Ολυμπιακός: Παιχνίδι με παιχνίδι και δίχως υπερβολικές αντιδράσεις ανάλογα με το αποτέλεσμα

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε στις Σέρρες για ακόμη μία φορά ότι οι αντίπαλοί του κάνουν τεράστιο λάθος όταν τον ξεγράφουν. Θετικό σημάδι για τον Κάρλος Καρβαλιάλ ότι δεν αρέσκεται σε υπερβολικές αντιδράσεις και δηλώσεις. 

Ολυμπιακός: Παιχνίδι με παιχνίδι και δίχως υπερβολικές αντιδράσεις ανάλογα με το αποτέλεσμα

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε στο «ντέρμπι της κροτίδας». Επίσης, έχασε έναν βαθμό που κέρδισε στο γήπεδο και υπέστη έναν μηδενισμό εξαιτίας όλων όσων συνέβησαν με τον Παναθηναϊκό. Μεταξύ άλλων άλλαξε προπονητή αρχές Δεκεμβρίου και κλήθηκε να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις όπως το 2-4 από τον ΠΑΟΚ και το 0-5 στο Φράιμπουργκ. Σε όλα αυτά προσθέστε και το γεγονός ότι αστόχησε σε ορισμένες μεταγραφές, με πρώτη-πρώτη αυτή του Όλα Σολμπάκεν που ήρθε στη χώρα μας για να πάρει φανέλα βασικού στο σπίτι του και πλέον δεν βρίσκεται ούτε στις αποστολές.

Κι όμως, αυτός ο Ολυμπιακός των τόσων εμποδίων που κλήθηκε να ξεπεράσει μέσα στη σεζόν, ισοβαθμεί με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ενώ βρίσκεται στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Συν τοις άλλοις συνεχίζει και στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο, δικαίωμα που απώλεσαν οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.

Το διπλό στις Σέρρες ήταν η επιβεβαίωση από πλευράς «ερυθρόλευκων» ότι όλοι όσοι επιχειρούν να τον ξεγράψουν, τότε στο τέλος θα πέσουν οι ίδιοι στην παγίδα που έχουν στήσει.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στις Σέρρες και πραγματοποίησε μία εμφάνιση κατά πολύ ανώτερη από την εικόνα που είχε παρουσιάσει στο ματς του α’ γύρου στο άδειο Καραϊσκάκη, όπου ο Πανσερραϊκός είχε μείνει με δέκα παίκτες από τα πρώτα λεπτά. Η είσοδος του Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήταν κομβική, καθώς εκτός του ότι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, ήταν «μέσα» σε άλλες τρεις φάσεις.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ δείχνει σε πρώτη φάση να έχει αλλάξει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του. Το σημαντικότερο είναι ότι γενικότερα δεν υπερβάλλει στις δηλώσεις του και αυτό το προφίλ θα ήταν καλό να το διατηρήσει και στη συνέχεια.

Μετά το 5-2 επί της Μπάτσκα Τόπολα εστίασε στα αμυντικά λάθη. Μετά τον Πανσερραϊκό τόνισε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να έχει περισσότερη ταχύτητα στο παιχνίδι του.

Ναι μεν δείχνει ευχαριστημένος από τα όσα έχουν παρουσιάσει έως τώρα οι Πειραιώτες, αλλά δεν κάθεται ποτέ ήσυχος και αναζητάει συνεχώς τη βελτίωση.

Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάληξη του Ολυμπιακού με τον Καρβαλιάλ στον πάγκο του. Αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πηγαίνει παιχνίδι με παιχνίδι και να μην έχει υπερβολικές αντιδράσεις, είτε μετά από καλές, είτε μετά από άσχημες βραδιές.

Σίγουρα τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής γέμισαν με αυτοπεποίθηση τους Πειραιώτες και με προβληματισμό τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ ενόψει της συνέχειας. Όσο για τον ΠΑΟΚ; Νομίζουμε ότι δεν διαφωνεί κανένας ότι στην παρούσα φάση πατάει καλύτερα απ’ όλους τους διεκδικητές του τίτλου. Απλώς, ο Ολυμπιακός στις Σέρρες έδειξε ότι «κάτι» αλλάζει προς το καλύτερο. Απλώς, είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα. Όλοι οι προπονητές χρειάζονται χρόνο και ειδικά ο Καρβαλιάλ που παρέλαβε μία ομάδα, η οποία δεν είναι δικιά του. Τα πρώτα δείγματα σε επίπεδο αποτελεσμάτων και εμφανίσεων είναι θετικά. Από εκεί και πέρα, απαγορεύονται δια ροπάλου οι υπερβολικές αντιδράσεις ανάλογα με το αποτέλεσμα. Την έχει πατήσει άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν.