Από τον Μπέλιτς μέχρι τον Μάρκοβιτς και τον Κάιπερς

Ο Μπέλιτς ετοιμάζεται να κάνει μία μεγάλη μεταγραφή, ενώ είχε περάσει από τον Ολυμπιακό. Οι περιπτώσεις των Μάρκοβιτς, Κάιπερς και Τσούμιτς.

Από τον Μπέλιτς μέχρι τον Μάρκοβιτς και τον Κάιπερς

Η διαφαινόμενη μετακίνηση του Κρίστιαν Μπέλιτς στην Άλκμααρ που θα βάλει στο ταμείο της Παρτιζάν 4 εκατ. ευρώ έφερε στο μυαλό κι άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν από τον Ολυμπιακό αλλά δεν πήραν τις ευκαιρίες που θα ήθελαν, αλλά ούτε και ένιωσαν την εμπιστοσύνη για να μπορέσουν να δείξουν την αξία τους.

Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Ο νεαρός αμυντικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019 από την Παρτιζάν έναντι 1,5 εκατ. ευρώ. Δόθηκε δανεικός στην ΑΕΛ, δόθηκε ξανά δανεικός στην Παρτιζάν και επέστρεψε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2021. Εκείνη τη σεζόν έμεινε στον Πειραιά, αλλά δεν έπαιζε με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2022 να πωληθεί στην ομάδα του Βελιγραδίου από την οποία και αγοράστηκε.

Φέτος αγωνίζεται ως αρχηγός της Παρτιζάν και ήδη μετράει 21 συμμετοχές με τη φανέλα της έχοντας και ένα γκολ. Ο 23χρονος αμυντικός με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού έκανε μόλις έξι συμμετοχές.

Μία άλλη τέτοια περίπτωση είναι ο Νίκολα Τσούμιτς, τον οποίο ο Ολυμπιακός τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2020 από την Ραντνίσκι Νις με 500 χιλιάδες ευρώ και τον άφησε μέχρι το καλοκαίρι δανεικό στην ομάδα του. Τον Σεπτέμβριο του 2020 έφυγε με τη μορφή του δανεισμού για τη Σπόρτινγκ Χιχόν, επέστρεψε στον Ολυμπιακό μετά από ένα χρόνο για να φύγει ξανά δανεικός στη Λουκέρνη και τελικά να παραχωρηθεί στη Βοϊβοντίνα. Πλέον αγωνίζεται στην Ρούμπιν Καζάν και έχει ανεβάσει την αξία του στο 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ σε 22 συμμετοχές έχει τρία γκολ και τέσσερις ασίστ. Με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού ο Τσούμιτς δεν έκανε καμία συμμετοχή.

Ένα ακόμα τρανό παράδειγμα είναι ο Ούγκο Κάιπερς, ο οποίος έφτασε στο σημείο να μείνει για πολλούς μήνες εκτός δράσης για να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το καλοκαίρι του 2021 παραχωρήθηκε στη Μέχελεν έναντι 750 χιλιάδων ευρώ. Ο ίδιος είχε ζητήσει τη μεταγραφή, αφού αντιλαμβανόταν ότι δεν θα έπαιζε στον Ολυμπιακό και πράγματι έφυγε, αφού είχε προηγηθεί ένας δανεισμός στην Αζαξιό. Με τη Μέχελεν έκανε πράγματα και θαύματα με αποτέλεσμα να κάνει μεταγραφή 4 εκατ. ευρώ στην Γάνδη με την οποία φέτος έχει 31 συμμετοχές, 17 γκολ και έξι ασίστ. Με τον Ολυμπιακό είχε κάνει 14 συμμετοχές και είχε σκοράρει δύο φορές, ενώ είχε και δύο ασίστ.