Μπλακ άουτ και τιμωρία

Δίκαια ο ΠΑΟΚ, που δεν είχε… μαγέψει με τις εμφανίσεις του στα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, επικράτησε 4-2 του Ολυμπιακού

Μπλακ άουτ και τιμωρία

«Τίποτε δεν είναι τόσο κακό που μπορεί να γίνει χειρότερο» λένε και ο Ολυμπιακός χθες ήταν κάκιστος. Δίκαια ο ΠΑΟΚ, που δεν είχε… μαγέψει με τις εμφανίσεις του στα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, επικράτησε 4-2 βγάζοντας πάνω στο χορτάρι όλες τις αγωνιστικές ατέλειες των «ερυθρολεύκων».

Το μεγαλύτερο λάθος του Ολυμπιακού στο χθεσινό ματς είναι ότι επέτρεψε στον αντίπαλό του να νιώσει άνετα και να κάνει το δικό του παιχνίδι. Οι παίκτες του έχαναν τις «μονομαχίες» σώμα με σώμα, πήγαιναν δεύτεροι στην μπάλα, δεν είχαν ρυθμό, δεν μπορούσαν να επιβληθούν πνευματικά, να κυριαρχήσουν για να βάλουν τις βάσεις να κερδίσουν.

Αντίθετα οι Θεσσαλονικείς ήταν εκείνοι που με τους Ζίβκοβιτς, Μεϊτέ, Μπράντον Τόμας είχαν δημιουργήσει ένα τρίγωνο στο οποίο είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το αποτέλεσμα. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε παρατάξει την ομάδα του αρχικά με βασικό στόχο να μη χάσει!

Ξεκίνησε συντηρητικά, «σφιχτά», αλλά στη συνέχεια διαπίστωσε πως ο Ολυμπιακός δεν πιέζει ψηλά, δεν έχει ενέργεια και παίκτες πολλούς στα χαφ που να κυνηγούν την μπάλα και να πρεσάρουν. Άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, έφτασε στην περιοχή του Πασχαλάκη κι εκεί έκανε το… κόλπο γκρόσο της δεκαετίας.

«Όαση» η προσπάθεια του Κώστα Φορτούνη να παρασύρει τους συμπαίκτες του μέχρι και το 90’+8’ για να παλέψουν και να πετύχουν την ανατροπή…

Ο Ατρόμητος πάντως μετά την αλλαγή προπονητή φαίνεται να βρίσκει τον δρόμο του και η εμφάνισή του στο β’ μέρος απέναντι στον Άρη δείχνει πως πράγματι υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης. Με τον Σάσα Ίλιτς στον πάγκο τους οι Περιστεριώτες έχουν αποκτήσει ρεαλισμό στο παιχνίδι τους, ξέρουν τι ζητούν στον αγωνιστικό χώρο και πώς να το πάρουν. Ο Άρης έκανε ήττα-πισωγύρισμα και οι διαμαρτυρίες των φιλάθλων στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι δικαιολογημένες. Άλλα περίμεναν από την αρχή της σεζόν και άλλα βλέπουν.

Η ισοπαλία με σκορ 1-1 στους «Ζωσιμάδες» απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλου, αλλά δεν έκανε χαρούμενο κανέναν στο φινάλε, με τις δύο ομάδες να παραμένουν… κολλημένες στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Ίσως όμως το αποτέλεσμα να κοστίσει στον Θανάση Στάικο τη θέση του στην ομάδα της Ηπείρου…

Στο μπάσκετ, παρά την οποιαδήποτε αμφιβολία για την αγωνιστική ετοιμότητα των ψηλών του μετά την απουσία και του Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε μια χαρά τη δουλειά του κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ μέσα στην Πυλαία.

O Μουσταφά Φαλ, έκανε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση, πετυχαίνοντας τριπλ νταμπλ σε μια ξεχωριστή παρουσία τόσο για τον ίδιο όσο και για την ιστορία του πρωταθλήματος. Ο Γάλλος διεθνής σέντερ των «ερυθρολεύκων» έκανε τα… πάντα στο παρκέ. Τελείωσε το ματς με 10 πόντους (2/5 βολές, 4/4 δίποντα), 10 ριμπάουντ (6-4) και 11 ασίστ, ενώ είχε ακόμα 1 κόψιμο, 1 κλέψιμο, 7 κερδισμένα φάουλ και 3 λάθη σε 35’33’’ συμμετοχής. Έτσι, συγκέντρωσε 27 βαθμούς στην αξιολόγηση και αναδείχθηκε MVP του αγώνα.

Είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του φετινού Ολυμπιακού. Η ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα και αυτή θα κερδίσει τα ματς. Η χθεσινή προσπάθεια δεν γινόταν να μην είναι ομαδική, διότι οι απουσίες και τα προβλήματα ήταν τόσο πολλά και σοβαρά που χρειαζόταν υπέρβαση από όλους. Ο «Μους» λοιπόν, όπως λένε τον Γάλλο στα αποδυτήρια του ΣΕΦ, έπαιξε για δύο και τρεις ψηλούς μαζί.

Ο Γιώργος Τανούλης δεν πήρε την ευκαιρία, καθώς στο διάστημα που αγωνίστηκε δεν βοήθησε, με συνέπεια ο προπονητής του να τον αποσύρει στον πάγκο.