Πρωτάθλημα για γερά νεύρα, στο κόλπο και οι τέσσερις με τα υπέρ τους και τα κατά τους

Πραγματικός χαμός γίνεται στην κορυφή της βαθμολογίας με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να δίνουν «μάχη». Ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους.

Πρωτάθλημα για γερά νεύρα, στο κόλπο και οι τέσσερις με τα υπέρ τους και τα κατά τους

Το φετινό πρωτάθλημα είναι με διαφορά το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών. Τέσσερις ομάδες δίνουν μάχη για την κορυφή και ο καθένας έχει τις πιθανότητες του. Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε τον Παναθηναϊκό και μετά από αρκετό καιρό η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκεται σε θέση κυνηγού και όχι σε αυτή του οδηγού.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα όμως; Σε αυτό το πρωτάθλημα κανείς δεν μπορεί να κάνει την παραμικρή πρόβλεψη. Η ΑΕΚ βρίσκεται στην πρώτη θέση και πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ που ήταν ξεγραμμένοι έχουν μπει για τα καλά στο κόλπο και η μάχη για τον τίτλο είναι για γερά νεύρα.

Κάθε αγωνιστική η μπάλα θα «καίει» και κάθε λάθος θα κοστίζει. Η ΑΕΚ, λοιπόν είναι πρώτη και δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι συγκυριακό. Είναι μία ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ γύρισε με το ίδιο προφίλ παρά τις απουσίες της. Τώρα οδηγεί την κούρσα και τώρα τα πράγματα είναι αλλιώς. Όπως είπε και ο Κουρμπέλης δεν είναι εύκολο να είσαι πρώτος. Τώρα θα φανεί αν μπορεί να αντέξει το βάρος και την πίεση που περνάει στην πλευρά της. Αγωνιστικά είναι καλά, ψυχολογικά θα φανεί πόσο δυνατή είναι.

Ο Παναθηναϊκός ξαφνικά είδε ότι έχτιζε στον πρώτο γύρο να γκρεμίζεται. Η εικόνα του μετά τη διακοπή δεν έχει καμία σχέση με ότι έδειχνε πιο πριν. Οι ήττες τον έριξαν από την πρώτη θέση, αλλά για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξει και αυτός και οι παίκτες του ότι πράγματι μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη έχει αλλάξει την εικόνα του προς το καλύτερο. Έχει γίνει μία ομάδα που έχει καλές στιγμές και παίρνει αποτελέσματα. Έχει πετάξει βαθμούς, αλλά έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των δύο που βρίσκονται πιο μπροστά του. Κάνει πρωταθλητισμό για πολλά χρόνια και μπορεί να αντέξει την πίεση. Το θέμα με τον Ολυμπιακό είναι να βρει εσωτερικά την ηρεμία του και να μάθει να διαχειρίζεται τις αναποδιές που μπορεί να έρθουν όπως ήρθε εκείνη στο Περιστέρι. Το να ρίξεις μία και να τα γκρεμίσεις όλα είναι απλό, αλλά αποδεικνύεται ότι δεν έχει χαθεί τίποτα. Ο Ολυμπιακός φωνάζει ότι πάει για τον τίτλο, αλλά πλέον είναι στο χέρι του να το αποδείξει και οφείλει να το κάνει την Κυριακή στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ διατυμπανίζει ότι δεν πάει για τίτλο, αλλά όταν είναι στο -5 δεν μπορείς να τον ξεγράψεις. Από τη διακοπή και μετά παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και φαίνεται να είναι πιο δεμένος ως ομάδα. Το πλεονέκτημα του είναι πως έχει έναν προπονητή που μπορεί να προκαλεί αντιπάθειες με τις δηλώσεις, αλλά γνωρίζει όσο λίγοι το mind the game. Δεν έκανε τυχαία το ξέσπασμα για τη διαιτησία και δεν φώναξε τυχαία ξανά ότι «δεν πάμε για πρωτάθλημα». Παίζει με το μυαλό όλων και φυσικά με των παικτών του.

Ξεκάθαρα έχουμε ένα πρωτάθλημα στην κόψη του ξυραφιού και όλοι είναι ικανοί για όλα. Κανείς δεν έχει τίποτα δεδομένο και η αγωνιστική που μας έρχεται έχει τρομακτικό ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ πάει στο Περιστέρι να παίξει με τον Ατρόμητο, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Λαμία και στην Τούμπα θα γίνει το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Ας αφήσουμε λοιπόν την τοξικότητα κι ας το απολαύσουμε…