Ρισβάνης, Γιαννιώτης: Ο Ατρόμητος, ο Ολυμπιακός και οι προτάσεις...

Ο Σπύρος Ρισβάνης και ο Ανδρέας Γιαννιώτης μιλούν στο fosonline.gr για τη φετινή σπουδαία πορεία του Ατρομήτου και για τα μελλοντικά τους σχέδια. 

Ρισβάνης, Γιαννιώτης: Ο Ατρόμητος, ο Ολυμπιακός και οι προτάσεις...
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI

Ο τερματοφύλακας των Περιστεριωτών, Ανδρέας Γιαννιώτης και ο αμυντικός, Σπύρος Ρισβάνης, μιλάνε ακόμα για όσα απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, εκθειάζουν τον προπονητή τους, Νταμίρ Κάναντι, ενώ στέλνουν μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που διαρκεί 90 λεπτά και τίποτα παραπάνω.

Κύριοι καλησπέρα. Είστε νέοι στην ομάδα και δεν έχετε κάποιο μέτρο σύγκρισης για τα προηγούμενα χρόνια, όμως θέλω να μου πείτε που πιστεύετε ότι οφείλεται η φετινή πορεία του Ατρομήτου.

Σπύρος Ρισβάνης: Κατ' αρχήν, καλή αρχή στο νέο ξεκίνημα της εφημερίδας που πλέον τη βρίσκουμε και στο διαδίκτυο. Νομίζω ότι οφείλεται στο κλίμα που έχουμε σαν ομάδα. Ο κάθε παίκτης προσπαθεί να δίνει τον καλύτερό του εαυτό και να βοηθάει τους συμπαίκτες του. Αυτό έχει μεγάλη σημασία, όπως επίσης μεγάλη βοήθεια μάς έχει δώσει και το τεχνικό τιμ που μας βοηθάει, αναλύει τα παιχνίδια και γενικά νομίζω ότι αυτή η ομάδα είναι σαν οικογένεια.

Ανδρέας Γιαννιώτης: Καλή αρχή κι από εμένα. Νομίζω ότι η επιτυχία μας οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι είμαστε πολλοί Έλληνες στην ομάδα. Όμως ακόμα και οι ξένοι καταλαβαίνουν την ελληνική πραγματικότητα και αυτό έχει βοηθήσει αρκετά.

Κατά γενική ομολογία φέτος παίζετε το καλύτερο ποδόσφαιρο στη Super League. Όμως, αντί να μιλάμε για μπάλα, μιλάμε για άλλα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πόσο ενοχλητικό είναι αυτό για εσάς τους ποδοσφαιριστές; Αντί να ασχολούνται με τις επιδόσεις σας μιλάνε όλοι για τα εξωαγωνιστικά.

Α.Γ: Σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο πράγμα αυτό. Η δουλειά μας όπως είπατε κι εσείς είναι μέσα στις γραμμές. Αυτό που γίνεται τώρα, εμάς σαν ομάδα μας κόβει τον ρυθμό. Μας πάει πολύ πίσω και πρέπει κάποια στιγμή όλα αυτά να τελειώνουν.

Σ.Ρ: Εντάξει, εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι να μιλάμε για αυτά. Σίγουρα αυτά τα πράγματα δεν είναι ωραία για το ποδόσφαιρο και το ελληνικό πρωτάθλημα όμως εμείς πρέπει να κοιτάξουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Σίγουρα, μας κόβει το ρυθμό όπως είπε και ο Αντρέας και ελπίζουμε να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

-Έχετε νιώσει εσείς προσωπικά ότι κινδυνεύετε σε κάποιο γήπεδο; Ρωτάω επειδή οι παίκτες της ΑΕΚ τις τελευταίες μέρες μιλώντας σε ΜΜΕ της χώρας τους κάποιοι δηλώνουν τρομοκρατημένοι.

Α.Γ: Όχι, εγώ προσωπικά όχι.

Σ.Ρ: Κι εγώ δεν έχει τύχει κι ούτε θέλω να σου πω την αλήθεια! Σε αυτό είμαστε τυχεροί. Δε συμβαίνουν συχνά τέτοια πράγματα. Εντάξει, έχει γίνει μια – δυό φορές. Κάποιες φορές τα κάνουμε και μόνοι μας πολύ χοντρά τα πράγματα και δε χρειάζεται. Καλύτερα αυτά τα γεγονότα να είναι λίγα και σιγά – σιγά να εξαφανίζονται.

-Ο Ατρόμητος από εδώ και στο εξής τι στόχο έχει στο πρωτάθλημα;

Σ.Ρ: Εμάς από την αρχή ο στόχος μας ήταν να βγούμε στην Ευρώπη. Τώρα θέλουμε ακόμα πέντε βαθμούς για να το πετύχουμε και μαθηματικά. Θα κάνουμε αυτό πρώτα και από εκεί και πέρα εμείς παίζουμε το ποδόσφαιρό μας, κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ό,τι έρθει είναι καλοδεχούμενο.

