Ολυμπιακός: Το κεφάλι μπροστά, η ενίσχυση, οι απουσίες, τα ματς «στο γκολ»

Η τακτική του Ολυμπιακού να εξαντλεί τον αντίπαλο για να βρει δίχτυα δεν απέδωσε στο Περιστέρι. Ένα γκολ θα άλλαζε την κριτική, αλλά όταν τα ματς πάνε «στο γκολ» οι κίνδυνοι είναι εύλογοι. Η συνέχεια είναι γνωστή και θέλει κεφάλι ψηλά και μυαλό καθαρό. 

Ολυμπιακός: Το κεφάλι μπροστά, η ενίσχυση, οι απουσίες, τα ματς «στο γκολ»

Ένα γκολ δεν μπόρεσε να βρει ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι, άξιζε να έχει πάνω από ένα, αλλά όταν το ματς πηγαίνει «στο γκολ» οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Στις Σέρρες μπήκε, με τον Ατρόμητο δεν μπήκε. Οι κλειστές άμυνες των αντίπαλων προβληματίζουν το τελευταίο διάστημα μια ομάδα που πρέπει να μάθει να τις διασπά όχι απλώς με υπομονετικό παιχνίδι, αλλά με κυριαρχία από νωρίς.

Με ένα γκολ (ειδικά στις φάσεις του Ποντένσε) η κριτική θα ήταν διαφορετική. Για τις απουσίες και ειδικά για αυτή του Φορτούνη. Για το ότι επελέγη να δηλωθεί σε αυτό το ματς να εκτίσει την ποινή του και όχι στο επόμενο. Για το ότι έκανε μόνο μία αλλαγή ο Καρβαλιάλ. Για το ότι οι επιλογές του στον πάγκο όσον αφορά στην επίθεση δεν κρίθηκαν σκόπιμες ώστε να μην κοπεί ο ρυθμός μιας ομάδας που πίεζε και να μη δοθεί κι άλλος χρόνο ανάσας στους γηπεδούχους εκτός από αυτόν που μόνοι τους έπαιρναν. Για τις καθυστερήσεις που κακώς δεν κρατήθηκαν ή για τα πέναλτι που ζητήθηκαν. Για την επιλογή του Μπρίνιτς βασικού, για την απόδοση κάποιων που δεν ήταν καλή, για την αστοχία παικτών που έχουν εμπειρία να μην αστοχούν σε... άχαστα.

Όμως αυτό το γκολ δεν μπήκε. Για τη συνέχεια δεν αλλάζει και πολλά. Ο Ολυμπιακός θέλει ενίσχυση. Δεδομένα. Παίκτες που «υπόσχονταν» να βοηθήσουν πολύ δεν το έκαναν. Δεν είναι καν στην ομάδα, όπως ο Σκάρπα και ο μονίμως εκτός Σολμπάκεν. Σε όλες τις γραμμές η ποιότητα πρέπει να ανεβεί, η διαφορά από την κορυφή δεν είναι φυσικά μεγάλη, η Φερεντσβάρος δεν είναι αντίπαλος που απαγορεύει στόχους πρόκρισης.

Αυτό φυσικά που θέλει ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα. Το ένα γκολ. Ειδικά σε τέτοια ματς που δεν θα πρέπει να υπάρχει το ρίσκο του ενός γκολ. Που κάποιες φορές, σε μαζικές άμυνες, δεν μπαίνει. Ή που και όταν μπαίνουν δύο γκολ (κι άλλα δύο που δεν μέτρησαν) όπως στο Βόλο, αναδεικνύονται άλλες αδυναμίες. Οι μεταγραφές που έρχονται δε θα λύσουν ως διά μαγείας τα πάντα, αλλά θα πρέπει να είναι τόσο στοχευμένες ώστε το όποιο ρίσκο να είναι μειωμένο.

Ο προπονητής χρειάζεται να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξεκάθαρα επιδιώκει. Να βρει αυτή η ομάδα ισορροπία στις γραμμές της. Στον τρόπο λειτουργίας της μπροστά και πίσω. Φυσικά και το εύκολο γκολ, αλλά αυτό δεν είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού κι ας μην μπήκε στο Περιστέρι.