Ολυμπιακός: Καμία όρεξη για ποδόσφαιρο

Μετά τα όσα έγιναν στον Βόλο δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο σε μία βραδιά που εξελίχθηκε σε φαρσοκωμωδία.

Ολυμπιακός: Καμία όρεξη για ποδόσφαιρο

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Για την αντίδραση που έβγαλε ο Ολυμπιακός μετά το 1-0 του Βόλου. Για το γεγονός ότι πάλι στη φάση του πρώτου πέναλτι που κέρδισε ο Βόλος, οι Πειραιώτες ήταν παράδειγμα προς αποφυγήν ως προς το δεν πρέπει οι ομάδες να παίζουν το τεχνητό οφσάιντ. Αυτή τη φορά ο Ροντινέι ήταν εκείνος που έμεινε πίσω και κάλυπτε.

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για το νωθρό παιχνίδι του Ολυμπιακού που ναι μεν δεν τον πήρε από κάτω η αποβολή του Ρέτσου, αλλά δεν «πυροβολούσε» με τελικές τους Θεσσαλούς.

Θα μπορούσαμε επίσης να αναφερθούμε στο πολύ καλό ματς του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, που μετά από καιρό είχε μία πειστική εμφάνιση.

Και εν τέλει, αυτό που έμεινε είναι η κουβέντα για τις αποφάσεις των Παπαπέτρου – Γκορτσίλα, το ακυρωθέν γκολ του Μασούρα που κανένας δεν κατάλαβε για ποιο λόγο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Ελ Κααμπί, η θύελλα διαμαρτυριών που σήκωσαν οι διαιτητικές αποφάσεις και μετά οι «μάχες» οπαδών και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε μία αιχμηρή ανακοίνωση εναντίον της Κυβέρνησης, της Αστυνομίας και της ΕΠΟ. Η Αστυνομία απάντησε με δική της ανακοίνωση και αυτό που απέμεινε είναι το αμιγώς ποδοσφαιρικό κομμάτι να περάσει για ακόμη μία φορά σε δεύτερη μοίρα.

Κι όλα αυτά σε μία περίοδο που γινόταν μπόλικη κουβέντα για την επόμενη μέρα στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Πώς θα κυλήσει η εβδομάδα; Ναι μεν με προπονητολογία, αλλά και με συνεχείς διαιτητο-συζητήσεις, κλήσεις από αθλητικούς δικαστές κ.ο.κ.

Καμία διάθεση να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Έβαλε το… χεράκι της η διαιτητική ομάδα να βρεθεί σε πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και τα επεισόδια στο τέλος. Ειδικά η στάση της Αστυνομίας ήταν ακατανόητη. Η ευκολία με την οποία ρίχνει χημικά είναι κάτι που έχει συζητηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να διορθωθεί η κατάσταση. Ούτε τώρα που είδαμε γυναίκες με παιδιά να εγκλωβίζονται στις εξόδους για να γλιτώσουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα και ποδοσφαιριστές να τρέχουν στα αποδυτήρια για να προφυλαχθούν.