Super League: Η μάχη της παραμονής κορυφώνεται!

Τέσσερα άκρως σημαντικά παιχνίδια, όσον αφορά την μάχη της παραμονής, ενέχει το σημερινό (1/4) πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των πλέι άουτ του πρωταθλήματος της Super League.

Super League: Η μάχη της παραμονής κορυφώνεται!

Εντός έδρας αγωνίζονται οι ουραγοί Λεβαδειακός και Ιωνικός, οι οποίοι υποδέχονται τους πιο… άνετους βαθμολογικά Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα. Το ίδιο ισχύει και για τη Λαμία των 20 βαθμών, η οποία αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό των 29 βαθμών, αλλά εκτός έδρας. Εξίσου σημαντικό είναι και το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ στους «Ζωσιμάδες». Οι γηπεδούχοι «καίγονται» για τους τρεις βαθμούς της νίκης, ώστε να μην μπλέξουν σε… απευκταία σενάρια στις επόμενες αγωνιστικές. Αυτό, βέβαια, είναι κάτι που ισχύει για όλες τις ομάδες που παίρνουν μέρος στα πλέι άουτ, καθώς όσο κερδίζουν οι τελευταίοι τόσο πιο ψηλά (βαθμολογικά) θα κριθεί η σωτηρία. Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται απευθείας στη Β’ Εθνική.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ο Λεβαδειακός στην αναμέτρηση της κανονικής διάρκειας του φετινού πρωταθλήματος πήρε τη νίκη ως γηπεδούχος και έσπασε ένα σερί οκτώ διαδοχικών αγώνων που ήθελαν τον Ατρόμητο να μην κάνει ήττα εντός και εκτός έδρας με την ομάδα της Βοιωτίας.

Με έξι νίκες και δύο ισοπαλίες ο Ατρόμητος είχε χτίσει ένα σερί οκτώ αγώνων που είχαν ξεκινήσει μετά τη νίκη του Λεβαδειακού με 2-1 στις 26 Απριλίου 2015 στην έδρα του, ενώ και η αναμέτρηση στις 30 Οκτωβρίου 2022 ολοκληρώθηκε με 2-1.

Οι δύο ομάδες είχαν χτίσει νωρίτερα από αυτά και ένα σερί με πέντε διαδοχικές ισοπαλίες ανεξάρτητα έδρας από τον Φεβρουάριο του 2010 έως και τον Φεβρουάριο του 2012. Μάλιστα την σεζόν 2012-13 δεν είχε σημειωθεί γκολ σε καμία από τις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα. Το 0-0 της Λιβαδειάς μάλιστα είναι το μοναδικό στην Α’ Εθνική/Super League που δεν έχει σημειωθεί τέρμα σε σύνολο 11 αναμετρήσεων.

12 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

5 ΝΙΚΕΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

5 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

2 ΝΙΚΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΓΚΟΛ: 13-11

Λεβαδειακός - Ατρόμητος
Ώρα έναρξης: 17:00 - Novasports 2
Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
Βοηθοί: Πετρόπουλος, Κούλα Χασάν
Τέταρτος: Τζήλος (Λάρισας)
VAR: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνου

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στην έδρα του Παναιτωλικού την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε ισόπαλη με 1-1.

Συνολικά έχουν διεξαχθεί 15 αναμετρήσεις μεταξύ τους και στις δύο έδρες και κυρίαρχο αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία, η οποία έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από τα μισά παιχνίδια τους (8). Μάλιστα πολύ σπάνια είναι η επικράτηση των γηπεδούχων, με μόλις τρεις στο σύνολο των 15 αναμετρήσεων, με τον Παναιτωλικό να έχει τις δύο και την Λαμία μόλις μια.

Οι δύο ομάδες έχουν δώσει τρεις αναμετρήσεις για τα Playouts του πρωταθλήματος και έχουν διεξαχθεί στο Αγρίνιο, όπου η Λαμία έχει καταφέρει να επικρατήσει και τις τρεις φορές, Μάλιστα οι δύο τελευταίες ήταν στο Αγρίνιο, όπου η Λαμία πήρε τη νίκη το 2020-21 με 3-0 και το 2021-22 με 2-1.

