Πανσερραϊκός - Άρης 1-1: O Άλεξιτς «απάντησε» στον Μορόν στις καθυστερήσεις!

Μια ...γκολάρα του Ισπανού πρώτου σκόρερ της Super League, Λόρεν Μορόν, δεν έφτασε στον Άρη για να πάρει δεύτερο σερί εκτός έδρας τρίποντο με το μίνιμουμ σκορ, αφού ο Πανσερραϊκός έμεινε αήττητος για 5η αγωνιστική χάρη στον νεοεισελθόντα Άλεξιτς, που σκόραρε στο 90+5' (1-1)! 

Πανσερραϊκός - Άρης 1-1: O Άλεξιτς «απάντησε» στον  Μορόν στις καθυστερήσεις!

Ο Λόρεν Μορόν δεν ήταν αρκετός για τον Άρη ώστε να επιστρέψει από τις Σέρρες με το τρίποντο στις αποσκευές του!

Οι Θεσσαλονικείς, μετά την νίκη στην Kηφισιά, προηγούντο, 1-0, χάρη στον πρώτο σκόρερ της Super League που το 11ο του γκολ, κόντρα στον Πανσερραϊκό, ίσως να είναι το ωραιότερο του φετινό και της αγωνιστικής!

Αλλά ο νεοεισελθών Κόστα Άλεξιτς, με το 5o του τέρμα στο πρωτάθλημα, ισοφάρισε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων (1-1) κι επέκτεινε το αήττητο της ομάδας του σε 5 αγώνες.

Μόνο ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει στο Δημοτικό Σερρών.
Ακολούθως η ομάδα του Γκαρσία μετρά 4 σερί ισοπαλίες (δύο με 2-2 κι ισάριθμες με 1-1)

Πάντως ...χρύσωσε το χάπι για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ.


Το ματς στο πρώτο μέρος, σ' αντίθεση με το δεύτερο είχε διάθεση αλλά όχι μεγάλες συγκινήσεις.

Κι αυτό οφείλεται αφενός στην ομάδα του Μάντζιου που είχε φλύαρη υπεροχή με μεγάλη κατοχή μπάλας (40%-60%) αλλά δίχως ν' απειλεί (πέρα από σκόρπια σουτ του Σουλεϊμάνοφ εκτός περιοχής), αφετέρου στον Mπετανκόρ.

Ο Iσπανός επιθετικός της ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία τα έκανε όλα σωστά εκτός από τις εκτελέσεις στο 12' και στο 35'. Με την μπάλα να καταλήγει χωρίς πολλή δύναμη, κεντρικά, στην αγκαλιά του Κουέστα.

Παρότι το δεύτερο ματς άρχισε χωρίς αλλαγές ο Λόρεν Μορόν, που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν ...άφαντος, έκανε αισθητή την παρουσία του με τον πλέον πειστικό τρόπο: σκοράροντας!

Ο Ισπανός πήρε μέσα στην περιοχή κι αριστερά, παρά την πίεση του Στάικου όχι μόνο τον πέρασε αλλά εξαπέλυσε ένα φοβερό σου στο απέναντι «Γ» που άφησε τον αντίπαλο γκολκίπερ... άγαλμα (52')!

Λίγο αργότερα ο Μπετανκόρ είχε μια ακόμη φάση για να σκοράρει αλλά δεν κατάφερε, ξανά, να νικήσει τον Κουέστα, και να ισοφαρίσει, ενώ ο Σαβέριο από παρόμοια θέση με τον Μoρόν σημάδεψε τα ...γάντια του αντίπαλου κίπερ!

Το ματς έμοιαζε να λήγει ισόπαλο αλλά από μια σέντρα του επίσης νεοεισελθόντα Οικονόμου ο Άλεξιτς με κεφάλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ (90+5)

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠANΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ 1-1

Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών

Σκόρερς: 90+5' Άλεξιτς - 52' Μορόν.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας).

Κίτρινες κάρτες: Θυμιάνης (35’), Στάικος (37’), Oυεντραόγκο (49’), Δεληγιαννίδης (56’). Άλεξιτς (90+6’) – Οντουμπάτζιο (33’), Μοντόγια (72’)

Κόκκινες κάρτες: -

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Γκαρσία): Χοβάν - Ντανκερλούι, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Δεληγιαννιδης (90+4' Γούλερι)-Στάικος (72’ Οικονόμου), Ουεντραογκό – Πηλέας (72’ Σοφιανός), Τομάς (79’ Άλεξιτς), Ουάρντα - Μπετανκόρ.


ΑΡΗΣ (
Mάντζιος): Κουέστα- Οντουμπάτζο, Βέλεθ (83’ Ρόουζ), Μπράμπετς, Μοντόγια- Τζούρασεκ (82’ Φετφατζίδης), Βερστράτε - Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (83’ Σαμόρα) - Μορόν.