Ολυμπιακός: Να «διαβαστεί» σωστά η χρονιά,πρωτίστως σε αγωνιστικό επίπεδο, για να μη χαθεί η επόμενη

Ο Ολυμπιακός αδικήθηκε στο ματς με την ΑΕΚ, θα προχωρήσει σε εξωαγωνιστικές κινήσεις, αλλά προέχουν οι αγωνιστικές.

Ολυμπιακός: Να «διαβαστεί» σωστά η χρονιά,πρωτίστως σε αγωνιστικό επίπεδο, για να μη χαθεί η επόμενη

Ο Ολυμπιακός έχασε από την ΑΕΚ και τελείωσε η υπόθεση «τίτλος», αποδείχθηκε καθοριστικό το πέναλτι – δώρο του Μάσα, αλλά αν από τη φετινή χρονιά σταθούμε μόνο στα διαιτητικά λάθη εις βάρος των Πειραιωτών, τότε υπάρχει κίνδυνος να χαθεί και η επόμενη χρονιά.

Σε δύο τελικούς, σε Λεωφόρο με Παναθηναϊκός και σε Καραϊσκάκη απέναντι στην ΑΕΚ, αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών...

Ο Ολυμπιακός είναι ολοφάνερο ότι πρέπει να δυναμώσει, να φέρει έναν προπονητή με προσωπικότητα και ισχυρό χαρακτήρα, να ξαναφτιαχτεί μία ομάδα με αρχή, μέση και τέλος και να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τους παίκτες που έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Όπως φυσικά να δούμε και ποια στελέχη επίσης έχουν φτάσει ταβάνι και να αναλάβουν κι εκείνα τις δικές τους ευθύνες. Όπως παραιτούνται οι προπονητές, θα μπορούσαν και κάποια στελέχη να παραιτηθούν εφόσον εκτιμηθεί ότι έχει κλείσει ο κύκλος τους και δουλεύουν για το καλό του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται νέες ιδέες και φανταζόμαστε ότι και ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα αξιολογήσει αν οι συνεργάτες του και τα στελέχη της ΠΑΕ μπορούν να προσφέρουν αυτές τις νέες ιδέες.

Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που είτε πλέον δεν μπορούν άλλο, είτε αν μείνουν θα πρέπει να συμβιβαστούν με έναν περιορισμένο ρόλο, βοηθώντας κυρίως στο κομμάτι των αποδυτηρίων.

Η φετινή χρονιά λοιπόν πρέπει να «διαβαστεί» σωστά για να μην χαθεί και η επόμενη.

Η ΠΑΕ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εξωαγωνιστικές κινήσεις, έτσι ώστε να θέσει άπαντες προ των ευθυνών τους για τις διαιτησίες ή για όσα εξωαγωνιστικά συμβαίνουν. Προέχουν όμως οι αγωνιστικές κινήσεις και για να ακριβολογούμε, οι εύστοχες αγωνιστικές κινήσεις.

Είναι ορατός ο κίνδυνος να βρεθεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, καθώς ακόμα και αν βγει τρίτος, τότε μπορεί να πάει στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση σε περίπτωση που στεφθεί Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα υπάρξουν πολλά εμπόδια και «αγκάθια» ως προς το να ενσωματωθούν άμεσα στην προετοιμασία οι παίκτες που – κατά τους ανθρώπους του Ολυμπιακού – θα ανεβάσουν επίπεδο τον σύλλογο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο παρελθόν πολλοί παίκτες ζητούσαν χρόνο από τους Πειραιώτες για να αποδεχθούν την προσφορά τους, επειδή ήθελαν να δουν αν θα συμμετείχαν στους ομίλους του Champions League. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν σε περίπτωση που βρεθούν στην κλήρωση του 2ου προκριματικού του Europa Conference League.

Φέτος έγιναν πολλά λάθη, έχουν αναλυθεί και είναι δεδομένο ότι τα γνωρίζουν και στην ΠΑΕ. Το στοίχημα είναι αν – όπως και το καλοκαίρι του 2018 – γίνουν οι σωστές επιλογές σε προπονητή και παίκτες, έτσι ώστε να επιστρέψει ο Ολυμπιακός εκεί που ανήκει. Και το λέμε αυτό, γιατί η νέα σεζόν θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, γιατί ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ θα συνεχίσουν με τους Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Ματίας Αλμέιδα αντίστοιχα. Άρα θα έχουν έτοιμες ομάδες και ο Ολυμπιακός θα κληθεί να φτιάξει μία νέα που πρέπει να τις εξοστρακίσει.

Η διοίκηση το έχει ξανακάνει στο παρελθόν, ο Ολυμπιακός έχει αναγεννηθεί ξανά από τις στάχτες του και έγραψε ιστορικές στιγμές. Οι εξελίξεις λοιπόν, πρωτίστως σε επίπεδο προπονητή, αναμένεται να είναι άμεσες με την ελπίδα να είναι και εύστοχες!

ΥΓ: Αυτό το «ανέκδοτο» με τα τρία «10άρια» αποδείχθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο στο πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ ότι είναι ο ορισμός του… ανέκδοτου!