Ολυμπιακός: Αποδείχθηκε ότι έκανε λάθος ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Τα 2 εκατομμύρια ευρώ για τον τρίτο επιθετικό της ομάδας, τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι αδιανόητο συμβόλαιο, αλλά εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι δεν είχε κανένα νόημα να «απομονωθεί» από τον προκάτοχο του Κάρλος Καρβαλιάλ.

Ολυμπιακός: Αποδείχθηκε ότι έκανε λάθος ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Για τις διαιτητικές «ομορφιές» στην Καισαριανή έχετε διαβάσει εκτενώς και κυρίως έχετε βγάλει τα συμπεράσματά σας. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να τα εξηγήσεις. Μακάρι κάποια στιγμή να δημοσιοποιούνται οι συνομιλίες του VAR με τους διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια (όπως γινόταν επί εποχής Μαρκ Κλάτενμπεργκ), έτσι ώστε να μάθει ο φίλαθλος κόσμος τι ακριβώς λέγεται μεταξύ τους. Γιατί δεν δημοσιοποιούνται; Υπάρχει κάτι που θέλουν να κρύψουν; Ίσα-ίσα που αυτό θα ήταν και υπέρ των διαιτητών, προκειμένου να φύγει οποιαδήποτε «σκιά».

Ας τα αφήσουμε όμως στην άκρη τα διαιτητικά και ας ασχοληθούμε καθαρά με το αγωνιστικό κομμάτι. Αποδείχθηκε και στην Καισαριανή ότι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε ένα μεγάλο λάθος στον α’ γύρο. Η «απομόνωση» του Γιουσέφ Ελ Αραμπί αποδεικνύεται ότι ήταν λανθασμένη.

Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι αδιανόητο το ποσό τα δύο εκατομμύρια ευρώ που έχει στο συμβόλαιό του ο Μαροκινός φορ που τυγχάνει να είναι τρίτος επιθετικός της ομάδας. Από την άλλη, όμως, αφού τον έχεις στο ρόστερ σου, φροντίζεις να τον κρατάς με κάποιον τρόπο «ζεστό». Ο Ελ Αραμπί δεν είναι για να παίζει όχι 90λεπτα, αλλά ούτε 45λεπτα. Είναι για να μπαίνει στο τελευταίο 30λεπτο και να προκαλεί αναστάτωση στην αντίπαλη περιοχή μόνο και μόνο με την παρουσία του, την εκτελεστική του δεινότητα, τον όγκο του, την αύρα του.

Το είδαμε στις Σέρρες, το είδαμε και στην Καισαριανή ότι μία-δυο ευκαιρίες τού αρκούν για να κάνει τη ζημιά. Αφού τον έχεις, αξιοποίησέ τον λοιπόν. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ από την πρώτη του παρουσία στον ερυθρόλευκο πάγκο, έσπευσε να τον επιστρατεύσει, γιατί σε μία δύσκολη εποχή χρειάζονται όλοι.

Ο Ελ Αραμπί δείχνει να μην έχει πλέον την σπιρτάδα και την ταχύτητα που είχε, αλλά έχει την ποδοσφαιρική οξυδέρκεια για να βρεθεί σε θέση βολής. Δεν λέμε ότι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έπρεπε να τον έχει βασικό, αλλά δεν είχε κανένα νόημα να τον αναγκάσει να παίρνει από μόνος του την απόφαση και να πηγαίνει στη β’ ομάδα για να διατηρηθεί σε φόρμα.

Ο Μαροκινός μπήκε στην Καισαριανή και έβλεπες έναν παίκτη που είχε «λύσσα» για να σκοράρει. Συν τοις άλλοις, με δική του αρχηγική παρέμβαση, μαζί με τον Φορτούνη φυσικά, είπε στους ανθρώπους της διοίκησης ότι δεν θα αποχωρήσει ο Ολυμπιακός από το γήπεδο και «θα μπούμε να παίξουμε για να πάρουμε το ματς, γιατί το πιστεύουμε». Είναι ένας επιθετικός που αξίζει να τον έχεις έστω και για μισή ώρα όταν «καίει» η μπάλα και ο Ολυμπιακός κυνηγάει το γκολ.

Προφανώς και δεν θα έχει συνεχώς βραδιές τύπου Καισαριανής ή Σερρών. Όμως, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχει το χάρισμα του γκολ και είναι παίκτης ειδικών συνθηκών, έστω και σε αυτή την προχωρημένη ηλικία.

Κι εδώ αξίζει ένα «μπράβο» στον Κάρλος Καρβαλιάλ για το γεγονός ότι επέλεξε τον Ελ Αραμπί που προερχόταν από θλάση και όχι τον Στέφαν Γιόβετιτς.

Για να μην παρεξηγηθούμε, θα υπάρξουν και βραδιές που ο Ελ Αραμπί δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει, γιατί πολύ απλά οι αντίπαλοι αμυντικοί θα έχουν και καλύτερα τρεξίματα, και περισσότερες αντοχές, και πολύ απλά θα είναι καλύτεροι από τους στόπερ της Κηφισιάς. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι θα πρέπει να «εξαφανιστεί» από προσώπου γης ο Ελ Αραμπί. Λάθος κύριε Μαρτίνεθ. Μέγα λάθος...

ΥΓ: Για την αντίδραση του Ζουλιάν Μπιανκόν στο πέναλτι που παραχώρησε με το χέρι δεν χρειάζονται σχόλια. Ούτε για το γεγονός ότι μετά το 3-2 του Ελ Αραμπί, ο Κωνσταντακόπουλος θα μπορούσε να ισοφαρίσει σε 3-3 επειδή ο Γάλλος χάζευε στην περιοχή του Τζολάκη και κάλυπτε τον παίκτη της Κηφισιάς. Δύο λάθη ακατανόητα...