Ουζουνίδης: «Πρωταθλήματα με μείον βαθμούς δεν αρέσουν σε κανέναν»

Απογοητευμένος με την ποινή που επιβλήθηκε στην «Ένωση» ο προπονητής της. Τι είπε για Απόλλωνα και Μαντζουράκη.

Ουζουνίδης: «Πρωταθλήματα με μείον βαθμούς δεν αρέσουν σε κανέναν»
«Γιατί από μια επιπολαιότητα κάποιου να τιμωρούνται ομάδες και υγιείς φίλαθλοι;», αναρωτιέται ο Μαρίνος Ουζουνίδης…

Για την ποινή που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ, για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ρωτήθηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. «Σίγουρα ήταν κάτι που δεν το δεχτήκαμε με τον καλύτερο τρόπο. Έγινε ένα καλό ντέρμπι, που ξεκίνησε και τελείωσε ομαλά. Δεν κατάλαβα τίποτα απ’ όλα αυτά που μάθαμε μετά. Το θεωρώ γελοίο να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις τόσο εύκολα», είπε στη Nova.

Και συνέχισε: «Καλό είναι να τιμωρούν αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα. Από μια επιπολαιότητα κάποιου γιατί να τιμωρούνται ομάδες και υγιείς φίλαθλοι; Η ομάδα προσπαθεί με την έφεση να αλλάξει την ποινή. Δεν γνωρίζω περισσότερα, δεν είμαι νομικός. Το μόνο που θέλω να πω είναι πως αν υπάρχουν τέτοιες τιμωρίες με βαθμούς και αποκλεισμού έδρας για ματς που τελειώνουν χωρίς προβλήματα, τα χειρότερα έρχονται...».

Και κατέληξε σχετικά: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι που δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Όταν πραγματικά φταίει κάποιος να τιμωρηθεί. Πρωταθλήματα με μείον βαθμούς δεν αρέσουν σε κανέναν. Ποιοι τιμωρούνται στην ουσία; Να τιμωρηθεί αυτός που κάνει κάτι παράνομο. Απλά μπαίνουμε στη διαδικασία να τιμωρούμε την ομάδα και έτσι αλλάζει το πρωτάθλημα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης και είπε: «Είναι εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, είναι καλύτερα οργανωμένη αμυντικά. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι. Θα μας δημιουργήσει προβλήματα στο επιθετικό μας κομμάτι. Θα πρέπει να είμαστε δημιουργικοί, να έχουμε καλή κίνηση κυρίως χωρίς την μπάλα. Γνωρίζω τον κύριο Μαντζουράκη καλά και τον τρόπο που δουλεύει. Θα επιδιώξει να είναι πολλά καλά ανασταλτικά η ομάδα του. Το θέμα είναι εμείς να είμαστε αυτοί που πρέπει».

Τέλος, σχετικά με τη διακοπή του πρωταθλήματος και πόσο τον βοήθησε να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του, τόνισε: «Μας έλειπαν παίκτες στο Κύπελλο, κοιτάξαμε να έρθουν σε καλή φυσική κατάσταση οι τραυματίες. Με ενδιέφερε να επανέλθουν στην ομάδα κι άλλοι παίκτες, ώστε να υπάρχουν περισσότερες λύσεις. Η ψυχολογία των παικτών δεν είναι τόσο καλή, λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων της Εθνικής. Όμως η συνοχή μιας ομάδας είναι τελείως διαφορετική από αυτή στις Εθνικές. Κάποια παιδιά που παίξανε με τις Εθνικές ίσως πρέπει να ξεκουραστούν, γιατί υπάρχει και το παιχνίδι της Τρίτης με την Μπάγερν».