Ολυμπιακός: Οι... κράμπες του Κουρμπέλη και το ρεσιτάλ αστοχίας

Ο Ολυμπιακός έχει αδικήσει φέτος πολλάκις τον εαυτό του, αλλά όταν ο Μίτσελ λέει ότι νιώθει πως τον σφυρίζουν σαν μικρή ομάδα, προφανώς το ακυρωθέν γκολ του Μάριου Βρουσάι να μην είναι και το βασικό ζητούμενο που τον απασχολεί για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Ολυμπιακός: Οι... κράμπες του Κουρμπέλη και το ρεσιτάλ αστοχίας

Μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι όπως το 0-0 του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, ελπίζαμε ότι θα στεκόμασταν μόνο στις πολλές χαμένες ευκαιρίες του Κανός και των συμπαικτών του, στο δοκάρι του Μπακαμπού, ακόμη-ακόμη και στην μεγάλη ευκαιρία (τη μοναδική του Παναθηναϊκού) του Σπόραρ.

Ελπίζαμε ότι θα σταθούμε στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός με την ορμή του κόσμου του δεν άφησε να πάρει ανάσα το «τριφύλλι».

Ελπίζαμε ότι θα σταθούμε στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός, όπως και στο ντέρμπι της Λεωφόρου, είχε αναθέσει στον Παναθηναϊκό τον ρόλο του κομπάρσου.

Το «τριφύλλι» είχε παίξει παθητικά και στη Ν. Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ, αλλά τέτοια πίεση δεν είχε δεχτεί από την Ένωση και τόσο… φουλ άμυνα δεν είχε παίξει όπως στο Καραϊσκάκη.

Από τη μία υπάρχει μία λογική. Ο Παναθηναϊκός βολευόταν με την ισοπαλία και ήθελε να την πάρει με κάθε τρόπο. Έπαιξε αρκετές φορές με τη φωτιά και δεν κάηκε. Πήγε βέβαια να καεί με το γκολ του Βρουσάι στο 89’, αλλά ο Πινέιρο θεώρησε ότι ο Ελ Αραμπί, παρότι η μπάλα είχε πορεία προς τους Βαλμπουενά και Πούχατζ, επηρέαζε τη φάση και «χρέωσε» τον Ελ Αραμπί σε θέση οφσάιντ.

Ο πίνακας της βαθμολογίας της Super League είναι κατά κάποιο τρόπο «παραμορφωμένος». Κι αυτό, γιατί ο Ολυμπιακός πλήρωσε με απώλειες βαθμών τις βραδιές που ήταν «μαύρα χάλια», αλλά δεν συνέβη το ίδιο με την ΑΕΚ και πολύ περισσότερο με τον Παναθηναϊκό που σε δύο ματς με τον Ολυμπιακό, όπου έπρεπε να πάρει μηδέν βαθμούς και οι Πειραιώτες έξι, έφτασαν στο τέλος να μοιράζονται και οι δύο από δύο βαθμούς!

Θα σταθούμε στη δήλωση του Μίτσελ, ενός ανθρώπου που έχει αποδείξει ότι δεν ασχολείται με τη διαιτησία. Θεωρούμε ότι τη δήλωση που έκανε για τις διαιτησίες γενικότερα ότι «νιώθουμε ότι μας αντιμετωπίζουν σαν μικρή ομάδα», την έκανε περισσότερο με αφορμή κάποιες κάρτες που δόθηκαν και για τη φάση του 70ού λεπτού που πραγματικά ο Πορτογάλος ρέφερι δεν κατάλαβε κανένας για ποιο λόγο διέκοψε το ματς.

Ο Φορτούνης δέχεται το σκληρό μαρκάρισμα από τον Κουρμπέλη, ο διαιτητής αφήνει το πλεονέκτημα, ο Έλληνας άσος φεύγει στην επίθεση κατά μέτωπο με καλές προϋποθέσεις για γκολ και ξαφνικά ο Πινέιρο διακόπτει το ματς! Ο λόγος; Επειδή ο Κουρμπέλης έπεσε στο έδαφος και παραπονέθηκε για… κράμπες!

Στη φάση του ακυρωθέντος γκολ μπορούν να ακουστούν διάφορες απόψεις. Οι Ολυμπιακοί θα συμφωνήσουν ότι έπρεπε να μετρήσει και οι Παναθηναϊκοί θα έλεγαν με μία φωνή ότι θα έπρεπε να ακυρωθεί.

Σε φάσεις όμως όπως του 70ού λεπτού, πιστεύουμε ακόμα και οι Παναθηναϊκοί θα έμειναν… κάγκελο, βλέποντας ότι ο Πινέιρο έκοψε ξαφνικά μία υποσχόμενη επίθεση για γκολ για... κράμπες!

Το αν ένας διαιτητής μπορεί να σταθεί ή όχι σε ένα ντέρμπι, δεν φαίνεται από έναν καταλογισμό ή μη πέναλτι ή από ένα οφσάιντ ή από ένα ακυρωθέν γκολ. Οι λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και στις οποίες δεν μπορεί να παρέμβει το VAR, είναι όλο το… ζουμί της ιστορίας. Κατά την άποψή μας η φάση του 70ού λεπτού είναι ο «καθρέφτης» της συνολικής συμπεριφοράς του Πινέιρο.

Ο Ολυμπιακός φυσικά και θα πρέπει να τα βάλει μεταξύ άλλων με την τύχη του και την έλλειψη συγκέντρωσης στην τελική προσπάθεια. Ο δε Παναθηναϊκός από την πλευρά του οφείλει να δει τι ακριβώς συνέβη στα δύο ντέρμπι με τους Πειραιώτες και είχε τον ρόλο του κομπάρσου. Γιατί, κακά τα ψέματα, η εικόνα των δύο ομάδων στα μεταξύ τους ντέρμπι δεν έχει καμία σχέση με τη βαθμολογική διαφορά. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «παραμορφωμένος» ο βαθμολογικός πίνακας όταν βλέπεις τον Παναθηναϊκό με 55 βαθμούς και τον Ολυμπιακό με 50, έχοντας παράλληλα την εικόνα των δύο ντέρμπι.

Προφανώς και μία βαθμολογία δεν διαμορφώνεται με την εικόνα που παρουσιάζουν οι σύλλογοι σε δύο ματς, αλλά με όλα όσα έχουν συμβεί από το ξεκίνημα της σεζόν. Ωστόσο, κάτι δείχνει ως προς τη δυναμική που έχει ο εκάστοτε διεκδικητής του τίτλου σε κρίσιμα σημεία της σεζόν. Και σίγουρα μια βαθμολογία δεν «παραμορφώνεται» μόνο, επειδή ο Κανός έχασε τα... άχαστα στο ντέρμπι του Φαλήρου.