Πλούσιο ρόστερ με χαμηλό μέσο όρο

To στήσιμο του νέου Ολυμπιακού γεμίζει αισιοδοξία στους φίλους του, αφού είναι πλέον κανονική ομάδα χάρη στον Κορδόν, που φρόντισε με εντολές άνωθεν να εμπλουτίσει το ρόστερ και με Έλληνες παίκτες.

Πλούσιο ρόστερ με χαμηλό μέσο όρο

Για να δεθεί ο κόσμος περισσότερο με την ομάδα του, θέλει να βλέπει παίκτες με πολύχρονη παρουσία, κι αν είναι ελληνόπουλα ακόμη καλύτερα, κάτι που ισχύει στον εφετινό Ολυμπιακό. Κάτω από τα δοκάρια του υπάρχουν δυο συμπατριώτες μας ο Πασχαλάκης και ο Τζολάκης διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει οπωσδήποτε ένας Έλληνας στην ενδεκάδα. Ο κορυφαίος παίκτης του είναι Έλληνας, ο Κώστας Φορτούνης, που περνάει την δεύτερη νιότη του, με μυαλωμένο παιχνίδι, πάθος και όρεξη. Ο καλύτερος Φορτούνης στην καριέρα του και μάλιστα μετά από δυο βαριούς τραυματισμούς. Σε αυτούς προσθέστε τον Μασούρα, που μπορεί να βλέπει πολύ καλούς ξένους στη θέση του, αλλά δεν τους... βλέπει και παραμένει βασικός. Η επιστροφή του Ρέτσου στην ενδεκάδα αποδεικνύει ότι ο Μαρτίνεθ δεν έχει εμμονές. Βρήκε έναν παίκτη που δεν τον ήθελε κανένας μετά την γκάφα με τον Άρη και τον έκανε αναντικατάστατο. Κι αυτός φυσικά ανταποδίδει με την απόδοση του και θυμίζει τον Ρέτσο που ξέραμε πριν ξενιτευτεί.

Στην εξίσωση προσθέστε τον Ντόη που τον υπολογίζει και για στόπερ και για αμυντικό χαφ, αλλά και τον Αλεξανδρόπουλο που παίρνει κάθε φορά και περισσότερο χρόνο συμμετοχής, με παράσημο το γκολ πρόκρισης με την Γκενκ. Προσθέστε το πολυεργαλείο Βρουσάι που παίζει σε όλες τις θέσεις με επιτυχία, αλλά και τον... Μαντί Καμαρά. Που θεωρείται δικός μας παρότι κατάγεται από την Γουινέα. Είναι στον Ολυμπιακό από το 2018, πράγμα σπάνιο στις νέες εποχές, γι αυτό και είναι σαν να προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας. Το γεγονός ότι μαζί με τον Φορτούνη παίζουν την καλύτερη μπάλα, συν το πάθος που εμφανίζει, τον κατατάσσουν στους αγαπημένους. Όπως φυσικά και τον Ποτένσε που άφησε στα 27 χρόνια του την Premier League για τον Ολυμπιακό, κι αυτό εκτιμάται δεόντως. Γενικά Μαρτίνεθ και Κορδόν έριξαν τον μέσο όρο ηλικίας στα 24,86 μετρώντας 29 ποδοσφαιριστές.

Στο δια ταύτα. Ο Ολυμπιακός έχει το καλύτερο ρόστερ στην περίοδο Μαρινάκη, με παίκτες που αποκτήθηκαν τέλος Αυγούστου, όπως υποσχέθηκε ο Κορδόν και χρειάζεται χρόνος για να ενσωματωθούν στην ομάδα. Ένας μήνας είναι αρκετός γι αυτό πρέπει να περάσει με επιτυχία και τις λιγότερο δυνατόν απώλειες τα ματς με τις ΑΕΚ, Φράιμπουργκ, Κηφισιά, Άρη, ΠΑΣ Γιάννινα, Τόπολα ως τις 5 Οκτωβρίου. Μετά έχουμε διακοπή λόγω εθνικών ομάδων ως τις 22 Οκτωβρίου που υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Τότε περιμένουμε να δούμε τον έτοιμο Ολυμπιακό, αφού το ρόστερ οριστικοποιήθηκε και ο Μαρτίνεθ θα έχει όλα τα όπλα στα χέρια του. Θα μάθει τους παίκτες, θα καταλήξει σε μια ενδεκάδα και θα γνωρίζει καλά τι μπορεί να του προσφέρει ο κάθε ποδοσφαιριστής του. Και θα δεθεί ο κόσμος με όλα τα αστέρια, που τα βλέπει να έρχονται, αλλά δεν τα έχει δει ακόμη για να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Τα πρώτα δείγματα πάντως είναι θετικά, ο Ολυμπιακός παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, ο κόσμος φεύγει γεμάτος από το Καραϊσκάκη και μετά απο πολύ καιρό χειροκροτά όρθιος με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.