Super League: Η ανασκόπηση της 4ης αγωνιστικής

Η τέταρτη αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία και να κοιτάζει από τα... επάνω πατώματα τους αντιπάλους του.

Super League: Η ανασκόπηση της 4ης αγωνιστικής

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 0-1

Ξεκινώντας λοιπόν από τον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η τέταρτη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός μπορεί να δυσκολεύτηκε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, όμως τελικά κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς σε ένα παιχνίδι με κακή διαιτησία.

Ο Σκουλάς με τους βοηθούς του Σπυρόπουλο και Δέτση έκαναν αρκετά λάθη, με πρώτο και καλύτερο το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Μπουχαλάκη και στα πολύ σκληρά μαρκαρίσματα που έμειναν ατιμώρητα. Φυσικά και ο Μασούρας καλύπτεται, το γκολ που πετυχαίνει δεν το πετυχαίνει όντας σε θέση οφσάιντ, όμως η φάση ελέγχεται στο ξεκίνημά της για οφσάιντ του Ντουρμισάι.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Ολυμπιακός βάζει τις βάσεις για να αποδώσει και καλό ποδόσφαιρο, όμως επειδή η ομάδα είναι νέα και ακόμα χτίζεται, θα χρειαστεί υπομονή και ίσως να έρθουν και μερικές ακόμα... αγχωτικές νίκες. Σημασία όμως έχουν οι τρεις βαθμοί και αυτό είναι που ενδιαφέρει σε αυτό το στάδιο τους Πειραιώτες.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής Super League είχε νικητή και ήρωα. Ο ΠΑΟΚ απέδειξε ξανά ότι διαθέτει πιο δεμένο σύνολο από την ΑΕΚ η οποία ναι μεν πήρε το πρωτάθλημα, πέρασε στους ομίλους του Champions League όμως οι μεταγραφικές επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι την κρατάνε στάσιμη.

Η ομάδα θα έπρεπε να έχει αποκτήσει ποδοσφαιριστές που να μπορούν να υποστηρίξουν τόσο τους αγώνες του Champions League, όσο και το βαρύ φορτίο που κουβαλάει μια ομάδα που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα. Άλλωστε οι διοικούντες της Ένωσης θα έπρεπε να ξέρουν ότι αυτό που συνέβη πέρυσι, το γεγονός δηλαδή ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να χάσει από δική του χαζομάρα έναν τίτλο, δεν θα συμβαίνει πάντα...

Από την πλευρά του ο δικέφαλος του βορρά μπορεί να υποστηρίζει ότι πήρε και δεύτερη ρεβάνς για το περσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ που του στέρησε τον τίτλο, όμως και η δική του ομάδα θέλει δουλειά, αφού μπορεί να έχει πάρει μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα που ήθελε όμως για να συμβεί αυτό έχει χρειαστεί και λίγο διαιτητικό σπρώξιμο (βλέπε το πέναλτι με το οποίο είχε κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης). Όπως και να έχει πάντως, δείχνει σε καλύτερη κατάσταση από την ΑΕΚ και έχει καλύτερες βάσεις ως ομάδα.

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 3-0

Οι φίλοι των «πρασίνων» μπορούν επιτέλους να υποστηρίξουν ότι υπάρχει ελπίδα. Οι πιτσιρικάδες του Δώνη πάνε από νίκη σε νίκη, έχοντας τελευταίο θύμα τους τον Λεβαδειακό και ήδη κάλυψαν το χάντικαπ από την αφαίρεση βαθμών που κουβαλούσαν από την περσινή σεζόν. Ο Παναθηναϊκός παίζει καλό ποδόσφαιρο, ο Δώνης φαίνεται να έχει κάνει δουλειά και στην ψυχολογία, όμως το ζητούμενο για τους «πράσινους» είναι η διάρκεια και αυτό είναι λίγο δύσκολο να υπάρχει σε μια τόσο νεανική ομάδα.

Όπως και να έχει, ο Αλαφούζος μπορεί να ισχυριστεί ότι η ομάδα χρειαζόταν ανανέωση. Ποιός θα του πει το αντίθετο;

Ο Λεβαδειακός για μια ακόμα χρονιά ξεκινάει χαλαρός τη σεζόν, αφού έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές έχει πάρει μόλις μια νίκη και αυτή κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης που παραπαίει. Η ομάδα της Βοιωτίας χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ και μάλιστα άμεσα...

Ατρόμητος - ΑΕΛ 2-0

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο προπονητής του Ατρομήτου, Νταμίρ Κάναντι έμοιαζε και ήταν προβληματισμένος. Όχι επειδή η ομάδα του είχε ξεκινήσει άσχημα (ο Ατρόμητος έπαιρνε αποτελέσματα) αλλά επειδή οι νίκες που έκανε ήταν αγχωτικές. Ο αγώνας με την ΑΕΛ όμως επανέφερε την ηρεμία στον Αυστριακό τεχνικό που πλέον ζητάει την αγωνιστική άνοδο των παικτών του ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η ΑΕΛ πάλι, θα πρέπει να συνέλθει άμεσα αν δεν θέλει να μπλέξει από νωρίς σε σενάρια υποβιβασμού.

