Ντέρμπι γοήτρου και ουσίας

Παναθηναϊκός εναντίον Ολυμπιακού σήμερα στη Λεωφόρο, στο ντέρμπι «αιωνίων» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ντέρμπι γοήτρου και ουσίας

Η απόλυτη αναμέτρηση που πάντα κεντρίζει το ενδιαφέρον, πόσω μάλλον όταν υπάρχει και επιπλέον βαθμολογική ανάγκη εκατέρωθεν να το συνοδεύει. Το κρίμα είναι πως και αυτό το παιχνίδι θα διεξαχθεί δίχως την παρουσία οπαδών, αφού απομένουν λίγες ημέρες ακόμα για την… άρση του απαγορευτικού. Ο Παναθηναϊκός με μία νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια του έπεσε από την κορυφή και φυσικά θέλει να παραμείνει στο κυνήγι της πρωτιάς και του τίτλου. Εκεί όπου παλεύει να μπει ο Ολυμπιακός που τρέχει σερί τριών νικών, αλλά ακόμα απέχει έξι βαθμούς από την κορυφή. Με λίγα λόγια, ο χαμένος… χάνεται και κανείς από τους δύο δεν θέλει να βρεθεί σε αυτήν τη θέση.

Μισή ώρα πριν ανοίξει η αυλαία στη Λεωφόρο, στα δυτικά προάστια θα δώσει τη δική του παράσταση ο ΠΑΟΚ. Ο πρωτοπόρος που προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες, συνδυάζοντας θέαμα και ουσία, στοχεύει σε ένα ακόμα τρίποντο κόντρα στον Ατρόμητο. Η ομάδα του Περιστερίου παίζει ρέστα για να προλάβει τα πλέι οφ, αλλά δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με έναν κερδισμένο πόντο στα τρία τελευταία παιχνίδια.

Η ΑΕΚ που καραδοκεί για ενδεχόμενη γκέλα του έτερου «Δικεφάλου» καλείται να φροντίσει η ίδια πως δεν θα έχει απώλειες υποδεχόμενη τον Αστέρα Τρίπολης. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι στα… χάι τους, έχουν μαζέψει 13 βαθμούς στα πέντε τελευταία παιχνίδια, όμως και οι Αρκάδες δεν αστειεύονται, όπως δείχνει η παρουσία τους στη ζώνη των πλέι οφ.

Στα Γιάννινα ο τοπικός ΠΑΣ που προέρχεται από τρεις μαζεμένες ήττες καίγεται για να απεγκλωβιστεί από τη ζώνη υποβιβασμού και στοχεύει σε επικράτηση επί της Λαμίας, που όμως θέλει να μπει στη ζώνη των πλέι οφ και είναι πιθανό να τα καταφέρει να πανηγυρίσει στους «Ζωσιμάδες» την τρίτη συνεχόμενη νίκη.

Στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ που αποκλείστηκε από το Κύπελλο και διάγει κάμψη και στο πρωτάθλημα, διατηρώντας μαθηματικές ελπίδες για μια θέση στα πλέι οφ, υποδέχεται την Κηφισιά που βρίσκεται σε κάκιστη αγωνιστική κατάσταση, με έναν κερδισμένο πόντο σε έξι ματς και έχοντας καταπέσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Το προφίλ της 21ης αγωνιστικής:

Σάββατο (3/2)

Βόλος - Παναιτωλικός 1-1

Πανσερραϊκός - Άρης 1-1

Κυριακή (4/2)

16.00: ΟΦΗ – Κηφισιά

17.30: ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης

17.30: ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία

20.30: Ατρόμητος – ΠΑΟΚ

21.00: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