Ολυμπιακός: Στη Λεωφόρο τα… σπουδαία!

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που όφειλε με τον ΠΑΣ Γιάννινα και πλέον στο ντέρμπι της Λεωφόρου (4/2) καλείται να αποδείξει αν έχει τα αγωνιστικά… αποθέματα για να διεκδικήσει τον τίτλο.

Ολυμπιακός: Στη Λεωφόρο τα… σπουδαία!

Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα χρειαζόταν ιδιαίτερη ανάλυση. Ωστόσο, έτσι όπως εξελίχθηκε, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 2-0 μετά από ένα πρώτο ημίχρονο με μόλις δύο καλές ευκαιρίες και άλλη μία του ΠΑΣ και τους Γιαννιώτες να μπαίνουν από το πουθενά στο ματς με το πέναλτι του Κόντε, είχε ως αποτέλεσμα να μετατραπεί σε θρίλερ μία νίκη που οι γηπεδούχοι κρατούσαν στα χέρια τους.

Ο Γιώργος Μασούρας ήταν με διαφορά ο κορυφαίος του αγώνα, ο Ανδρέας Ντόη έπαιξε σημαντικό ρόλο με την γκολάρα του για να ανοίξει ο δρόμος για τη νίκη και ο Αντρέ Όρτα στο πρώτο του ματς έδειξε ποιοτικά στοιχεία αλλά είναι εμφανές ότι θέλει χρόνο. Είναι σημαντικό επίσης ότι για δεύτερο σερί ματς βρήκε γκολ ο Ναβάρο, έτσι ώστε να τονωθεί ακόμη περισσότερο η αυτοπεποίθησή του.

Κατά τ’ άλλα, ο Ολυμπιακός πήρε μία νίκη που πολύ απλά στο καλαντάρι του 2024 υπήρχε η «σημείωση» πάνω από την 28η Ιανουαρίου ότι η νίκη ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Αν δεν κέρδιζε τον αξιόμαχο ουραγό ΠΑΣ - με όλο τον σεβασμό στο αξιόμαχο σωματείο των Ιωαννίνων - τότε δεν θα καθόμασταν να συζητούσαμε για προσπάθεια να παραμείνει στο κόλπο του τίτλου. Εξακολουθεί να είναι δύσκολο, αλλά αν γκέλαρε με τον ΠΑΣ, τότε δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσουμε την κουβέντα.

Πλέον, ο Ολυμπιακός καλείται την επόμενη Κυριακή (4/2) να πάει στη Λεωφόρο και να αποδείξει ότι μπορεί να παραμείνει στο «παιχνίδι» του πρωταθλήματος. Μέχρι τώρα δεν έχει κερδίσει ούτε ένα ντέρμπι. Ένα μεγάλο ματς πήρε μόνο και αυτό στο «Κλ. Βικελίδης» που λίγο έλειψε κι εκείνο να γίνει θρίλερ στο τέλος.

Ο ΠΑΟΚ που είναι στο +6 από τον Ολυμπιακό, παίζει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο που θα προέρχεται από τη μεσοβδόμαδη υποχρέωση Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Άρα η ομάδα των δυτικών προαστίων θα έχει καταναλώσει αρκετή ενέργεια κόντρα στο «τριφύλλι» και ο ΠΑΟΚ θα έχει αυξημένες πιθανότητες να περάσει νικηφόρα. Η ΑΕΚ που είναι στο +4 από τους Πειραιώτες, φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης. Οπότε, αν ο Ολυμπιακός δεν κερδίσει στη Λεωφόρο, τότε κινδυνεύει να μείνει πίσω με -8 και -9 βαθμούς από την κορυφή, έχοντας μπροστά του και το παιχνίδι της Τούμπας στις 18 Φεβρουαρίου. Οπότε, για ποια διεκδίκηση πρωταθλήματος θα μιλάμε;

Ακόμα και στο -6 που είναι τώρα, οι πιθανότητες είναι εις βάρος του, αλλά ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να τις εξαντλήσει.

Στη Λεωφόρο λοιπόν θα δούμε το «μέταλλο» των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που είναι πληγωμένος από τις δύο ήττες με Ατρόμητο στο Κύπελλο και ΠΑΟΚ, ενώ άγνωστο είναι τι θα συμβεί στον μεσοβδόμαδο επαναληπτικό του Περιστερίου. Αν θα υποδεχθεί δηλαδή τον Ολυμπιακό ως αποκλεισμένος στο Κύπελλο ή θα έχει πάρει το εισιτήριο στο Περιστέρι. Όλα αυτά θα παίξουν σίγουρα ρόλο ως προς την ψυχολογική κατάσταση που θα βρίσκονται οι «πράσινοι» την Κυριακή (4/2). Στη Λεωφόρο λοιπόν τα… σπουδαία. Και για Ολυμπιακό, και για Παναθηναϊκό…

Αν οι Πειραιώτες θέλουν να μείνουν στο κόλπο του τίτλου θα πρέπει να είναι πολύ πιο πειστικοί και αποφασιστικοί.