-Υπήρξε κάποια στιγμή φέτος που σας απογοήτευσε;

Α.Γ: Δυσκολίες υπήρξαν πολλές. Ειδικά φέτος, κανένα παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Δε θυμάμαι κάποιο ματς που να το πήραμε και να είπαμε «θα έχουμε εύκολο απόγευμα». Υπήρξαν δυσκολίες. Μετά την ήττα με τον Παναιτωλικό, ας πούμε, υπήρχε προβληματισμός, αλλά το καλό είναι ότι ακόμα κι όταν χάσαμε είχαμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο και σε περιπτώσεις που δεν κερδίσαμε, πάλι ήμασταν πολύ καλοί. Αυτό έχει βοηθήσει στο να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Σ.Ρ: Θα συμφωνήσω ακόμα και στα ματς που πήραμε βαθμούς ήμασταν λίγο στεναχωρημένοι, να σου πω την αλήθεια, γιατί ξέραμε ότι μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. ΟΚ, χαρήκαμε για τους βαθμούς γιατί στο τέλος αυτό μετράει αλλά εμείς αυτό που έχουμε μάθει εδώ είναι να κοιτάμε στο κάθε παιχνίδι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

«Ο Κάναντι αγαπάει το ποδόσφαιρο και είναι δουλευταράς»

-Μιλήστε μου λίγο για τον προπονητή σας. Ακούμε και βλέπουμε ότι κάνει εξαιρετική δουλειά. Σας έχει δώσει κάτι νέο στον τρόπο που αγωνίζεστε;

Σ.Ρ: Εμένα ειδικά, επειδή παίζω και στην άμυνα, μου μιλάει συνέχεια. Με έχει βοηθήσει αρκετά. Μας έχει αλλάξει 3 συστήματα, παίζουμε πίσω με τρεις ή τέσσερις παίκτες, ανάλογα με την περίσταση. Για μένα αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο, μου αρέσει πολύ και ο άνθρωπος αγαπάει τόσο το ποδόσφαιρο που πάει σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Δουλεύει πολύ και του αξίζουν τα καλύτερα.

Α. Γ.

Πραγματικά είναι δουλευταράς. Μας έχει δώσει τη νοοτροπία μεγάλης ομάδας. Μας έχει βοηθήσει πολύ και φαίνεται από τον τρόπο που αγωνιζόμαστε, που αλλάζουμε τα συστήματα, από πολλά. Αυτό οφείλεται στον προπονητή.

-Ανδρέα, φέτος έχεις κάνει την καλύτερή σου χρονιά. Από εδώ και πέρα ο στόχος σου ποιος είναι; Θες εξωτερικό ή κάποια πιο μεγάλη ομάδα της Ελλάδας;

Α. Γ: Αυτή τη στιγμή κοιτάω να προπονούμαι όσο καλύτερα μπορώ και να βελτιώνομαι. Όπως είπες κι εσύ, φέτος είναι η καλύτερή μου χρονιά. Κάθε χρόνο θέλω να είμαι καλύτερος. Αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου είναι μόνο ο Ατρόμητος. Το καλοκαίρι θα κοιτάξω τυχόν προτάσεις.

Εσένα Σπύρο;

Σ. Ρ: Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος για την πορεία μου, αλλά το σημαντικό να ξέρεις είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα. Όταν συμβαίνει αυτό φαίνεται και η ατομική δουλειά των παικτών. Κι εγώ κοιτάω την ομάδα μου, πρώτα απ' όλα να πετύχουμε τους στόχους μας και από εκεί και πέρα να έχουμε υγεία και το καλοκαίρι θα δούμε το καλύτερο για εμάς.

Τον Ολυμπιακό δεν τον σκέφτεσαι;

Εννοείται. Για αυτό είμαι εκεί και δουλεύω. Το καλοκαίρι θα επιστρέψω και εγώ θέλω να παίξω εκεί. Δεν ξέρω τι θα συμβεί αλλά θα κάνω ότι μπορώ και θα δούμε τι θα γίνει.

-Ποιο είναι το μήνυμά σας στον κόσμο της ομάδας;

Α. Γ: Ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει. Από την πρώτη στιγμή μάς στηρίζει και φέτος ήταν κοντά μας σε όλα τα ματς. Τον ευχαριστούμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε το 100% για να χαρούμε στο τέλος όλοι μαζί παρέα.

Σ. Ρ: Να πω ότι είναι δύσκολο ο κόσμος να αγκαλιάσει παίκτες που είναι δανεικοί όπως εγώ, δεν είναι τόσο εύκολο. Όμως εμένα με έκανε να νιώσω ότι με πιστεύουν και με αγαπάνε και νομίζω ότι κι εμένα και και τα άλλα παιδιά που είναι δανεικοί μας κάνουν να νιώσουμε πολύ καλά εδώ.

-Ο Ατρόμητος προσπαθεί μέσα από μια σειρά δράσεων να αναδείξει το ποδόσφαιρο. Πιστεύετε ότι αυτό πρέπει να το κάνουν κι άλλες ομάδες; Βοηθάει στο να αλλάξει η νοοτροπία των οπαδών;

Σ.Ρ: Είναι πολύ σημαντικές οι δράσεις της ομάδας μου. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο διαρκεί 90 λεπτά. Μέσα στον αγώνα δεν υπάρχουν ούτε φιλίες ούτε τίποτα. Μετά, μεταξύ μας είναι όλα καλά, στο χορτάρι κοιτάζει ο καθένας να κάνει το καλύτερο για την ομάδα του. Μέχρι εκεί και τίποτα παραπάνω.