Ατρόμητος - ΟΦΗ 1-1: Δραματικό φινάλε και πάλι χωρίς νίκη οι Κρητικοί

Ο ΟΦΗ  άγγιξε στο Περιστέρι τη νίκη μετά από δέκα αγώνες, αλλά στο 90'+8' ο Βαλένσια του πήρε την μπουκιά από το στόμα (1-1) για τον ελλιπή αλλά πεισματάρη Ατρόμητο.

Ατρόμητος - ΟΦΗ 1-1: Δραματικό φινάλε και πάλι χωρίς νίκη οι Κρητικοί

Μια ανάσα από την πρώτη του νίκη μετά από δέκα αγώνες έφτασε στο Περιστέρι ο ΟΦΗ, αλλά στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ατρόμητος των πολλών προβλημάτων δικαιώθηκε για το πείσμα του και έμεινε για δέκατο παιχνίδι αήττητος με τον Σάσα Ίλιτς στον πάγκο του (1-1). Ο Λαμπρόπουλος σκόρερ για τον ΟΦΗ που είχε και δοκάρι με τον Μπάκιτς, ο Βαλένσια το «μπαζερ μπίτερ» για τους γηπεδούχους.

Με πολλές απουσίες, λοιπόν, σε όλες τις θέσεις έπαιξε ο Ατρόμητος, ενώ δεν είχε αγωνιστικά προβλήματα ο ΟΦΗ που ξεκίνησε πατώντας καλύτερα στο γήπεδο. Απείλησε με τον Μοσκέρα στο 5' και τον Μπάκιτς στο 20', την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα στη δημιουργία και ο Σάσα Ίλιτς έβλεπε τους παίκτες του επηρεασμένους με τις πολλές αλλαγές. Με μοναδική καλή στιγμή μια κεφαλιά του Ασεβέδο στο 7' που έφυγε άουτ.

Στο 38' ο Μπάκιτς κατάφερε να αστοχήσει στην άδεια εστία μετά το γύρισμα του Μοσκέρα στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι. H ανωτερότητα του ΟΦΗ ήταν δεδομένη, όπως και η αναποτελεσματικότητα των παικτών του με συνέπεια να λήξει δίχως γκολ το ημίχρονο.

Στο β' μέρος ο Πέπε Μέλ έβαλε τον Τοράρινσον αντί του Μοσκέρα και πέρασε εξτρέμ τον Αμπάντα. Στο 49' ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι για χέρι του Θοράρινσον, αλλά δεν υπήρχε παράβαση όπως φάνηκε και στην εξέταση. Το ματς συνεχιζόταν χωρίς φάσεις, έως το 64' που ο Κούντε έκλεψε από τον Νέιρα αλλά το σουτ έφυγε άουτ. Όπως και ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Τοράλ για τον ΟΦΗ. Ο Μέλ είχε βγάλει και τον Μπάκιτς που ήταν πολύ καλός, με τον ΟΦΗ να μην είναι το ίδιο επιθετικός όσο στο πρώτο μέρος. Στο 80' ο Νέιρα είχε σουτ λίγο άουτ μετά την κεφαλιά πάσα του Αμπάντα.

Και στο 81' ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από κόρνερ του Αμπάντα και σύγχυση, ο Ντίκο ήταν ακάλυπτος και η φάση εξετάστηκε από το VAR για το αν επηρέαζε τη φάση. Ο Πολυχρόνης είδε ο ίδιος το replay και αποφάσισε ότι το γκολ ήταν κανονικό μετά από τετράλεπτο έντασης και αποβολές στελεχών στους πάγκους. Στο 88' ο Βρακάς δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Μπάουμαν, στο 93' ο Βαλένσια από κοντά αστόχησε σε κεφαλιά και υποδείχτηκε οφσάιντ. Ο Ατρόμητος πίεσε στο δεκάλεπτο των καθυστερήσεων και στο 90'+8' ο Ντιέγκο Βαλένσια με κεφαλιά ισοφάρισε μετά την εκτέλεση κόρνερ του Γιουμπιτάνα. Η μπάλα βρήκε και στον ώμο του Θοράρινσον πριν πάει στη γωνία του Μπάουμαν.

Μικρογραφία

Ατρόμητος – ΟΦΗ 1-1

Γήπεδο: Περιστερίου

Σκόρερ: 85' Λαμπρόπουλος 0-1, 90+8 Βαλένσια 1-1

Διαιτητής: Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας)

Κίτρινες:30' Γιουμπιτάνα, 84' Τζαβέλλας - 55' Λαμπρόπουλος, 60' Θοράρινσον, 78' Γκαγιέγκος, 93' Ριέρα

Συνθέσεις

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Κιβρακίδης, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούεν (87' Καραμάνης), Κούντε, Γιουμπιτάνα, Βαλένσια, Ντιρκς (64' Ντιρκς), Βέργος (73' Βρακάς)

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον, Λαμπρόπουλος, Βούρος, Αμπάντα, Γκαγιέγος (79' Μεγιάδο), Γκλάζερ, Μπάκιτς (63' Νέιρα), Τοράλ (79' Ριέρα), Μοσκέρα (46' Θοράρινσον), Φελίπε (79' Ντίκο)