Ολυμπιακός: Τα 6+2 «ορφανά» νούμερα ενόψει της νέας σεζόν

Πάντα η κουβέντα για τα νούμερα στην φανέλα ιντριγκάρει τον κόσμο του Ολυμπιακού και στον Πειραιά αυτή την στιγμή υπάρχουν 6+2 νούμερα «πρώτης γραμμής» τα οποία είναι ελεύθερα. Θα πάνε σε νέα μεταγραφικά αποκτήματα ή θα συνεχιστεί η «ερυθρόλευκη»... προϊστορία στις αλλαγές αριθμών; 

Ολυμπιακός: Τα 6+2 «ορφανά» νούμερα ενόψει της νέας σεζόν

Κάθε καλοκαίρι μια από τις συζητήσεις που γίνεται ανάμεσα στους φίλους του Ολυμπιακού είναι ποιά νούμερα επέλεξαν τα μεταγραφικά αποκτήματα, ποιοί παίκτες άλλαξαν νούμερο ενώ πολλές φορές το νούμερο παίζει ρόλο και στην φανέλα που θα επιλέξουν να αγοράσουν οι υποστηρικτές των Πειραιωτών.

Με την σεζόν 2022/23 να αποτελεί πλέον παρελθόν για την Super League, στον Ολυμπιακό υπάρχουν αυτήν την στιγμή 6 νούμερα «πρώτης γραμμής» τα οποία δεν έχουν κάτοχο!

Έξι νούμερα «ενδεκάδας» αναζητούν κάτοχο

Το πρώτο είναι φυσικά το «1», το οποίο έμεινε «ορφανό» μετά την αποχώρηση του Τόμας Βατσλίκ. Σε αυτήν την φάση δεν μοιάζει πιθανό να αποκτηθεί τερματοφύλακας από τους «ερυθρόλευκους» και έτσι δεν αποκλείεται να επέλθει εσωτερική αλλαγή με έναν εκ των Πασχαλάκη και Τζολάκη να αποχωρίζεται το υπάρχον νούμερό του.

Όπως όλα δείχνουν, οι Πειραιώτες θα ενισχυθούν στην άμυνα και μάλιστα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα στο νούμερο «3» το οποίο δεν έχει κάτοχο μετά την φυγή του Ρούμπεν Σεμέδο αλλά και το «5» που φορούσε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης.

Δελεαστική για κάθε παίκτη, μεταγραφή ή μέλος του ρόστερ αποτελεί το νούμερο «8». Ο Κούντε ήταν ο τελευταίος που το φόρεσε και δεν θα μας έκανε εντύπωση να δούμε τον Χουάνγκ Ιν-Μπομ να το επιλέγει αφήνοντας το «33».

Ελεύθερο είναι και ένα από τα πιο αγαπημένα νούμερα των φίλων του Ολυμπιακού. Κάθε Κυριακή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα δεις φιλάθλους όλων των ηλικιών με την φανέλα του Ζιοβάνι, του Ριβάλντο, του Τσόρι, του Δεληκάρη, ακόμη και του… Ντιόγκο! Ο λόγος φυσικά για το εμβληματικό «10», το οποίο αναζητά τον επόμενο κάτοχό του μετά τον Χάμες Ροντρίγκες.

Τέλος, και το... λατρεμένο «9» του Πάντελιτς, του Κοβάσεβιτς και τόσων άλλων κυνηγών που έχουν δοξαστεί με την «ερυθρόλευκη» παραμένει χωρίς κάτοχο μετά την αποχώρηση του Αχμέντ Χασάν και εάν μπορούσαμε να κάνουμε μια... μαντεψιά θα λέγαμε ότι ο Σεντρίκ Μπακαμπού θα μπορούσε να το οικειοποιηθεί.

Το... +2

Πέραν των έξι παραπάνω, υπάρχουν ακόμη δύο «βασικά» νούμερα τα οποία ενδέχεται να... μείνουν ελεύθερα. Πρόκειται για το «6» του Γιαν Εμβιλά και το «11» του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Το εάν θα είναι και αυτά... διαθέσιμα προς επιλογή θα ξεκαθαρίσει ανάλογα με την εξέλιξη των συμβολαίων των δύο έμπειρων Γαλλόφωνων άσων του Ολυμπιακού.

Η... παράδοση στις αλλαγές

Στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ υπάρχουν αρκετοί παίκτες οι οποίοι αρέσκονται στο να αλλάζουν νούμερα, όπως είναι ο Γιώργος Μασούρας (από το 16 πήρε το 19), ο Κώστας Φορτούνης (από το 25 στο 7 και το 53), ο Παϊτίμ Κασάμι (από το 11 στο 27), ο Μάριος Βρουσάϊ (από το 80 στο 19 και το 17), ο Παναγιώτης Ρέτσος (από το 45 στο 4), ο Κωνσταντής Τζολάκης (από το 81 στο 88) και ο Θανάσης Ανδρούτσος (από το 32 στο 8 και το 14).