Ολυμπιακός: Έρχεται στην Ελλάδα ο Κανός

Ο Σέρχι Κανός αναμένεται στην Ελλάδα για να τελειώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός: Έρχεται στην Ελλάδα ο Κανός

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η μεταγραφή του Σέρχι Κανός στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα μπει στο αεροπλάνο για να έρθει στην Αθήνα. Ακόμα οι Πειραιώτες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τη Μπρέντφορντ, αλλά η συμφωνία έχει οδηγηθεί σε καλό δρόμο.

Ο Κανός γεννήθηκε στη Βαλένθια και ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα της πόλης Νούλες. Αφού απέρριψε προτάσεις της Βαλένθια, της Βιγιαρεάλ και της Ατλέτικο Μαδρίτης, εντάχθηκε στο δυναμικό της ακαδημίας της Μπαρτσελόνα το 2010. Αγωνιζόταν ως winger και ως επιθετικός, ενώ αποχώρησε από τον σύλλογο το 2013.

Ο Κανός μετακόμισε στην Αγγλία για να υπογράψει με τη Λίβερπουλ το 2013, σε ηλικία 16 ετών. Αφού έλαβε κλήση για την εθνική Ισπανίας τον Νοέμβριο του 2013, αγωνίστηκε για την ομάδα Κ18 τη χρονιά 2013-14 και τον Αύγουστο του 2014 έλαβε θέση στην δεύτερη ομάδα. Ο Κανός αγωνίστηκε σε όλους τους αγώνες της Λίβερπουλ στο UEFA Youth League και πέτυχε 1 τέρμα. Μετά τη λήξη του δανεισμού στην Μπρέντφορντ, έκανε το ντεμπούτο του για την πρώτη ομάδα στις 15 Μαΐου 2016 στην τελευταία αγωνιστική της Premier League. Μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα με τη Γουέστ Μπρόμιτς (1-1).

Στις 31 Αυγούστου 2015, ο Κανός δόθηκε ως δανεικός μέχρι το τέλος της χρονιάς 2015-16 στην Μπρέντφορντ. Έκανε το ντεμπούτο του ως αλλαγή του Φίλιπ Χόφμαν στον αγώνα με τη Λιντς στις 12 Σεπτεμβρίου (1-1). Πέτυχε το πρώτο του τέρμα στις 21 Νοεμβρίου στον αγώνα με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Μετά τον διορισμό του Ντιν Σμιθ τον Δεκέμβριο στη θέση του προπονητή της ομάδας, ο Κανός έγινε βασικός. Πέτυχε ακόμα 4 τέρματα στο δεύτερο μισό της χρονιάς και συνολικά πέτυχε 7 τέρματα σε 39 αγώνες.

Στις 13 Ιουλίου του 2016, η Λίβερπουλ πούλησε τον Kανός στη Νόριτς έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ, που με μπόνους το ποσό έφτανε τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Ο τότε προπονητής της Νόριτς, Άλεξ Νιλ, δεν υπολόγιζε ως βασικό τον Ισπανό, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις τρεις φορές στην Championship, ενώ τα μοναδικά γκολ με τη Νόριτς τα πέτυχε στο δεύτερο γύρο του EFL Cup με αντίπαλο την Κόβεντρι Σίτι. Στον ίδιο αγώνα, ο Κανός είχε και μια ασίστ. Επίσης αγωνίστηκε και με την Κ23 της ομάδας, όπου μέτρησε συνολικά πέντε εμφανίσεις με δύο γκολ και μια ασίστ. Τελευταία του εμφάνιση με τα «καναρίνια» ήταν στις 18 Ιανουαρίου του 2017, στη ρεβάνς του τρίτου γύρου του FA Cup με αντίπαλο τη Σαουθάμπτον