου να παρακολουθήσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ, αλλά και να τελειώσει και το τυπικό μέρος της συμφωνίας του.

Η συμφωνία του με την ομάδα του Πειραιά έχει αναγκάσει τα Μέσα της Ισπανίας να ασχολούνται σε καθημερινή βάση με τον Μεντιλίμπαρ. Ο Ολυμπιακός άλλωστε είναι ένα κλαμπ που του αρέσει η ισπανική αγορά και τα τελευταία χρόνια έχουν καθίσει ουκ ολίγοι προπονητές από την Ιβηρική στον πάγκο του.

Και φέτος οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν τη σεζόν με Ισπανό στην άκρη του πάγκου τους. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ωστόσο αποτελεί παρελθόν και ο Μεντιλίμπαρ είναι ο τρίτος φετινός προπονητής και δεύτερος Ισπανός. Δύο Ισπανοί κάθισαν και πέρσι στον πάγκο των Πειραιωτών. Ο Κορμπεράν αντικατέστησε τον Μαρτίνς, ενώ στη συνέχεια ήρθε ο Μίτσελ.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν καθίσει αρκετοί Ισπανοί προπονητές στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά μόνο δύο κατάφεραν να μείνουν για περισσότερο από ένα χρόνο. Ο λόγος για τον Ερνέστο Βαλβέρδε που στη δεύτερη θητεία του έμεινε για 692 ημέρες. Ο Μίτσελ στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό έμεινε στον πάγκο για 701 ημέρες, ενώ στη δεύτερη για 194 ημέρες. Ο Βαλβέρδε στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό έμεινε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας για 364 ημέρες.

Κατά τα άλλα τα τελευταία χρόνια έχουν καθίσει στον πάγκο κι άλλοι Ισπανοί όπως ο Βίκτορ Σάντσεθ που έχει μείνει για το μικρότερο διάστημα, δηλαδή για 47 ημέρες και ακολουθεί ο Κάρλος Κορμπεράν με 48 ημέρες. Ο Όσκαρ Γκαρθία έμεινε για 85 ημέρες στον Ολυμπιακό, ενώ ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ για 157.