Τι έκανε ο Μοντέστο στον Ολυμπιακό και εξέθεσε το μισό… Σαμπιονά

Οι επιλογές των Σισέ και Καμαρά, οι κάτω από άκρα μυστικότητα κινήσεις του και οι γαλλικές ομάδες που πιάστηκαν στον ύπνο από τον Κορσικανό.

Τι έκανε ο Μοντέστο στον Ολυμπιακό και εξέθεσε το μισό… Σαμπιονά

Την Παρασκευή (12/10) ο Καμαρά έπαιξε βασικός στο Γουινέα – Ρουάντα 2-0. Το Σάββατο (13/10) είναι η σειρά του Σισέ να κάνει ντεμπούτο με την Εθνική ανδρών της Σενεγάλης στο ματς με το Σουδάν για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα. Και οι δύο Αφρικανοί άσοι οφείλουν όλο αυτό που ζουν σε έναν άνθρωπο: Τον Φρανσουά Μοντέστο…

Ο Κορσικανός αποτελεί κατά κάποιο τρόπο το «κόκκινο πανί» των «σκάουτς» των γαλλικών ομάδων. Κι αυτό, γιατί έχει καταφέρει μέσα σε σχεδόν δύο χρόνια να εκθέσει το… μισό Σαμπιονά.

Όταν ο Μοντέστο έλεγε τον Γενάρη του 2017 στη διοίκηση του Ολυμπιακού ότι «αυτός ο παίκτης δεν πρέπει να χαθεί» αναφερόμενος στον Σισέ, υπήρξαν δύο-τρεις ομάδες του Σαμπιονά που πιάστηκαν στον ύπνο.

Ο αστικός μύθος στην Γαλλία λέει ότι η Αζαξιό παραχώρησε τον Σισέ στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο του 2017 (σ.σ. έμεινε δανεικός για έξι μήνες στους Κορσικανούς και ντύθηκε στα κόκκινα επισήμως το καλοκαίρι του 2017), τη στιγμή που ετοιμαζόταν σύλλογος από την πρώτη πεντάδα του Σαμπιονά να καταθέσει επίσημη πρόταση. Τελικά, πληροφορήθηκε μέσω των ΜΜΕ ότι ο Σισέ παίρνει το αεροπλάνο για Ελλάδα.

Ο Μοντέστο είχε κινηθεί με τέτοια μυστικότητα, είχε «πιπιλίσει» σε τέτοιο βαθμό τα μυαλά του Σισέ και εκμεταλλευόμενος τις άκρες που είχε στην Αζαξιό, κατάφερε και τον έφερε στη χώρα μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού με μόλις 200 χιλιάρικα.

Ο Κορσικανός έκανε και δεύτερο «χτύπημα» μέσα στο 2018 με τον Καμαρά, όταν με προσωπικές του ενέργειες (έχοντας φυσικά και αγαστή συνεργασία με τον Πιερ Ισά) τον έπεισε να μην ανανεώσει στην Αζαξιό και να τον «καπαρώσει» από τον Γενάρη ενόψει καλοκαιριού με τη μορφή ελεύθερης μεταγραφής.

Ο Καμαρά ουσιαστικά δεν κόστισε τίποτα στους «ερυθρόλευκους». Ωστόσο, η συγκεκριμένη κίνηση από πλευράς Ολυμπιακού «κόστισε» στο ίματζ των Μονπελιέ και Σεντ Ετιέν που τον είχαν βάλει στο «σημάδι» και δεν πήραν χαμπάρι ότι ο Μοντέστο είχε ήδη κάνει προεργασία για να ντυθεί ο άσος από την Γουινέα στα κόκκινα.

Πλέον, ο Σισέ που κόστισε 200 χιλιάρικα έχει εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή του αξία στα 10+ εκ. ευρώ και ο Καμαρά που ήρθε ως ελεύθερος και έχοντας τις μετοχές του γύρω στις 300 χιλιάδες ευρώ, κυκλοφορεί πλέον στους μανατζερικούς κύκλους ότι κοστολογείται πλέον στα 8 εκ. ευρώ. Και φυσικά η τιμή του ολοένα και θα ανεβαίνει αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο…