Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-4: Πέρασε από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 4-1 του Αστέρα στην Τρίπολη με ηγέτες και σκόρερ τους Μουργκ, Ντεσπόντοφ.

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-4: Πέρασε από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Με τους Μουργκ, Ντεσπόντοφ να σημειώνουν από δυο γκολ, ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Τρίπολη κερδίζοντας 4-1 τον Αστέρα που «πλήρωσε» τα λάθη του στην άμυνα αλλά και την αστοχία του στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Οι Θεσσαλονικείς παρά τις απουσίες των Ζίβκοβιτς, Τάισον κατάφεραν να πάρουν μια σημαντική εκτός έδρας νίκη και να ανέβουν στην κορυφή έχοντας ματς περισσότερο, περιμένοντας και το ματς του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Ο Αστέρας μπήκε καλά, «χτύπησε» στην κόντρα αφού ο ΠΑΟΚ έπαιζε ψηλά αλλά δεν κατάφερε να κάνει γκολ τις φάσεις που δημιούργησε με κορυφαία το δοκάρι του Αλάγκμπε στο 6ο λεπτό.

Μετά το τέταρτο, ο ΠΑΟΚ επέβαλε τον ρυθμό του, είχε υπομονή, κυκλοφόρησε την μπάλα και στο 34’ άνοιξε το σκορ με τον Μουργκ, σε μια φάση όπου ο μισός Αστέρας σταμάτησε θεωρώντας πως ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ φάνηκε να καθαρίζει με το γκολ του Ντεσπόντοφ μετά την έξοχη ασίστ του Σαμάτα (0-2 στο 59’), ωστόσο ο Αστέρας μπήκε ξανά στο παιχνίδι με τον Ζουκάνοβιτς να σκοράρει μετά το λάθος του Κοτάρσκι.

Έξι λεπτά μετά (69’) ακολούθησε ένα ακόμη λάθος, αυτή τη φορά από τον Άλβαρες και ο Μουργκ, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως… κυνήγησε τη φάση ο Σαμάτα και σε κενή εστία διαμόρφωσε το 1-3 με τον Αστέρα να μην μπορεί να επιστρέψει.

Μάλιστα ο Ντεσπόντοφ μετά την ασίστ του Τζίμα (μόλις πέρασε στο ματς) έβαλε το κερασάκι στην τούρτα (1-4).

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ
«ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ»

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ 1-4

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαλούτας (Ηπείρου)

Σκόρερ: 63’ Ζουκάνοβιτς - 34’, 59’ Μουργκ, 59’ Ντεσπόντοφ

Δοκάρι: 6' Αλάγκμπε

Οι συνθέσεις…

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ:Παπαδόπουλος – Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες – Αλάγκμπε, Μουνάφο (76’ Βαλιέντε) – Καλτσάς (90'+1' Ντιαρά), Ζουγλής (76’ Σίτο), Μπαρτόλο (27’ λ. τρ. Γκος) – Μιριτέλο (76’ Μάντζης)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι – Βιεϊρίνια (73’ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Σβαμπ, Οζντόεφ (73’ Μεϊτέ) – Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας (81’ Τόμας) – Σαμάτα (89’ Τζίμας)