Μίτσελ: «Μας αντιμετωπίζουν σαν μικρή ομάδα…»

Τα παράπονά του για τον Πορτογάλο Πινέιρο εξέφρασε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου.

Μίτσελ: «Μας αντιμετωπίζουν σαν μικρή ομάδα…»

Ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου, όπως ήταν λογικό, στάθηκε στις διαιτητικές αποφάσεις του Πορτογάλου Πινέιρο στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Μίτσελ:

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε αυτό που δικαιούταν, όμως στο τέλος όλο το γήπεδο χειροκρότησε την ομάδα. Αισθάνεστε δικαιωμένος με αυτό;

Νιώθω πολύ καλά γιατί έχουμε κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Οι παίκτες μου ακολούθησαν το πλάνο μας. Νιώθω άσχημα γιατί δεν κερδίσαμε γι’ ακόμα μία φορά παρόλο που το αξίζαμε. Δημιουργήσαμε τις συνθήκες να νικήσουμε, αλλά τελικά οι συνθήκες ήταν εναντίον μας.

Υπήρχε πίεση και δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια; Διακρίνατε κι εσείς κάτι τέτοιο;

Πολλές φορές έχουμε μιλήσει για το τι πρέπει να κάνει μία ομάδα για να κάνει ευκαιρίες. Κάναμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Έλειψε η ευστοχία. Οι παίκτες έπαιξαν με πίεση και πάθος και ένταση. Όταν δεν σκοράρεις απαξιώνεται ο τρόπος που έπαιξες. Οι παίκτες μου ωστόσο έπαιξαν με πολύ πάθος σήμερα. Πραγματικά αξίζαμε τη νίκη όπως και στο ν πρώτο γύρο. Απόδειξη είναι ότι ο κόσμος χειροκρότησε. Ωστόσο πάντα κάτι είναι εναντίον μας. Έχουμε παρουσιάσει τον αντίπαλο να φαίνεται σαν μία κατώτερη ομάδα. Είναι ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος και τον κάναμε να φαίνεται υποδεέστερος γιατί παίξαμε πολύ καλά. Ήδη ήταν άδικο που έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό να πανηγυρίσουμε ένα γκολ. Ωστόσο η ερμηνεία των κανονισμών που δεν εξαρτάται από εμάς είναι εναντίον μας. Είναι άδικο όσον αφορά στην ερμηνεία των κανονισμών γιατί πάντα μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε μία μικρή ομάδα. Σε αυτή την αίθουσα έχουμε μιλήσει ξανά για την ύπαρξη ξένων διαιτητών στο πρωτάθλημα. Σήμερα αποδείχτηκε ότι δεν χρειάζεται να έχουμε ξένους διαιτητές. Νομίζω ότι αυτοί που έρχονται απ’ έξω θα πάνε στο σπίτι τους και δεν θα τους απασχολήσει ξανά το παιχνίδι. Δεν είναι εδώ για να ξέρουν το κλίμα. Κάποιος που θα δει το παιχνίδι θα πει ότι «ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε το παιχνίδι». Οι διαιτητές ξέρουν τους κανονισμούς και το θέμα είναι πως τους ερμηνεύουν. Και δεν το λέω μόνο για τη φάση του γκολ.

Και μετά το παιχνίδι της Λεωφόρου είχατε μιλήσει για τη διαιτησία. Μήπως είναι μία κατάσταση που παγιώνεται. Μήπως σας ενοχλεί;

Ακριβώς τα ίδια είχα πει και τότε. Είναι σημαντικό ότι σήμερα παίξαμε πολύ καλά και καθηλώσαμε τον αντίπαλο. Δεν κερδίσαμε τους τρεις βαθμούς. Αν παίρναμε αυτούς τους βαθμούς θα φέρναμε σε δύσκολη θέση πολλές ομάδες και αυτό έχει μία βαρύτητα. Δεν θέλω να σταθώ στη φάση του γκολ, ούτε στη φάση του πέναλτι στο πρώτο παιχνίδι, αλλά γενικότερα. Σε καθυστερήσεις που δεν πρέπει να γίνονται, σε φάουλ, κάρτες που γίνονται μέσα στον αγώνα. Όποιος ασχολείται του τραβάνε την προσοχή. Δεν μου αρέσει που μιλάμε για τους διαιτητές και όχι για το καλό παιχνίδι που έκανε η ομάδα μας. Αυτή είναι η αδικία. Σήμερα η ομάδα μας ήταν πολύ καλύτερη από τον αντίπαλο και έτσι θα συνεχίσουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Έχετε εικόνα αν ο Χάμες θα παίξει με την ΑΕΚ; Επίσης έχετε εικόνα και με τις κίτρινες γιατί πήρε μέχρι και ο πρόεδρος της ομάδας;

Πρώτη φορά στη ζωή μου έχω δει πρόεδρο ομάδας να παίρνει κίτρινη κάρτα. Δεν το έχω δει ποτέ ξανά. Κάποιος μπορεί να πει ότι αυτά γίνονται στην Ελλάδα. Ο διαιτητής όμως είναι Πορτογάλος. Δεν μπορείς να δώσεις κίτρινη κάρτα σε πρόεδρο. Ξέρω ότι φέρνουμε ξένους διαιτητές γιατί είναι καλύτεροι, αλλά πιστεύω ότι οι Έλληνες διαιτητές θα ήταν καλύτεροι. Στην Τούμπα είδα έναν πραγματικά καλό διαιτητή. Χθες πήρε μέρος στην προπόνηση στη συνέχεια έκανε μόνος του και έχει ενοχλήσεις. Αύριο θα κρίνουμε αν θα συνεχίσει να έχει ενοχλήσεις. Αν είναι καλά θα παίξει. Σήμερα είχε έναν μεγάλο ανταγωνιστή τον Φορτούνη που έκανε άριστο παιχνίδι.