Αυτές οι τρεις είναι και οι μοναδικές νίκες της Λαμίας επί του Παναιτωλικού σε επίπεδο Super League, αφού για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει.

8 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

2 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

4 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

2 ΝΙΚΕΣ ΛΑΜΙΑ

ΓΚΟΛ: 7-9

Παναιτωλικός - Λαμία
Ώρα έναρξης: 17:30 - Cosmote Sport 1
Διαιτητής: Κων/νος Περράκης (Αθηνών)
Βοηθοί: Νικολακάκης, Βεργέτης
Τέταρτος: Κατοίκος (Αθηνών)
VAR: Ευαγγέλου, Δημητριάδης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΟΦΗ

Οι τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων έχουν ολοκληρωθεί με ισοπαλία, όπως συνέβη και στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσαν μεταξύ τους για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στα Γιάννινα. Το 2-2 (19’ Ροσέρο, 76’ Μπαλάν – 56’ Τοράλ, 89’ Ντιουσέ).

Η μοναδική συνάντηση τους για τα Playouts ήταν στην έδρα του ΟΦΗ την σεζόν 2020-21, όπου η ομάδα της Κρήτης επικράτησε με 2-1.

Το δημοφιλέστερο σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι το 1-1 που έχει εμφανιστεί πέντε φορές, ενώ ακολουθεί το 0-0 με τέσσερις. Ο ΠΑΣ έχει τρεις νίκες με 1-0.

Υπάρχουν τέσσερις αναμετρήσεις που έχουν τελειώσει χωρίς να σημειωθεί γκολ, αφού το 0-0 έχει εμφανιστεί τέσσερις φορές, με τελευταία από αυτές να είναι στις 3 Ιανουαρίου 2012.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει μόλις μια συμμετοχή σε διαδικασία Playouts και αυτή ήταν την σεζόν 2020-21, όπου κατάφερε να κάνει μόλις μια νίκη σε επτά αναμετρήσεις, στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο, όπου επικράτησε με 1-0.

21 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

9 ΝΙΚΕΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

10 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

2 ΝΙΚΕΣ ΟΦΗ

ΓΚΟΛ: 29-14


ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ
Ώρα έναρξης: 19:30 - Novasports 2
Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
Βοηθοί: Κουρομπύλια, Σπυρόπουλος
Τέταρτος: Πολυχρόνης (Πιερίας)
VAR: Κουμπαράκης, Πάτρας

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μόλις για τρίτη φορά θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες με γηπεδούχο τον Ιωνικό, με την ομάδα της Νίκαιας να έχει επικρατήσει στην τελευταία αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος με 1-0 στην έδρα της χάρη στο γκολ του Βασίλη Μάντζη.

Συνολικά έχουν βρεθεί πέντε φορές και στις δύο έδρες, με τον Ιωνικό να μετρά τρεις νίκες και μια ισοπαλία, ενώ τον Αστέρα να έχει επικρατήσει μόνο στο φετινό παιχνίδι πρωταθλήματος που ήταν στην έδρα του με 1-0.

Οπότε, τα δύο τελευταία τους παιχνίδια έχουν ολοκληρωθεί με 1-0, σκορ που δεν είχε παρουσιαστεί στα προηγούμενα τρία, όπου ο Ιωνικός το 2021-22 είχε επικρατήσει με 3-2 στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης, την μια για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στην μοναδική φορά που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στην διαδικασία των Playouts.

Η μοναδική ισοπαλία που έχει σημειωθεί σε μεταξύ τους παιχνίδι ήταν στο πρώτο που έδωσαν, όταν στις 20 Νοεμβρίου 2021 το Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης ολοκληρώθηκε με 1-1 (14’ Τουράμ – 29’ Τιλίκα).

2 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

1 ΝΙΚΕΣ ΙΩΝΙΚΟΣ

1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ

- ΝΙΚΕΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΓΚΟΛ: 2-1

Ιωνικός - Αστέρας Τρίπολης
Ώρα έναρξης: 21:00 - Cosmote Sport 1
Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)
Βοηθοί: Φωτόπουλος, Σαμοΐλης
Τέταρτος: Ματσούκας (Αιτωλ/νίας)
VAR: Γκορτσίλας, Νικολαΐδης