Οι διπλοί σκόρερ του ΠΑΟΚ και το ρεκόρ του Μουργκ

Από τον Ιανουάριο του 2018 είχαν να σκοράρουν δύο παίκτες του ΠΑΟΚ από δύο γκολ στο ίδιο παιχνίδι.

Οι διπλοί σκόρερ του ΠΑΟΚ και το ρεκόρ του Μουργκ

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα ήταν η πρώτη στην οποία σημείωσε τέσσερα γκολ στην Τρίπολη ο Δικέφαλος. Μέχρι τώρα ρεκόρ του ήταν η νίκη με 3-0 στην Αρκαδία στις 13 Ιανουαρίου 2019.

Αυτά τα τέσσερα τέρματα ήρθαν από τους Τόμας Μουργκ και Κίριλ Ντεσπόντοφ, οι οποίοι βρήκαν από δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Κάτι παρόμοιο, σε αγώνα πρωταθλήματος, έχει να συμβεί από τις 6 Ιανουαρίου 2018, όταν ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 5-0 επί του Λεβαδειακού και σκόραραν ο Τζάλμα Κάμπος και ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς από δύο φορές. Το άλλο τέρμα είχε έρθει από τον Λέο Μάτος.

Ενδιάμεσα, σε αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος, οι Νίκος Καρέλης και Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είχαν βρει δίχτυα πάνω από δύο φορές στην αναμέτρηση Ακράτητος – ΠΑΟΚ 0-6, όπου ο Σέρβος έκανε χατ τρικ και ο Έλληνας επιθετικός έστειλε δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα.

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΜΟΥΡΓΚ

Ο Τόμας Μουργκ σημείωσε σε δεύτερο παιχνίδι δύο τέρματα, αφού είχε βάλει το όνομα του δίπλα σε δύο γκολ στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός 5-0 στην Τούμπα. Πλέον έχει 6 γκολ σε 11 αγώνες στη Super League, ενώ είναι 7 σε 20 σε όλες τις διοργανώσεις της φετινής σεζόν. Μέχρι το άνοιγμα της φετινής σεζόν, πάντως, είχε 53 αγώνες στην Super League και 6 γκολ.

ΕΠΤΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ

Παράλληλα, αυτή ήταν η έβδομη διαδοχική νίκη για τον ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις και η προηγούμενη φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν από τη σεζόν 2021-22, όταν είχε μια νίκη επί της Λίνκολν για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πέντε για το πρωτάθλημα (Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΟΦΗ) και μια για το Κύπελλο Ελλάδος με την ΑΕΛ.

Πηγή: Super League.gr