Το συναρπαστικό «αιώνιο» ντέρμπι του 1971

Στις 28 Μαρτίου 1971 διεξήχθη ένα από τα πιο συναρπαστικά ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Το συναρπαστικό «αιώνιο» ντέρμπι του 1971

Το παιχνίδι έγινε στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 0-2 χάρη σε τέρματα των Καραβίτη (26') και Γιούτσου (47'). Στο 10' ο Δεληκάρης σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης το ακύρωσε, λέγοντας στους παίκτες του Ολυμπιακού ότι είχε καταλογίσει έμμεσο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν καθώς πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, την είχε ακουμπήσει ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Οικονομόπουλος.

Οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους στη συνέχεια και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2. Ο Βλάχος με κεφαλιά στο 59' μείωσε αρχικά σε 1-2 και ο Αντώνης Αντωνιάδης στο 76' -επίσης με κεφαλιά- διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι με τους Μυλωνά, Γκαϊτατζή, Σιώκο, Κουρέα, Παππά, Συνετόπουλο, Αγγελή, Καραβίτη (75' Μίλερ), Γιούτσο, Παμπουλή και Δεληκάρη.

Για το Παναθηναϊκό είχαν αγωνιστεί οι Οικονομόπουλος, Βλάχος, Καψής, Σούρπης, Μητρόπουλος, Καμάρας, Ελευθεράκης, Δομάζος (46' Καλλιγέρης), Γραμμός, Αντωνιάδης, Φυλακούρης.