Αστέρας Τρίπολης - Απόλλων Σμύρνης

Πριν από τη σέντρα του μεταξύ τους αγώνα οι δύο ομάδες είχαν ξεκινήσει από την ίδια βαθμολογική θέση, έχοντας όμως εκ διαμέτρου αντίθετες βάσεις. Του Αστέρα ήταν σαφώς πιο γερές, αφού η ομάδα τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται άξια στις κορυφαίες του πρωταθλήματος και αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Φέτος είχε την ατυχία να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τρία ντέρμπι και μάλιστα στα δύο πρώτα με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ οι διαιτητές την χαντακωσαν σφυρίζοντας ανύπαρκτα πέναλτι σε Πρίγιοβιτς και Μάνταλο, με αποτέλεσμα να χάσει και τους δύο αγώνες με 1-0. Πλέον οι πρώτοι τρεις βαθμοί ήρθαν και αναμένεται να αποτελέσουν μια καλή αφετηρία για το restart των «Αρκάδων».

Ο Απόλλωνας από την πλευρά του φαίνεται ότι θα πληρώσει αρκετά την ιστορία με τον Βαλενσιέν, ο οποίος αντικαταστάθηκε λίγο πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα η ομάδα να δείχνει εκτός τόπου και χρόνου. Στα συν είναι ότι ακόμα είναι νωρίς και το τρένο της παραμονής δεν έχει χαθεί. Στα μείον, το γεγονός ότι η εικόνα που παρουσιάζει στους αγώνες της, είναι απογοητευτική.

ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης

Ο ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σταθερά στις καλές ομάδες του πρωταθλήματος και το Σάββατο, κόντρα στον Άρη απέδειξε το γιατί. Οι «παγουράδες» βρήκαν ένα γκολ που τους έδωσε τη νίκη απέναντι στον Άρη που στην επιστροφή του στη Super League έδειχνε και δείχνει ακόμα πολύ δυνατός. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν κάνει εκπληκτική εκκίνηση, με 3/3 όμως η πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα πλέον είναι γεγονός. Οι δύο ομάδες ίσως να παλέψουν για μια θέση στα προκριματικά του Europa League, όμως ακόμα υπάρχει ακρκετός δρόμος μέχρι να μπορούμε να ισχυριστούμε το παραπάνω με σιγουριά.

Ξάνθη - ΟΦΗ

Σαφέστατ πιο έμπεριη ομάδα η Ξάνθη από τον ΟΦΗ στη μεγάλη κατηγορία, μπόρεσε και πήρε με σχετική ευκολία τους τρεις βαθμούς. Από την πλευρά τους οι κρητικοί βλέπουν την ομάδα να μην μπορεί να πάρει νίκη στην επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια και ο προβληματισμός είναι διάχυτος.

Πέρυσι πάντως, στην Football League το ξεκίνημα ήταν το ίδιο νωθρό. Όμως στον δεύτερο γύρο οι κρητικοί έκαναν πρωταθλητισμό και τελικά τερμάτισαν πρώτοι. Ωστόσο αυτό που θα πρέπει να σκέφτονται στην Κρήτη, είναι ότι τα δύο πρωταθλήματα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, οπότε δεν θα πρέπει να μείνουν πίσω στη βαθμολογία από τόσο νωρίς, αφού είναι δύσκολο να επαναληφθεί το περσινό σερί του δεύτερου γύρου της football league.

Παναιτωλικός - Λαμία

Αγώνας θρίλερ ανάμεσα σε δύο ομάδες που μάλλον θα εξασφαλίσουν νωρίς την παραμονή τους και στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να παίξουν και καλό ποδόσφαιρο.
Από πλευράς εξέλιξης ήταν ένα θρίλερ με έντονες στιγμές και δικαίωσε όσους πριν τη σέντρα υποστήριζαν όταν θα δούμε αμφίρροπο αγώνα. Βαθμολογικά η Λαμία πήρε τον πρώτο της πόντο, ενώ ο Παναιτωλικός έφτασε τους πέντε βαθμούς, με μια νίκη, μια ήττα και δύο ισοπαλίες στα μέχρι τώρα παιχνίδια του.

Η γενική αποτίμηση

Πολλοί πιστεύουν ότι το φετινό πρωτάθλημα θα κριθεί στα ντέρμπι. Όπως έχουμε προαναφέρει ακόμα είναι νωρίς για τόσο βιαστικά συμπεράσματα, όμως δεν αποκλείεται οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τελικά να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η λογική αυτό λέει, αφού η διαφορά τους από τις άλλες ομάδες είναι εμφανής.

Πάντως, η επόμενη αγωνιστική θα μας δώσει πιο ασφαλή συμπεράσματα επί τούτου. Και αυτό επειδή ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ, ενώ η ΑΕΚ θα πρέπει να περάσει από την έδρα του ΟΦΗ που καίγεται για βαθμούς...