Ολυμπιακός: Η ποιότητα και το παρελθόν του Άρη τον υποχρεώνουν να βρίσκεται στην «τσίτα»

Αν στον Ρέντη ξαναδούν τα παιχνίδια με τον Άρη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, τότε θα καταλάβουν για ακόμη μία φορά ότι το αποψινό ματς είναι μία πολύπλοκη υπόθεση.

Ολυμπιακός: Η ποιότητα και το παρελθόν του Άρη τον υποχρεώνουν να βρίσκεται στην «τσίτα»

Από πού κι ως πού έχει δημιουργηθεί μία εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός θα ξεπεράσει εύκολα το εμπόδιο του Άρη; Λέτε αυτή η εντύπωση να δημιουργήθηκε επειδή ο Αχιλλέας Μπέος στην πρόσφατη σύσκεψη στην ΕΠΟ των ομάδων με τον Μπένετ έκανε λόγο για «φιλικό παιχνίδι»;

Μάλλον θα διέφυγε στον πρόεδρο του Βόλου ότι ο Άρης ζορίζει σε όλα τα ματς τους Πειραιώτες, οι οποίοι φτύνουν αίμα για να τον κερδίσουν.

Σε ένα παιχνίδι βέβαια έχασαν και εξαιτίας εκείνης της ήττας στο Χαριλάου τον περασμένο Σεπτέμβριο (με ανατροπή μάλιστα) προκλήθηκε και η απόλυση του Κάρλος Κορμπεράν.

Ας μην μακρηγορούμε... Ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία εύκολη αποστολή απόψε (2/4, 21.00). Είναι φυσικά στο χέρι του Ολυμπιακού να πάρει το τρίποντο και από τις δικές του διαθέσεις (συν την ευστοχία) θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο Άρης είναι μία ομάδα που βάζει δύσκολα στους Πειραιώτες.

Αποδείχθηκε περίτρανα στο ματς του α’ γύρου στο «Κλ. Βικελίδης» με την ήττα με 1-2, αποδείχθηκε περίτρανα και στα δύο εντός έδρας ματς που έδωσε ο Ολυμπιακό με τον Άρη στο Καραϊσκάκη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Και στα δύο κέρδισε με το... στανιό (1-0), έχοντας κινδυνεύσει στο πρώτο ημίχρονο με... 0-1.

Οι Θεσσαλονικείς θα κοιτάξουν να επιτεθούν και να δημιουργήσουν ρήγματα από τα πλάγια χάρη στους φουλ μπακ που διαθέτουν. Θα επιδιώξουν να πιέσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα τον Ολυμπιακό και σε γενικές γραμμές θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην τον αφήσουν να κάνει το παιχνίδι του.

Εννοείται ότι αν οι Φορτούνης, Κανός, Χουάνγκ και Μπακαμπού βρεθούν σε καλή μέρα, τότε ο Άρης θα δυσκολευτεί σε πολύ μεγάλο βαθμό να φύγει με αποτέλεσμα από το Καραϊσκάκη.

Το θέμα, όμως, είναι να πάρουν χαμπάρι στον Ρέντη ότι και απόψε έχουν ένα κατά κάποιον τρόπο ντέρμπι, έτσι ώστε να μπουν με το «καλησπέρα» στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας το πόδι στο... γκάζι.

Να αποφύγουν εν ολίγοις ό,τι είχαν κάνει στις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις με τον Άρη στο Καραϊσκάκη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, όταν είχαν κινδυνεύσει στα πρώτα 10-15 λεπτά να βρεθούν πίσω στο σκορ.

Ας ξαναδούν λοιπόν τα βίντεο από εκείνα τα παιχνίδια, ώστε να καταλάβουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να του χαριστεί απόψε και πως δεν έχει κανένα δικαίωμα ο Ολυμπιακός να εφησυχάσει. Απέναντί του θα βρει μία ομάδα που είναι «λυσσασμένη» για βαθμούς, γιατί πολύ απλά επιθυμεί την επόμενη σεζόν να συμμετάσχει στο Europa Conference League.