Super League: Τα φώτα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Super League.

Super League: Τα φώτα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το πρωτάθλημα της Super League θα φτάσει στα μισά του με την ολοκλήρωση της σημερινής 18ης αγωνιστικής, που περιλαμβάνει πέντε αναμετρήσεις, με όλους τους μεγάλους σε δράση. Ξεχωρίζει ασφαλώς το ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στην «OPAP Arena», ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα σε μία θεωρητικά εύκολη αποστολή, ο Ολυμπιακός παίζει στην Καισαριανή με την Κηφισιά, την ώρα που ο Άρης δοκιμάζεται στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό.

Στο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας η ΑΕΚ έχει το πλεονέκτημα της καλής πορείας της σε τέτοιου είδους παιχνίδια, κάτι που θα επιδιώξει να συνεχίσει και απέναντι στους «πράσινους», ώστε να τους εκτοπίσει από την κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει πάρει τους περισσότερους βαθμούς φέτος σε ντέρμπι, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει νικήσει σε κανένα, με εξαίρεση αυτό στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό μετά τη διακοπή του, με την απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης λόγω της κροτίδας. Ο Φατίχ Τερίμ θα κοουτσάρει τη νέα ομάδα του για πρώτη φορά σε εκτός έδρας αγώνα, αφού μέχρι τώρα είχε τρία σερί παιχνίδια στη Λεωφόρο.

Στην Καισαριανή ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να επιστρέψει στις νίκες έπειτα από τις διαδοχικές απώλειες σε Περιστέρι, Λαμία και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Μία ισοπαλία και δύο ήττες που τον απομάκρυναν από την κορυφή της βαθμολογίας. Η Κηφισιά θα προσπαθήσει να αποφύγει να χάσει κάθε έλεγχο του ματς, όπως συνέβη στην πρόσφατη συντριβή της από τον ΠΑΟΚ στο ίδιο γήπεδο.

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν στο Κύπελλο να επαναφέρουν άμεσα το καλό κλίμα μετά την ήττα από τον Άρη και θα έχουν τον νου τους να κρατήσουν μακριά από οποιαδήποτε φιλοδοξία κατάκτησης θετικού αποτελέσματος τον ΠΑΣ, ο οποίος βέβαια λόγω της θέσης του στον πίνακα είναι υποχρεωμένος να κυνηγά βαθμούς σε κάθε αγώνα του.

Στο Αγρίνιο ο Άρης, που βρίσκεται σε ανοδική πορεία, θα έχει δύσκολο έργο, με τον επικίνδυνο Παναιτωλικό να προέρχεται από ήττες κόντρα σε μεγάλους εκτός έδρας, παρότι έκανε καλή προσπάθεια. Και αυτός χρειάζεται βαθμούς σε κάθε ματς για να ξεφύγει από τα χαμηλά.

Στην Τρίπολη, τέλος, ο Αστέρας θα προσπαθήσει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα απέναντι στον Βόλο που επίσης δεν βρίσκεται σε ιδανική κατάσταση μετά το καλό σερί από τότε που τον ανέλαβε ο Άνχελ Λόπεθ.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο (13/1)

Ατρόμητος - ΟΦΗ 1-1

Λαμία - Πανσερραϊκός 0-2

Κυριακή (14/1)

Παναιτωλικός - Άρης (15:00)

Κηφισιά - Ολυμπιακός (17:00)

Αστέρας Τρίπολης - Βόλος (17:30)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (20:30)

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα (20:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