Αναστόπουλος: «Έπρεπε να πάρει παίκτες ο Ολυμπιακός γιατί με το υλικό που είχε δεν πήγαινε πουθενά»

Οι δηλώσεις του Νίκου Αναστόπουλου για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Άρη.

Αναστόπουλος: «Έπρεπε να πάρει παίκτες ο Ολυμπιακός γιατί με το υλικό που είχε δεν πήγαινε πουθενά»

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο Νίκος Αναστόπουλος και μίλησε για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου σχολιάζοντας τα δυνατά σημεία του ΠΑΟΚ και του Άρη αλλά και τις συνεχείς αλλαγές που κάνει ο Ολυμπιακός.

Αρχικά ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε για την ευχέρεια του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα: «Στο σημερινό ποδόσφαιρο πρέπει να σκοράρουν όλοι. Μια ομάδα που έχει στόχους πρέπει να παίρνει γκολ από όλους τους παίκτες της, είτε από τα εξτρέμ, είτε από τα φορ, είτε από τους παίκτες από τα χαφ. Αν το σκοράρισμα είναι μόνο από τον κυνηγό έχεις πρόβλημα. Βλέπω ότι ο ΠΑΟΚ έχει ένα τέτοιο πλεονέκτημα, ότι σκοράρουν ο Τζίμας, ο Κωνσταντέλιας ο Μπράντον, ο Ντεσπόντοφ, υπάρχει μια ποικιλία στο σκοράρισμα. Ο ΠΑΟΚ έχει βελτιώσει την απόδοση του και εκτός έδρας. Τα τελευταία δυο χρόνια ήταν ένας κάλος ΠΑΟΚ εντός και ένας ασταθής εκτός. Αυτό το έχει βελτιώσει και είναι δουλειά του προπονητή. Όταν θες να κάνεις ομάδα, επιλέγεις έναν προπονητή που νομίζεις ότι μπορεί να σου κάνει το πλάνο. Στις προηγμένες χώρες αυτό συμβαίνει. Στην Άρσεναλ, ο Βενγκέρ δεν έφερε πολλά πρωταθλήματα αλλά του είπαν ότι εμάς δεν ενδιαφέρουν οι τίτλοι αλλά να φέρεις παίκτες να τους πουλήσουμε και να φτιάξουμε το γήπεδο. Και αυτό το κατάφερε τέλεια. Ο ΠΑΟΚ επέλεξε τον Λουτσέσκου και φέτος και πέρσι έχει έναν κορμό σαν ομάδα. Δεν έχει φύγε εσύ-έλα εσύ, δεν κάνεις ομάδα έτσι. Επίσης δίνει βάση στο φυτώριό του. Ο ΠΑΟΚ βγάζει παίκτες, ο Ολυμπιακός δεν το κάνει».

Για τον Ολυμπιακό: «Επί Μαρτίνς ο Ολυμπιακός είχε κορμό και έπαιρνε Ελ Αραμπί, Καμαρά και έφευγαν δυο-τρεις παίκτες. Όταν αλλάζεις 7-8 παίκτες τον Ιανουάριο δυσκολεύει το πράγμα. Βέβαια, επιβαλλόταν να πάρει γιατί με το υλικό που είχε δεν πήγαινε πουθενά. Ο Ζέλσον Μαρτίνς έκανε πολύ καλό παιχνίδι και όσο θα βρίσκει ρυθμό θα κάνει παπάδες. Ποντένσε και Φορτούνης έχουν μια κάμψη λόγω κούρασης, πήρε τον Τσικίνιο, πήρε και τα στόπερ. Σίγουρα οι άλλοι έχουν πλεονέκτημα αλλά έχει περιθώριο να ρολάρει. Πλέον έχει τις λύσεις. Παλιά ο Ολυμπιακός ήταν μόνος του, τώρα έχει δυνατούς και τους τρεις, και την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ».

Για τον Άρη: «Χθες πέρασε σχετικά εύκολα ο Ολυμπιακός. Μου άρεσε ο Ζαμόρα γιατί είναι κινητικός, καλός ντριμπλέρ και έχει τα εφόδια να γίνει ακόμα καλύτερος. Η θέση του δεν είναι στις πλευρές αλλά πίσω από τον φορ. Μια ομάδα όπως ο Άρης με στόχους δεν φτάνει μόνο να παίζει καλά. Έχει να πάρει τίτλο από το 1970, δεν αρκεί ότι κέρδισε την Ατλέτικο, πάει τέλειωσε αυτό, πάμε για κάτι καινούργιο. Αν δεν πάρεις τίτλο δεν υπάρχεις στο ποδόσφαιρο, δεν το εστιάζω σε μια ομάδα. Την ιστορία τη γράφεις με τα τρόπαια, γράφει κανείς ιστορία χωρίς τρόπαια;».

Αν μπορεί με το υπάρχον υλικό ο Άρης να κερδίσει το Κύπελλο: «Χρειάζεται ενίσχυση. Εγώ δεν μπορώ να πω τι ακριβώς θέλει, δεν θέλω να κάνω υποδείξεις. Αλλά για να κοντράρεις τους 4 πρώτους θέλεις το κάτι παραπάνω από τους παίκτες. Έχει κάλους παίκτες όπως ο Μορόν που έχει κουραστεί, ο Νταρίντα, μου άρεσε και ο Ματέο Γκαρσία που είχε αλλά δεν έκανε γκολ ούτε αύριο. Ο Σουλεϊμάνοφ κι αυτός είναι καλός αλλά πρέπει να μάθει να κάνει γκολ, αν μια ομάδα πιάσει το Μορόν, πώς θα κάνει γκολ; Αν δεν υπάρχει ελληνικό στοιχείο, και το λέω για τις περισσότερες ομάδες, οι Έλληνες ξέρουν τι πρεσβεύει κάθε ομάδα. Ο κόσμος του Άρη περιμένει και κάθε χρόνο τα ίδια».