Ευλογία να έχεις καλό τερματοφύλακα

Οι τερματοφύλακες ξεχώρισαν την Κυριακή (29/1) στους αγώνες της Super League.

Ευλογία να έχεις καλό τερματοφύλακα

Αν όχι στο καλύτερο, σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του -σε επίπεδο παραγωγικότητας- παιχνίδι την τρέχουσα σεζόν λίγο έλλειψε ο Ολυμπιακός να πετάξει άλλους δύο βαθμούς. Έχασε ευκαιρίες με το… τσουβάλι, γύρισε το ματς, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο έπαιξε με τη… φωτιά και δεν κάηκε. Οι αμυντικές ανορθογραφίες, ευτυχώς για τους Πειραιώτες, διορθώθηκαν από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και στο φινάλε η ομάδα του Μίτσελ πανηγύρισε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Σε περίπτωση νέας και μάλιστα διαδοχικής «γκέλας» ο Ολυμπιακός θα έμενε και άλλο πίσω στην κούρσα του τίτλου και παράλληλα θα μαζεύονταν ξανά σύννεφα πάνω από τον Ρέντη. Από τον άξονα και μπροστά οι «ερυθρόλευκοι» είναι φανταστικοί. Οι Κρητικοί έπαιξαν με πεντάδα πίσω, αλλά οι Πειραιώτες πατούσαν όποτε ήθελαν στα «καρέ» τους, δείγμα της ποιότητας του Ολυμπιακού στην επίθεση. Πίσω όμως από το κέντρο υπάρχει θέμα.

Ο Ολυμπιακός δέχεται σε κάθε παιχνίδι φάσεις και μάλιστα χωρίς να πιεστεί. Παράδειγμα; Οι τρεις του ΟΦΗ χθες στο Φάληρο, όπου η μία βρήκε δίχτυα και τις άλλες δύο τις απέκρουσε σωτήρια ο Πασχαλάκης. Κάτι που πρέπει να προβληματίζει τον Μίτσελ και να βρει άμεσα λύσεις, καθώς ακολουθούν παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σε Τούμπα και Νέα Φιλαδέλφεια. Ομάδες που και πιο καλές από τον ΟΦΗ είναι και πιο παραγωγικές. Ζήτημα η άμυνα του Ολυμπιακού και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσει μέσα στον «καυτό» Φεβρουάριο.

Σε συνέχεια της εμφάνισης του Τζολάκη στο «Κλ. Βικελίδης», όπου ο νεαρός Έλληνας κίπερ έστειλε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ήρθε η χθεσινή του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Ο πορτιέρε των «ερυθρόλευκων» κλήθηκε να κρατήσει όρθια την ομάδα του σε δύο περιπτώσεις και το έκανε κερδίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο. Απέναντί του, στην άλλη εστία, βρισκόταν ένας ακόμη εξαιρετικός τερματοφύλακας. Ο Χρήστος Μάνδας με τις επεμβάσεις του κρατούσε «ζωντανό» τον ΟΦΗ. 0 22χρονος κάνει εντυπωσιακή σεζόν, όντας σταθερός αλλά και εκ των βασικών πρωταγωνιστών στην πορεία της ομάδας από το Ηράκλειο.

Μετά τα «ρολά» που κατέβασε σε Λεωφόρο και Τούμπα, ήταν αποφασισμένος να… τριτώσει τις επιτυχίες του χθες, αλλά λύγισε σε φάση που δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό. Ευλογία λοιπόν για τον Γκουστάβο Πογέτ να έχει μαζί με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο τους Πασχαλάκη και Μανδά. Για να είμαστε δίκαιοι, στους παραπάνω προσθέστε και τον Γιώργο Αθανασιάδη. Μια ομάδα που στοχεύει σε τίτλους και κάνει πρωταθλητισμό οφείλει να έχει έναν κίπερ που όποτε χρειαστεί θα επέμβει. Πρόκειται για μια τις πιο κομβικές θέσεις του ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ που δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα χθες από τον Άρη και ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφή (+2 από Παναθηναϊκό με παιχνίδι περισσότερο), χρειάστηκε σε μια φάση να επέμβει ο Αθανασιάδης και εκείνος το έκανε. Συγκεκριμένα, με το σκορ στο 1-0 ο Έλληνας πορτιέρε άπλωσε το κορμί του και έβγαλε την κεφαλιά του Μπράμπετς, μην αφήνοντας το ματς να πάρει άλλη τροπή. Με τους τερματοφύλακες λοιπόν να ξεχωρίζουν χθες, τη σκυτάλη παίρνουν οι άλλοι δύο διεκδικητές του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ με την ψυχολογία στα ύψη θα έχει -λογικά- εύκολο έργο κόντρα στον Λεβαδειακό, ενώ ο Παναθηναϊκός θα έχει δύσκολη αποστολή στην Τρίπολη. Ίσως και οι «πράσινοι» χρειαστούν τον καλό Μπρινιόλι, εκείνον δηλαδή του α’ γύρου, για να αποδράσουν με τρίποντο από το «Θ. Κολοκοτρώνης».