Ολυμπιακός: Η μαγκιά Ντόη και το... «καφενείο» Μπάτσκα

Ο Ανδρέας Ντόη που δεν «μασάει» και η Μπάτσκα Τόπολα που δεν έχει αποκλειστεί. 

Ολυμπιακός: Η μαγκιά Ντόη και το... «καφενείο» Μπάτσκα

Το ματς του Ολυμπιακού στη Σερβία με την Μπάτσκα Τόπολα ο Ανδρέας Ντόη δεν πρόκειται να το ξεχάσει. Η αποβολή του δεν ήταν ο βασικός λόγος που το άνετο διπλό έγινε ισοπαλία και χαμένοι βαθμοί στον όμιλο, αλλά ήταν ένα ματς από τα οποία οι νεαροί παίκτες γίνονται αληθινοί παίκτες. Εάν το λέει η καρδιά τους δηλαδή και δεν τους παίρνει από κάτω.

Στον αγώνα με τον Παναιτωλικό ο 20χρονος αμυντικός (που ακόμα δεν έχει γίνει διεθνής γιατί επέλεξε την Ελλάδα που θα προσπαθήσει να πάει στο EURO, ενώ εάν είχε επιλέξει την Αλβανία μάλλον θα ήταν ήδη μέλος της αποστολής της για το EURO) είχε δύσκολη αποστολή. Την πιο δύσκολη από κάθε συμπαίκτη του. Ο Ρέτσος έλειπε, ο Πορόζο και ο Φρέιρε έλειπαν, ο Μπιανκόν δεν είχε ξαναπαίξει με τον Ολυμπιακό. Ο Ντόη έπρεπε να βάλει στην άκρη τον εαυτό του και την υποχρέωση να δείξει πως έχει αφήσει πίσω του ό,τι συνέβη στη Σερβία, αλλά και να βοηθήσει τον συμπαίκτη του στην προσαρμογή. Να έχει ηγετικό ρόλο. Το γρήγορο γκολ του Παναιτωλικού δεν εξυπηρετούσε την προσπάθειά του.

Στη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν έτσι όπως έπρεπε. Για τον εαυτό του και για την ομάδα του. Σωστές θέσεις, έγκαιρες παρεμβάσεις, καλό κατέβασμα μπάλας, παραλίγο και γκολάρα α λα Φορτούνη με το σουτ που έφυγε έξω. Ο Ολυμπιακός έχει παιδιά με μεγάλο μέλλον και ταυτόχρονα παρόν. Ο Ρέτσος δεν «μάσησε» με τα περσινά, μετά τον Άρη. Γύρισε καλύτερος από ποτέ. Ο Ντόη δεν «μασάει».

Οι δυο τους θα πρέπει να κάνουν το καλύτερο στο Φράιμπουργκ. Μαζί με τους υπόλοιπους. Ο Ολυμπιακός δεν πάει στη Γερμανία μόνο για την υπέρβαση νίκης ώστε να έχει ελπίδες για το Europa. Πάει για το αποτέλεσμα ώστε να σιγουρέψει την πρόκριση στο Conference. Να μη γίνει τελικός 3ης θέσης το παιχνίδι με την Μπάτσκα στις 14/12 στο Φάληρο και να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος αποκλεισμού σε ένα ματς που επειδή είναι ένα ματς όλα γίνονται.

Η Μπάτσκα Τόπολα μπορεί να είναι «καφενείο» για τους καφενόβιους αναλυτές, αλλά μετά το 0-4 που έκανε στο Βελιγράδι και διέσυρε την πρωτοπόρο Παρτιζάν, θα παίξει με τη Γουέστ Χαμ με πίστη και θα έρθει στο Καραϊσκάκη με φιλοδοξίες. Η βραδιά της προτελευταίας αγωνιστικής είναι πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό ώστε να μην είναι κρίσιμη η τελευταία. Και στο Φράιμπουργκ θέλει παίκτες που να μη «μασάνε».